Pentingnya Permatang Pasir untuk Pakatan

on Friday, August 14, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


MAT SABU DISEBUT-SEBUT CALON PAS PERMATANG PASIR

PB ada membaca harakah daily dan tajuk yang menarik di situ ilah Erti kemenangan di Permatang Pasir untuk Pakatan Di bawah ini PB senaraikan tujuan mereka untuk menang di Permatang Pasir

1.PAS = Kemenangan Permatang Pasir adalah kemenangan bagi orang Melayu dan umat Islam di Pulau Pinang.

2. PKR = kemenangan Prmtg Pasir bererti sokongan terus menerus rakyat Permatang Pauh kepada anggota Parlimennya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.Kalau tumbang malu besar la Anwar kerana di situ lubuk dan kubu kuatnya .

3. DAP = kemenangan Prmtg Pasir bererti sokongan terus menerus Kerajaan DAP Lim Guan Eng"Dengan kemenangan tersebut walaupun dengan satu kerusi yang ada maka PAS dapat memberi pandangan, teguran dan memberi pembelaan kepada nasib orang Melayu dan umat Islam khususnya di negeri ini.Perkara ini bukan hanya setakat amalan soleh sahaja malah ia adalah suatu keperluan untuk membela dalam banyak perkara dan isu yang berkaitan dengan orang Melayu dan umat Islam di Pulau Pinang.

"Tetapi sekiranya ia di menangi oleh pihak yang lain maka mereka tidak dapat memberi pembelaan apa-apa kepada orang Melayu dan umat Islam kerana mereka itu bukannya parti yang memerintah di negeri Pulau Pinang," Mujahid Yusuf Rawa


MUJAHID CAKAP PAS DAPAT MEMBERI PANDANGAN ,PEMBELAAN KEPADA NASIB ORANG MELAYU PP ..HAHA INI SEMUA CAKAP KOSONG DAN SANDIWARA PAS.

PANDANGAN PAS = NI AKU NAK TANYA PAS , LIM GUAN ENG DENGAR KE PANDANGAN DARI PAS ? ISU I-DANCE DULU ,PAS BANTAH CUKUP HEBAT DI MASJID BATU , TETAPI IA TETAP DITERUSKAN JUGA OLEH KERAJAAN NEGERI DAP .

PEMBELAAN = BILA MANA AHLI MAJLIS MPPP MELAYU DIHINA OLEH JEFF OII SEBAGAI EKSTRIMIS ISLAM ,JEFF OII TIDAK JUGA MEMOHON MAAF SEPERTI TIADA PENYESALAN TERHADAP KATA-KATA BELIAU ITU. PAS BUAT APA DI PP?? SETAKAT BANTAH ITU DAP TAK PANDAGAN PUN .

= PAS KALAU BOLEH PERGI TANYA LIM GUAN ENG KENAIKAN RM 50 GURU KAFA ITU ADA LAGI KE TAK ?? KALAU NAK CAKAP NAK BELA MELAYU ,PERGI CHECK DULU KAT GURU KAFA MEREKA ADA TERIMA TAK LAGI KENAIKAN RM 50 YANG DULU SEBAGAI HADIAH PR .

APA YANG PAS BOLEH BELA ORANG MELAYU PP ?? SEDANGKAN KERUSI EXO PUN PAS TIDAK DAPAT . DULU MASA MIC HANYA MENANG SATU KERUSI SAHAJA DI DUN PRAI ,TETAPI KERAJAAN BN PP TETAP MEMBERI JAWATAN EXCO KEPADA ADUN PRAI ITU IAITU P SUBAIYYAH. DAP LIM GUAN ENG TAK PANDANG LANGSUNG PARTI PAS INI , PAS HANYA KUDA TUNGANGGAN SAHAJA UNTUK BUAT KERJA ..SELAMA PAS PEGANG PERMATANG PASIR ,APA SUMBANGAN YANG PAS LAKUKAN ??

MUJAHID CAKAP BN MENANG DI PERMATANG PASIR TIDAK AKAN MEMBERI PEMBELAAN KEPADA ORANG MELAYU DI PERMATANG PASIR KERANA BUKAN PEMERINTAH ..HAHA PANDANGAN YANG BODOH JUGA..DIA LUPA BN PARTI PEMERINTAH KERAJAN PUSAT ,JIKA BN MENANG DI PERMATANG PASIR ,INSYALLAH DATO ZAHID HAMIDI PENGERUSI PERHUBUNGAN UMNO PP AKAN MEMBAWA PEMBANGUNAN DAN MEMBELA ORANG MELAYU PERMATANG PASIR . LIHAT JIRAN SEBELAH PERMATANG PASIR IAITU SEBERANG JAYA ,YB ARIF SHAH ADUN BN YANG SENTIASA TURUN PADANG ,MENDENGAR MASALAH RAKYAT DAN MENYELESAIKAN SEGERA ADUAN . JIKA BN MENANG ,KERUSI BN AKAN MENJADI 12 DAN SUARA KITA AKAN BERTAMBAH KUAT LAGI DI DUN PP .


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.