Pendedahan @ Pembohongan ???

on Friday, August 21, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Yusri Isahak, bekas rakan kongsi Rohaizat telah membuat pendedahan tentang isu penyelewangan Rohaizat di Yayasan Aman sempena pilihanraya kecil Permatang Pasir. Dalam pendedahan tersebut beliau menyatakan bahawa calon BN itu yang songlap duit Koperasi Pekebun Kecil Getah Pulau Pinang.
Cuma persoalannya ialah:

1. Kenapa baru sekarang beliau membuat pendedahan tersebut, kalau beliau merasakan bertanggungjawab atas itu tersebut dan tidak setuju dengan cara Rohaizat?

2. Apakah tujuan dan niat sebenar saudara Yusri?

3. Adakah semata-mata kerana Rohaizat jadi calon PRK Permatang Pasir?

4. Mengapa dibuat pendedahan tersebut di Yayasan Aman yang dikenali sebagai markas PKR? Nampaknya macam ada orang yang minta dia buat pendedahan tersebut.

5. Siapakah orang yang meminta Yusri membuat pendedahan tersebut?

6. Adakah orang seperti Yusri akan membuat pendedahan secara percuma? Maklumat beliau adalah eksklusif lagi panas tentu mahal harganya, mungkin berjuta ringgit.

7. Bermoral sangatkah saudara Yusri kalau menerima harga yang mahal dengan pendedahan eksklusif tersebut?

8. Siapakah mereka-mereka yang menguasai Majlis Peguam? Bukankah mereka terdiri dari peguam yang menyokong parti-parti pembangkang dan sentiasa menentang kerajaan.
Rasanya pendedahan yang tidak bermoral begini akan dilakukan lagi dalam PRK Permatang Pasir ini. Siapa pulakah yang akan dibayar untuk disontot oleh al juburi.


Komen PB

PB masih ingat lagi ,PKR kalau bab nak menipu seperti ini memang cukup bijak .Mereka sanggup pergi korek dan gali bagi membuktikan depa betul walaupun terpaksa berbohong. Dulu masa PRK Prmtg Pauh ,kita ingat lagi PKR panggil Ustaz Ramlan Porigi untuk berlakon untuk pertahankan PKR . Ini lah skrip PKR ,PAS mungkin tak pandai dlm bab menipu dab berbohong tetapi PKR memang terror maklumlah hero tamil ramai dalam PKR.


2 Responses

 1. Anonymous says:

  maaf sedara,
  penipuan juga adalah permainan PAS. PAS pun sekotor malah lebih kotor daro PKR. Kene ingat, mereka kan satu parti.

 2. Anonymous says:

  hahahahhaa

  cuba menyedar ahmad mazlan tuu...

  mungkin dia x tau citer sebenarnya

  hahahha..lawak laa umno ni...

  dh baca lom apa kata KUli?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.