Anggota Tentera rebah semasa perbarisan

on Tuesday, April 24, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 13 Comments



Demi Negara & Tugas .. seorang anggota tentera  dari RAMD telah rebah jatuh semasa perbarisan Istiadat Pembukaan Sidang DUN Negeri Sembilan .

 Memang kekuatan mental dan fizikal amat diperlukan sama sekali di waktu seperti ini  . Hal ini kerana potensi untuk seseorang itu  pitam dan pengsan semasa berdiri memang  boleh berlaku .

Apapun ...GPB tabik kepada anggota kita yang rebah ini , atas nama negara dan tugas diamanahkan  beliau sanggup berdiri tegak sehingga jatuh rebah ke bumi ...







13 Responses

  1. Anonymous says:

    gambar seperti ini yang dinanti-nantikan tentera Indonesia.. gambar ini akan tersebar dengan pantas di forum seperti kaskus, menjadi bahan gelak tawa kononnya tentera kita adalah terlalu lemah.

  2. BoTak says:

    terima kasih RAMD.. semoga Allah membalas jasa kalian..

  3. kesian kat dia.. hope dia ok... aku penah ase 3 jam macm tu masa jd kadet.. mmg nk tumbg kalo tak mkn or tak ckup air
    bleh jadi jugak bju dy ketat

  4. Anonymous says:

    semoga anggota yg rebah itu terus meyertai perbarisan selepas ini. aku respect sama kau. jatuh sekali tida bermakna kau mesti berhenti

  5. Anonymous says:

    jasa dan pengorbanan mereka adalah tidak ternilai!......

  6. mizznova says:

    tabik springgggggg!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Anonymous says:

    Dia pun manusia macam kita jugak.. ada masa kita rasa sihat dan ada masa kita rasa kurang sihat.. pihat atasan beliau jangan terus marah dan ambil tindakan... dia pun bukannya mahu semua itu terjadi

  8. nasib baik bukan anggota 1RAMD., BATALION ISTIADAT NEGARA, Dalam pasukan istiadat, perkara sbgini adalah sgt memalukan perkhidmatannya. Pada malam sblumnya anggota ini sepatutnya tido awal, tidak melakukan hubungan intim dgn isteri atau melancap bg yg bujang.. Di awal pagi mesti minum segelas air masak sebaik bgun tido dan mesti buang air besar selepas itu. Perkara yg berlaku in mgkin pd orang awam adalah perasaan kasihan tetapi anggota ini bukan sahaja melanggar disiplin tentera tetapi telah memalukan nama baik pasukan kawalan kehormatan dari mana mana cabang perkhidmatan ATM..( Ex 1 melay├╣..)

  9. canang says:

    Komfom pakai one dress 2 minggu.. pacak depan guard room

  10. Anonymous says:

    yup... aku setuju... tabik pada LLP tersebut, siapa sangka disebalik kejadian tersebut, suatu hari nnti beliau akan menjadi RSM terkanan dalam kor beliau nanti... syabas 1 Angkatan: Tetap Gagah, Tetap Setia

  11. adan831 says:

    Sebagai anggota tentera dia sepatut nyer bersiap sedia menghadapi dugaan dan cabaran. Dia kena mempersiapkan diri, mental dan fizikal. Semoga kejadian yg menimpa diri dia menjadi peringatan dan sejarah dlm hidup dan mengambil sebagai iktibar. Mungkin dia demam kot... wa salute u bro... berani mati punyer org. Askar yg komited dgn kerja...

  12. Anonymous says:

    askar ni ka yang konon menahan laju tentera indon time kofrentesiyen dulu..??

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.