Memorandum bantahan terhadap tindakan Exco Selangor Dr Xavier

on Friday, November 6, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments

Pas gadai maruah dan kesucian agama Islam


baca di sini isu xavier kafir masuk masjid di Selangor

http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2009/11/laporan-jais-terhadap-exco-pkr-selangor.html


Apabila blog GAP mendedahkan isu ini , ia terus menjadi isu paling panas dan memang PAS panas pungkoq dah dan khasnya jawatakuasa qaryah masjid tersebut serta orang kuat PAS Parlimen Kota Raja. Malah ada penyokong PAS di dalam laman sosial facebook mengatakan ini fitnah dari UMNO . Haha.... cukup kelakar kenyataan dari orang PAS ini yang masih lagi pertahankan parti mereka walaupun gambar terbabit terang-terang menunjukkan Xavier masuk ke dewan solat dan memberi ceramah .

Klimaks isu ini , 20 orang Pemuda UMNO Kota Raja yang sayangkan maruah Agama Islam telah menyerahkan memorandun bantahan berserta gambar Xavier yang berceramah dalam masjid kepada pihak JAIS .

Pengarah JAIS memberi jaminan perkaran ini akan disiasat dan jawatankuasa masjid akan dikenakan tindakan undang-undang.

baca sini
Pemuda UMNO mahu JAIS ambil tindakan terhadap Dr Xavier cemar masjid
Jawatankuasa masjid kena tindakan - JAIS

Kenyataan orang PAS merangkap AJK Masjid yang cetek ilmu agama pertahankan Dr Xavier


4 Responses

 1. Anonymous says:

  Dlm isu Dr Asri pun, puak-puak PAS ni kata dalangnya UMNO..

  Ada sorang member aku ni pertahankan PAS..dia kata PAS tak ada kena mengena dgn isu ni..dia kata UMNO yg jadi tangan ghaib..

  Aku balas balik..sapa perintah Selangor nih??

  BN ke PR?

  aku tambah lagi..sapa control JAIS? PAS ka atau UMNO?

  Sekali pun pegawai-pegawai kerajaan itu ada sokong BN ada sokong PR, tapi tak ada lah nak aniaya Dr Asri..

  Mesti ada sebab..& yg paling member aku marah lagi dia kata sebab Dr Asri ni Wahabbi..aku balas lagi aku kata..kalau mcm tu kau tak payah pi Haji/Umrah la..pasal kau dah chop wahabbi ni sesat..

  SENYAP TERUSSSSSSS.....

 2. Salam bro, PAS akn menghalalkan apa sahaja jika untuk mendapat keuntungan mereka..... Islam hanya sebagai pakaian dan gaya hidup untuk menipu rakyat...... apa nak dihairankan......

 3. Anonymous says:

  inilah antara bayangan akan wujudnya politik Islam pluralisme...bukan saje bukan Islam boleh beri ceramah di mesjid seperti dlm gambar...keluarga kita di rumah pun kelak akan mengandungi pelbagai agama bapa mungkin Islam, isteri Kristian manakala anak pula menganut agama lain pula..Masha-Allah!

 4. Anonymous says:

  inilah antara bayangan akan wujudnya politik Islam pluralisme-libralisme ...bukan saje bukan Islam boleh beri ceramah di mesjid seperti dlm gambar...keluarga kita di rumah pun kelak akan mengandungi pelbagai agama bapa mungkin Islam, isteri Kristian manakala anak pula menganut agama lain pula..Masha-Allah!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.