Nasrudin & Khairy bersatu hentam kebiadapan DAP !!

on Wednesday, September 19, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Pemuda Umno dan Pemuda Pas bersatu suara membidas kenyataan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham yang secara sinis persoalkan perhimpunan besar-besaran umat Islam membantah filem Innocence of Muslims, Jumaat ini sebagai buang masa dan tenaga.

 Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata, kenyataan pemimpin DAP itu menunjukkan beliau sangat tidak sensitif terhadap perasaan umat Islam dan juga kedudukan Rasulullah SAW dalam Islam. "Ini amat malang sekali. Dia rakyat Malaysia tetapi masih tidak faham perkara asas dalam Islam dan juga sensitiviti orang Islam.," katanya.

Sementara itu, Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan turut mengecam Koo Ham dengan menegaskan tiada isu buang masa atau tenaga sebagaimana dikatakan pemimpin DAP itu kerana bantah filem itu adalah kewajipan setiap individu Muslim. "Kita tentang kerana ini isu agama, bukan politik. Filem ini menghina Rasulullah dan mengguris hati umat Islam seluruh dunia," katanya. Menurutnya, berhimpun bantah filem itu adalah usaha kecil dibuat bagi menunjukkan perasaan tidak puas hati terhadap perbuatan biadap itu.

 "Saya nak ajak semua ahli Pas hadir di kedutaan Amerika Syarikat Jumaat ini," katanya.

 Perhimpunan sama juga akan dianjurkan Pemuda Umno pada hari yang sama, yang mendorong Koo Ham mempersoalkan dalam Twitternya: (Khairy nak orang Islam membantah Sam Bacile. Untuk Islam atau untuk kepentingan politiknya? Tidakkah orang Islam membuang terlalu banyak masa dan tenaga untuk ini?)


3 Responses

  1. Anonymous says:

    Memang sikap ketua taliban bersemuntal tinggi ni macam ni..dia akan cepat menyalak tetapi pabila diketuk kepalanya oleh bapak2 nya didalam PAS dia akan cepat2 mengundur diri..dah banyak kali dia bersikap hipokrit camni..contoh terbaik waktu berdebat dahulu dia kata karpal bersetuju dengan perlaksaan hukum hudud tapi pabila di sergah oleh karpal dan pak lobai yang lebih berkuasa didalam PAS..cepat2 dia mengelakkan diri..tapi dalam perkara penghinaa terhadap islam ni..elok laa diketepikan dulu soal kepartian..bergabung la sesama sebangsa dan agama untuk menegakkan islam..dah khairy tu kata dia tak kira siapa yang mengepalainya demi islam ...penganutnya mesti bersatu menentang kemungkaran dan musuh islam.

  2. Anonymous says:

    Betul kata tu saudara/ri yang komen. Bila dah timbul isu ini, ini bukan lagi tentang politik! tapi tentang agama. Bersatulah umat Islam. Kita tidak patut berdiam diri apabila ada yang menghina nabi serta agama kita. Seharusnya kita menentang!

  3. Anonymous says:

    Yup....bersatu demi agama!!!!!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.