Laporan polis terhadap Ngeh yang menghina umat Islam

on Wednesday, September 19, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments Gerakan Belia 4B Perak hari ini membuat laporan polis terhadap Pengerusi DAP negeri, Datuk Ngeh Koo Ham yang didakwa mengeluarkan kenyataan menghina umat Islam melalui akaun Twitter semalam. Exconya, Muhamad Iqbal Jamal Jamaludin berkata, laporan itu dibuat kerana Koo Ham dalam akaunnya itu mempersoalkan penentangan orang Islam terhadap filem Innocence of Muslims dan seolah-olah menyifatkan perbuatan berkenaan membuang masa dan tenaga.

 Muhamad Iqbal mendakwa, perkataan yang digunakan pemimpin itu seperti menggambarkan sokongan terhadap filem tersebut selain memperlekeh perjuangan umat Islam seluruh dunia yang mempertahankan maruah Nabi Muhammad SAW. "Ketika maruah Rasulullah dihina dan dipermainkan filem berkenaan, sepatutnya setiap pemimpin dan rakyat perlu kehadapan untuk mempertahankannya dan kesucian agama Islam.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.