Anwar Ibrahim banyak perancangan gila ???

on Saturday, April 10, 2010 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


KUALA LUMPUR 9 April – Datuk S. Nallakarupan menyifatkan bekas rakan karibnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah melakukan banyak perkara yang boleh dianggap ‘gila’ dengan salah satunya ialah rancangan 16 September.

Beliau berkata, rancangan tersebut yang turut menggunakan nama Yang di-Pertuan Agong jelas menunjukkan bagaimana Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu boleh tampil dengan idea ‘gila’ dan tidak pernah dibuat orang semata-mata bagi mencapai matlamat menjadi Perdana Menteri.

‘‘Sebab itu saya memang setuju idea menuntut kemerdekaan Sarawak memang sesuatu yang tidak masuk akal tetapi rancangan itu bukannya idea saya.

‘‘Saya hanya maklumkan kepada rakyat apa yang dirancang. Anwar melakukan banyak perkara ‘gila’ sebelum ini termasuk 16 September dengan menggunakan nama Yang di-Pertuan Agong di mana tidak ada sesiapapun di negara ini yang pernah buat seperti itu kecuali Anwar,’’ katanya di sini hari ini.

Naib Presiden PKR, Azmin Ali baru-baru ini menggelar Nallakarupan sebagai ‘gila’ ketika mengulas pendedahan Presiden Parti India Bersatu Malaysia (MUIP) itu mengenai rancangan Anwar jika pakatan pembangkang menguasai DUN Sarawak.

Sementara itu, Nallakarupan mengingatkan Azmin dan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution supaya lebih cermat dalam pemilihan ayat ketika mempertahankan Anwar supaya tidak dilihat kurang bijak.

Menurut beliau, tindakan Azmin cukup menghairankan apabila boleh menggelarnya sebagai ‘gila’ demi mempertahankan Anwar sedangkan Ahli Parlimen Gombak itu sepatutnya lebih tahu siapa yang gila sebenarnya.

‘‘Saya lebih terkejut dengan sikap pura-pura Azmin dengan terus mempertahankan Anwar. Azmin tahu secara mendalam siapakah Anwar. Beliau sekutu Anwar sejak lama dan lebih tahu siapa yang ‘gila’, saya atau Anwar.

‘‘Azmin juga tahu yang saya amat maklum siapa Anwar. Masihkah Azmin mahu menggelar saya begitu? Saya nak tanya Azmin apakah dia faham maksud dayus,’’ ujarnya.

Nallakarupan juga mengingatkan kedua-dua pemimpin PKR itu supaya tidak membuatkannya menjadi ‘gila’ dengan menyenaraikan satu persatu perkara yang menjadi kegilaan bekas rakan tenis beliau itu.

‘‘Kepada Saifuddin, saya nak ingatkan yang saya pernah mengenali Anwar selama 30 tahun. Saya cukup arif apa yang saya cakap (rancangan Anwar di Sarawak) ini.

‘‘Tiada siapa boleh nafikan yang matlamat utama Anwar adalah mahu jadi Perdana Menteri,’’ jelasnya.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.