..

..
Archive for July 2009

default

NIZAR BABI : Prmtg Pasir terus dipinggirkan menjadi anak tiri kerajaan DAP

on Tuesday, August 25, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


PB sebelum ini pernah berkata jika PAS menang ,Prmtg Pasir akan menjadi anak tiri kerajaan DAP. Pengundi Prmtg Pasir masih lagi tidak mahu berubah seperti pengundi di Manik Urai dan terus taksub dengan Pakatan dan pemimpin utama mereka Anwar Al Juburi . PAS sering melaung-laungkan kemenangan rakyat ?? Kemenangan apa ini aku nak tanya buat puak-puak PAS ?? Selama 3 penggal hangpa pegang kawasan ini ada ka pergi tengok rumah orang msikin ,bumbung bocor di Permatang Pasir ini ?? Aku direct cakap ini kemenangan DAP bukan PAS . DAP yang menang kerana terus berjaya mengekalkan solid undi Cina kepada PAS. Dr Mansor sendiri cakap dalam ceramahnya jika PAS menang akan mengukuhkan lagi kuasa kerajaan negeri ( kerajaan DAP ) . Selain itu , Nak harap undi Melayu ,PAS mungkin tak menang dengan majoriti sebanyak ini .Lagi satu kalau 3 ribu lebih pengundi hantu ini tak ada, aku yakin PAS menang tipis saja .PAS dibantu oleh hantu dalam SPR yang juga suami kepada Isteri Ketua Dewan Muslimat PAS PP sendiri . Nanti aku akan posting analisis data lengkap keputusan pilihanraya di setiap peti undi nanti .

Mungkin inilah win-win situation PAS dengan DAP , PAS terus kompromi isu arak di Selangor malah merestui ,di Pulau Pinang pulak Jeff Oii terus angkuh tidak mahu meminta maaf . Inilah sebenarnya PAS dapat iaitu Prmtg Pasir dengan sokongan DAP untuk tarik undi Cina.

PAS walaupun terang-terang menggadai maruah agama Islam dan bangsa Melayu ,tetapi puak2 taksub di Prmtg Pasir ini terus gila meroyan malam ini meraikan kemenagan di Markas Prmtg Pasir .Ibarat pesta tetapi sebenarnya mereka tidak tahu mereka hanya Menang Sorak Kampung tergadai .Mereka tidak tahu agenda halus DAP nak hancur Melayu PP seperti tubuhkan Perbadanan Ketua Menteri (CMI) adalah untuk plan hancurkan geo politik Melayu PP dan sasaran mereka adalah tanah wakaf Melayu .

default

NIZAR KKK: KERETA MEWAH NASRUDDIN TANTAWI DIREMPUH MOTORSIKAL

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

NIZAR BABI! Kereta Nasarudin Tantawi dirempuh.

Peratusan keluar mengundi setakat ini sudah melebihi 66.3%, tetapi bukan itu yang aku nak cerita sekarang, aku nak cerita pasal Nasaruddin tantawi yang keretanya dilanggar sebentar tadi oleh sebuah motosikal di kg Cross Street sebentar tadi!

Allah bayar Cash

4.00pm : Sebuah motor telah merempuh kereta ketua pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasrudin Hj Hasan Tantawi. Insiden ini berlaku betul2 dihadapan Kg Cross Street.

Penunggang tersebut cedera dan di bawa pergi untuk dirawat! Tetapi apa yang amat aku terkejut bilamana, budak itu dimaki dan diherdik oleh Nasaruddin Tantawi! Apa punya gila ka si mamat Ketua Pemuda PAS ni!

Nak pi maki hamun budak tu dalam bulan posa buat apa? Kalau ya pun salah budak tu, jangan la hang pi maki dia macam tu, bila orang sudah ramai dan kamera dah mula banyak kau pun tiba-tiba tukar menjadi baik ya!

Makin lama makin kurang ajar pemimpin PAS ni!

sumber : bro parpukari

Komen PB

INILAH SIKAP PEMIMPIN MUDA PAS!! TIADA ADAB LANGSUNG DAN MAI TEMPAT ORANG MAHU TUNJUK LAGAKNYA DAN KEANGKUHANNYA . NASRUDIN TANTAWI NI AKU RASA MARAH SANGAT KERANA KERETA MEWAH DIA DILANGGAR OLEH BUDAK MALANG INI ..

ALLAH SWT SEBENARNYA TELAH BERI PERINGATAN DAN ISYARAT KEPADA NASRUDIN SENDIRI SUPAYA BERTAUBAT KERANA BELIAULAH YANG MENGETUAI FITNAH ISTERI KEDUA TERHADAP ROHAIZAT DAN KELUARGA .

default

Nizar KKK: Live dari Permatang Pasir

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments

jam 5.00 pm

Peratusan keluar mengundi ialah 70.5 % dan sekarang ini dijalankan pengiraan undi. Suasana ni peti undi Bukit Indera Muda masih lagi panas , geng UMNO dan PAS masih lagi ramai berkumpul dan jalanraya di situ memang jammed dari penanti hingga ke bukit indera muda.

3.30 pm

Sehingga sekarang ini peratusan keluar mengundi di 9 peti undi di DUN Prmtg Pasir telah mencapai 65%.

2.29pm
KP Pulau Pinang Saudara Norman berehat bersama pemuda


2.10 pm
Lihat Unit Amal Dosa berbaju merah,berhadapan dengan mereka,jelas puak ini mengkafirkan saudara sendiri dan melaungkan "Barisan Neraka" seolah olah mereka sudah dijanjikan syurga oleh tok guru gila mereka

2.29pm
Ketua Pemuda Pulau Pinang sedang duduk berehat.

Peti Undi Kg Cross StreetBerlaku juga insiden yang tidak sepatutnya berlaku di bulan Ramadhan ini, penyokong PAS dan PKR bertindak agresif dan mengejek penyokong BN sehingga hampir berlaku pergaduhan di sekitar Sekolah Kebangsaan Seri Penanti yang menempatkan 2 pusat mengundi iaitu Peti Undi Kubang Semang dan Tanah Liat. Sepasukan FRU telah tiba untuk mengawal keadaan, walau bagaimanapun penyokong PAS tetap melakukan aktiviti yang aggresif sehingga seorang Puteri UMNO dipaksa memakai kemeja T berlogo PAS. Perkara ini telah dibawa ke balai polis berhampiran.

Ada muslimat PAS yang bertindak untuk duduk dalam rumah pengundi dan mengajak pengundi membaca al-Quran sambil menunggu kenderaan PAS datang mengambil mereka. Jika ada perayu UMNO dan kenderaan UMNO datang mereka ditegah untuk keluar mengundi bersama kenderaan BN.


1.50pm
Bukit Indera muda
1.50
Sama gagah & bukit Indera muda

1.36pm
Suasana di Bukit Indera Muda,Tempat Berlakunya pergaduhan dan membaling batu yang dimulakan oleh golongan veteran PAS, amat memalukan perkara ini berlaku ketika dibulan ramadhan,Inilah contoh PAS hanya nama Islam tapi beraja syaitan dihati.PB melaporkan live dari Peti Undi Kg Pelet

Suasana di Peti Undi Kg Pelet di SJKC Kubang Semang sehingga jam 1.40 tengahari tadi keadaan di sana terkawal berbanding di peti-peti undi yang lain . Cuma maki hamun UMNO kafir, Barisan derhaka , barisan neraka,dan lain-lain lagi itu sudah biasa bagi orang PAS walaupun pada bulan Ramadhan .

1.27pm
pemuda bahagian balik pulau tercedera ,lengan terluka di baling batu oleh penyokong pas
12-1pm'
pergaduhan antara penyokong PAS & UMNO mengakibat 2 orang pemuda umno tercedera di baling batu.

Update 1.15 pm

Menurut sumber live dari Peti Undi Kubang Semang agak kecoh dan berlaku pergaduhan di sana.
Update 1.00
Dilaporkan berlaku pergaduhan di banyak tempat antara penyokong umno dan pas.

Update 12.24 pm

Suasana di SRJKC Lay Keow kembali tenang .. pengundi semakin berkurangan .. mungkin cuaca yang makin panas . Penyokong kedua dua pihak juga mula kepenatan dan sedang berehat di khemah masing masing.

Batu5 : melaporkan dari dalam kereta di perkarangan check point BN

Update 11.39 am

Menurut SPR sehingga kini sudah 38.9% pengundi sudah keluar mengundi.Cuaca di SRJKC Lay Keow cerah . Penyokong BN masih teguh berdiri walaupun sentiasa diprovokasi oleh puak puak jumud .

Update 11.39 am

Menurut SPR sehingga kini sudah 38.9% pengundi sudah keluar mengundi.Cuaca di SRJKC Lay Keow cerah . Penyokong BN masih teguh berdiri walaupun sentiasa diprovokasi oleh puak puak jumud .


Update 10.49 am

Suasana di SRJKC Lay Keow agak tenang walaupun ramai penyokong PAS mula membuat onar.Kehadiran pihak polis sedikit sebanyak berjaya mengawal keadaan.Kesesakkan jalanraya berlaku hampir 2km .


sumber:http://umnobatu5.blogspot.com

10.30 am
Tanah Liat
Dr Novandri Hasan Basri

penulis berada di Tanah Liat mukim 8, Permatang Pasir untuk memberi laporan sekerap yang mungkin dan updated sepanjang hari ini.

Pagi tadi berlaku sedikit kekecohan di luar sekolah Seri Penanti apabila ramai penyokong PAS yang berkumpul bertindak mengganggu lalulintas dan memprovoke pihak lawan. Pihak FRU telah ditugaskan untuk meleraikan kumpulan tersebut.

default

Nizar KKK: Ahmad Maslan mengesahkan Prmtg Pasir ada pengundi hantu

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

default

Nizar boneka: Undi PAS = Undi DAP yang hina Islam dan hancurkan Melayu !!

on Monday, August 24, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

Kata-kata aku mudah untuk pengundi Prmtg Pasir . Jika BN Menang di Permatang Pasir , kawasan DUN ini akan menjadi anak emas kerajaan Pusat. Jika PAS menang , Prmtg Pasir akan akan menjadi anak tiri kerajaan DAP. Undi PAS bermakna anda mengundi DAP . PAS tidak mampu nak larang DAP hina Islam dan bangsa Melayu .

Kurang majoriti itu sudah pasti dan inilah tanda-tanda kemenangan semakin cerah kita nampak kepada BN .Daripada tinjauan PB di Prmtg Pasir mood pengundi kini nampak positif ke arah BN terutaman kaum Cina . Mereka ini inginkan perubahan di Prmtg Pasir selepas 3 penggal PAS pegang ,tiada apa perubahan pun .

BUAT LAH PILIHAN BIJAK UNTUK MEMILIH BN KERANA

PAS TAK MAMPU NAK LARANG DAP PERLUAS GERAKAN ANTI ISLAM..

MENGUNDI PAS BERMAKNA MENYOKONG GUAN ENG MEMUSNAHKAN MASA DEPAN LEBIH RAMAI ORANG MELAYU

MENGUNDI PAS JUGA BERMAKNA KITA MELACURKAN ISLAM PADA DAP

MENGUNDI PAS JUGA BERMAKNA KITA TERUS MEMBIARKAN ISLAM DICERCA DAN DIHINA TANPA SEGAN DAN MALU OLEH DAP..


Semoga kemenangan akan berpihak kepada BN .........

default

Melayu Permatang Pasir harus bijak berpolitik

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Imam Man merupakan imam solat terawih di salah sebuah surau di Kampung Paya, dalam daerah mengundi Kg Cross Street, Permatang Pasir. Surau itu tidak begitu besar; jemaahnya hanya sekitar 60 orang, lelaki dan wanita. Solat terawih hanya lapan rakaat dan sebelum witir, Imam Man minta masa selama 10 minit untuk memberi tazkirah. Dalam tazkirah, disebut bagaimana orang kampung seharusnya menjaga kampung masing-masing dan jangan biarkan orang kampung berpecah dan bermasam muka kerana orang luar dan perbezaan fikiran politik.

Imam Man adalah antara Imam yang faham tentang keburukan berpolitik dan kesannya kepada perpaduan dan masalah ummah. Apa yang mengejutkan semasa berbual-bual, Imam menyebut orang Melayu Permatang Pasir kena pandai berpolitik. “Lihat orang Cina Permatang Pasir berpolitik. Semalam sewaktu Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammudin turun ke peti undi Kg Cross Street untuk bertemu pengundi Cina, kehadiran mereka hampir dua ribu orang.”

Soal beliau, “adakah orang Cina akan memberi undi kepada BN?”. Beberapa orang kampung lain menggeleng, tetapi mengejutkan, Imam Man kata kemungkinan besar `ya’. Sebabnya, kerana memberi kerusi ini bukan memberi kerusi orang Cina. Kedua kerana kemenangan BN di sini tidak akan menjejaskan kerajaan Negeri Pulau Pinang yang dikuasai oleh orang Cina. Dengan memberikan kemenangan kepada BN di sini, penduduk tempatan akan mendapat perhatian Kerajaan Pusat. Lagipun selepas 10 tahun Pas memenangi kawasan ini, tidak ada satu apa pun yang dilakukan untuk orang Cina.”

“Orang Melayu kena pandai berpolitik,” ulang Imam Man. “Kita kena berani membuat perubahan,” katanya lagi. Selepas 10 tahun di bawah wakil rakyat Pas, memang tidak banyak perubahan. Lebih malang lagi, selepas pilihan raya 2008, suara Pas, suara orang Melayu dan Islam dipinggirkan oleh pemerintah Pulau Pinang.

“Wakil rakyat Pas tidak pun diangkat menjadi Exco dan penduduk Permatang Pasir terus ketinggalan. Dari segi orang Melayu dan Islam Pulau Pinang pula, suara kita tidak didengari oleh pemerintah Pulau Pinang.”

Kenyataan Imam Man ini sebenarnya mengejutkan kerana sepanjang 10 minit pertama berbual dengan orang-orang kampung, beliau melihat Anwar Ibrahim sebagai orang baik yang dianiaya. Bagi beliau Anwar adalah tokoh Melayu yang nampak serba bersih walaupun ramai yang tahu sikap Anwar semasa dalam UMNO.Cuma dalam kes Permatang Pasir kali ini, beliau lebih melihat kepada maslahat penduduk setempat dan Pulau Pinang. Kemenangan kepada Pas, tidak memberi makna kepada apa-apa.
Hakikat itu sebenarnya konsisten dengan hasrat anak-anak muda di kawasan yang sama. Dalam sesi dengan Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim, jelas nampak anak-anak muda yang dahagakan program. Begitu pun, kalau sampai gelanggang sepak takraw atau soal meningkatkan ekonomi mereka, wakil rakyat Pas dan PKR tidak ambil peduli, apakah harapan mereka.

Sebab itu kata Imam Man, Melayu Permatang Pasir kena pandai berpolitik. Jika tidak siapa yang akan ambil peduli tentang nasib dan masa depan mereka.

Memberi undi kepada BN, walaupun sekadar menurunkan majoriti Pas, akan membuka mata DAP yang begitu angkuh dan berkuasa. Memberi kemenangan kepada BN, bermaksud memberi satu lagi kerusi DUN kepada BN menjadikannya 12 kerusi; bermaksud memberi lebih kuasa kepada rakyat untuk menyuarakan hasrat mereka.

Mudah-mudahan hasrat Imam Man terlaksana, ibarat kata Ketua Pemuda Pergerakan UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin, kemenangan BN di Permatang Pasir akan menjadikan mereka Anak Emas, sedangkan kemenangan Pas akan tetap menjadikan mereka Anak Tiri DAP.

sumber : tun faisal dot com

default

Gempar !! Pendedahan kisah penyelewengan Lim Guan Eng di Melaka !!!

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsUNDI PAS BERMAKNA ANDA MENGUNDI DAP YANG MEMUSNAHKAN MASA DEPAN ORANG MELAYU !!!
Guan Eng hina Majlis Raja-Raja Melayu

default

-YB Hamidah Ketua Penerangan Wanita menerangkan mengenai isu Rohaizat

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

default

Mahfuz ni sudah gila samakan DAP seperti tentera Islam dalam perang Badar !!

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Penulis menggeleng kepala dengan kenyataan murahan Makhfuz Omar, Pengerusi Pilihanraya PAS di Permatang Pasir.

Pas menyamakan kempen yang menyentuh peribadi calon lawan sebagai Badar al-Kubra pada zaman Rasulullah kerana peristiwa itu turut berlaku pada bulan Ramadan sama seperti Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir.

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, Ramadan adalah bulan mulia dan berkat yang mana Rasulullah dahulu menjadikan bulan ini sebagai medan menjelaskan perkara yang hak dan batil seperti dalam Badar al-Kubra.
- Utusan Malaysia

Untuk pengetahuan semua, Perang Badar ialah pertempuran besar pertama antara umat Islam melawan musuh-musuhnya. Perang ini terjadi pada 17 Mac 624 Masehi atau 17 Ramadhan 2 Hijrah. Pasukan kecil kaum Muslim yang berjumlah 313, orang bertempur menghadapi pasukan Quraisy dari Mekkah yang berjumlah 1,000 orang.


Setelah bertempur habis-habisan, pasukan Muslim menghancurkan barisan pertahanan pasukan Quraisy, yang kemudian tewas dan mundur dengan penuh malu.

Nah, cuba kita bandingkan di antara 'peperangan' yang dihadapi oleh PAS di Permatang Pasir dengan peperangan Badar yang diketuai oleh Rasulullah saw.

Pertama, calon PAS hanyalah orang biasa yang jauh lebih rendah tarafnya jika dibandingkan dengan baginda. Dan jika calon PAS tersebut mengetuai satu bala tentera, tentera-tentera beliau pasti tidak yakin dengan beliau dan akan berlari tunggang-langgang apabila anak panah mula ditujukan kepada mereka disebabkan calon PAS tidak berwibawa dan kerap tewas di 'peperangan' (pilihanraya) besar di kawasan beliau sendiri di Tasek Gelugor!

Kedua, parti PAS 'berperang' di pilihanraya Permatang Pasir bersama sekutu karib mereka iaitu parti DAP yang terkenal dengan 'langkah mayatku dulu sebelum Islamkan negara ini'.

Makanya, 'tentera' parti PAS yang bersekongkol dengan parti DAP itu tidak boleh diberi perumpamaan seperti 313 orang mujahid yang bersama-sama Rasulullah s.a.w memburu syahid dan menentang kekuatan musuh Islam!

Ayat Al-Quran yang turun sempena perang Badar itu juga memberikan spesifikasi yang tepat dan tidak sama langsung dengan dogengan Makhfuz Omar tersebut.

“Dan barang siapa yang mengambil Allah, Rasul-Nya dan orang-orang yang beriman menjadi penolongnya, sesungguhnya puak atau pengikut (agama) Allah itulah yang pasti menang.”(Al-Maidah:56)

Persoalan, apakah maksud firman Allah swt di atas boleh dikiaskan dengan 'perjuangan politik' parti PAS di Permatang Pasir?

Jawapannya senang iaitu tidak!

Parti PAS 'berperang' bersama-sama sekutu kuat mereka iaitu parti DAP. Dan pemimpin-pemimpin parti begitu jelas pernah memperlekehkan ideologi parti PAS yang kononnya mahu menajdikan negara ini sebagai negara Islam walau pun sebenarnya negara ini sudah pun bertunjangkan agama Islam.

Ketiga, jika kita berasional dan berfikir secara logik, ternyata bahawa Makhfuz Omar telah memperalatkan perang Badar untuk menghalalkan aktiviti-aktiviti mengaibkan pihak lawan di bulan Ramadhan ini. Beliau hanya mengambil sebahagian kecil daripada pengajaran yang kita dapat daripada Perang Badar dan menolak yang selebihnya.

Penulis musykil, apakah parti PAS merupakan satu parti politik yang mengambil separuh atau sebahagian kecil dari pengajaran Islam dan tidak menggunapakai yang selebihnya kerana tidak menguntungkan parti tersebut?

Dan penulis tidak pasti bagaimana Makhfuz Omar begitu ringan mulut beliau untuk memperkatakan sesuatu yang tidak tepat dan salah kepada kita semua padahal beliau sepatutnya tahu tentang isi kandungan perang Badar itu.

Penulis berpendapat bahawa Makhfuz Omar membebel tentang Perang Badar kerana beranggapan kita semua dan penduduk Permatang Pasir begitu rendah ilmu pengetahuan kita dan mempercayai bulat-bulat dongengan beliau itu!

Apakah pemimpin dari parti PAS ini yang patut kita harapkan untuk menjadi keselesaan dan keharmonian kita terutamnya di Permatang Pasir.

Ya benar, jawapannya ialah tidak!

Seperkara lagi, Rasulullah saw telah bersabda:-

“Hai orang-orang yang beriman, jika kamu menolong (agama) Allah, niscaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu.”(Muhammad:7)

Apakah mungkin sabda Rasulullah tersebut boleh diaplikasikan kepada perjuangan PAS di Permatang Pasir jika parti tersebut 'tidur sekatil' dan masih mahu berpeluk cium dengan pemimpin-pemimpin DAP seperti 'langkah mayatku dulu' Karpal Singh dan Lim Kiat Siang?


sumber : norvandri.blogspot.com

default

Janji Anwar jawatan MAIPP kepada Salleh Man

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Pas ketuai MAIPP jika Mohd.Salleh menang pilihan raya kecil

23/08/2009 11:19pm
BUKIT MERTAJAM 23 Ogos — Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bahawa jawatan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) akan diberikan kepada Pas jika Mohd. Salleh Man memenangi pilihan raya kecil Permatang Pasir.

Anwar, ahli Parlimen Permatang Pauh berkata, beliau telah berunding dengan Ketua Menteri, Lim Guan Eng mengenai perkara itu sebelum keputusan dibuat.

Biasanya, jawatan itu dipegang oleh parti memerintah di negeri itu, katanya kepada pemberita, dan menambah ketika ini ia dipegang oleh ADUN Permatang Berangan Shabudin Yahya tetapi penggal perkhidmatannya akan tamat dua bulan lagi.

“Kami akan cadangkan nama Mohd. Salleh selaku Yang Dipertua MAIPP kepada Yang di-Pertuan Agong selepas penggal Shabudin berakhir,” kata beliau. Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan kematian ADUN, Datuk Mohd. Hamdan Abdul Rahman dari Pas pada 31 Julai. - Bernama

Komen PB

Ini janji terbaru Anwar Ibrahim untuk PAS jika PAS di Permatang Pasir . Kepada penduduk Prmtg Pasir , kita harap pengundi Prmtg Pasir jangan tertipu dengan janji Anwar ibrahim ini yang menjanjikan PAS jawatan MAIPP kerana jawatan itu bukan kuasa Lim Guan Eng untuk berikan kepada Salleh Man . Jawatan ini adalah kuasa YDPA yang menjaga urusan rasmi agama Islam di negeri-negeri seperti di PP ,Melaka dan Sabah dan Sarawak .

Jika Yang Di Pertuan Agong tidak perkenan dengan cadangan nama Salleh Man untuk mendapat jawatan YDP MAIPP dan renew kontrak Shahbuddin untuk jawatan itu , so apa PAS apa akan dapat ??


default

PAS semakin risau dan bimbang

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsSabtu adalah hari permulaan Ramadhan, kempen pun agak perlahan dan menariknya PAS seperti bercuti, bila banyak bilik gerakan mereka lengang.


Selepas banner Anak Emas dijatuhkan.. kini PAS tidak ada keje lain dalam bulan puasa menjatuhkan pula papan tanda calon BN Rohaizat.. Mungkin ini perubahan yang dibawa oleh PAS sejak bersekedudukan dengan PKR dan DAP yang menolak Islam... Bulan puasa pun wat keje tak senonoh.. Syurga sudah pasti.. buat la apa pun.. Tok Guru kata kompem masuk syurga !


sumber : n11permatangpasir.blogspot.com

default

Yusri Ishak U turn balik pulak akui digunakan PR

on Sunday, August 23, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Yusri Isahak, rakan kongsi kepada calun Barisan Nasional di Permatang Pasir, Rohaizat Osman dalam firma Saif Ariff dan Rohaizat telah datang dari Pulau Pinang untuk memberi sidang akhbar di Hotel Grand Season, Kuala Lumpur pada pukul 5 petang tadi.

Dalam kenyataan beliau, Yusri menyatakan penyesalan ke atas pelbagai tomahan telah dilontarkan yang menyimpang dari tujuan asal kenyataan akhbar dibuat.

Beliau meluahkan rasa sedih diatas serangan-serangan peribadi yang dilakukan terhadap Rohaizat. Disamping itu, beliau turut meluahkan penyesalan telah dibabitkan sama di dalam usaha memburukkan Rohaizat.

Baru Ogos 20hb hari Khamis lepas, beliau telah bercakap di atas pentas PKR kononnya membersihkan diri dari dikambinghitamkan berhubung dengan pembabitan bekas firma guamnya dengan Koperasi Pekebun Getah Pulau Pinang.

Sidang akhbar hari ini agak anih dan pelik kerana Yusri seolah-olah menyesal menjadi sebab rakannya diburuk-burukkan. Beliau menyatakan pihak pembangkang bersalah melakukan serangan peribadi tetapi tidak menyatakan kesalahan pihak pembangkang.

Setelah disoal bertubi-tubi, terungkai beliau adalah peguam yang menguruskan segala urusan perundangan Koperasi. Mereka boleh dianggap sebagai klien peribadinya.

Buat kenyataan kerana marah?

Kenyataan ini agak pelik dan anih kerana Yusri seolah-olah mahu melakarkan dirinya sebagai seorang yang naif akan akibat dari membuat sidang akhbar di pejabat parti pembangkang.

Apabila ditanya kenapa beliau perlu membuat sidang akhbar di pejabat PKR, beliau berkata kerana beliau tidak ada platform. Hairannya hari ini beliau boleh dengan sendiri mengadakan sidang akhbar di sebuah hotel jauh dari Pulau Pinang dan di Kuala Lumpur.

Yusri menegaskan Rohaizat telah menyelesaikan masaalah dengan Koperasi dan pihak Koperasi telah menarikbalik tuntutan mereka. Perkara ini sepatutnya langsung tidak jadi isu. Apa yang terjadi sepatutnya, kata Yusri tidak jadi hukuman tetapi satu tauladan.

Beliau juga mengakui bahawa beliau telah tampil ke hadapan sebelum ini kerana marah dan kecewa.

Semasa difitnah oleh pembangkang pada hari pertama penamaan calun, Rohaizat telah menjelaskan beliau adalah mangsa keadaan dan akaun ini adalah akaun rakankongsi. Rakankongsi telah meninggalkannya dan membiarkan beliau menyelesaikan sendiri.

Mengaku Koperasi pelanggannya

Apabila diminta untuk mengesahkan beliau adalah peguam yang menandatangani perjanjian jual beli sebagai saksi, beliau memperakui. Beliau juga mengakui bahawa beliau peguam yang menguruskan hal ehwal undang-undang Koperasi. (Sila lihat perjanjian di bawah.)


Bila ditanya adakah Koperasi tersebut 'fail' beliau, Yusri cuba menafikan dengan menyatakan Koperasi adalah akaun firma.

Apabila dikatakan amalan firma-firma guaman adalah membagi-bagi fail antara peguam dan hanya beliau sahaja yang tahu dan berurusan dengan Koperasi, beliau tidak memberi jawapan yang jelas. Penafian beliau tidak cukup untuk menafikan kenyataan bahawa Koperasi adalah 'fail' dan akaun beliau.

Baru menyesal kawan diburukkan?

Yusri menyatakan beliau tidak ditawarkan ganjaran untuk tampil memberi kenyataan. Beliau memohon kesemua pihak bermuhasabah dan hentikan sengketa.

Rayuan dan penyesalan Yusri agak lambat kerana beliau telah memberi peluru dan digunakan oleh pihak PAS untuk mengadakan kempen peribadi terhadap Rohaizat. Kempen peribadi telah mencapai tahap membabitkan perkahwinan Rohaizat.

Agak lambat bagi Yusri untuk baru mengatakan Rohaizat seorang kawan, mengenali hati budinya dan anak jati Permatang Pasir yang boleh membawa perubahan yang baik kepada masyarakat setempat.

Nama Rohaizat telah diburuk-burukkan di dalam pilihanraya Permatang Pasir. Isu-isu telah lari dan kedua-dua belah pihak telah berbalas serangan peribadi dan melampau calun.

Adakah Yusri bertanggungjawab terhadap pembocoran perkara ini kepada pihak lain? Nampak sangat Majlis Peguam bersekongkol dengan Peguam Pro-Pakatan membantu menjadi perkara ini satu isu kempen.

Adakah Yusri ikhlas dengan penyesalan dan mata hampir mahu melinangkan air? Yusri masih seolah-olah masih mahu memutarbelit untuk tidak mengaku tanggungjawab dan kesalahan dirinya sendiri?

Mustahil Yusri tidak faham perkara peribadi dan tidak benar pun sanggup digunakan pembangkang untuk menjatuhkan lawan.

sumber : anotherbrickinwall
Komen PB

TERBUKTI SAH YUSRI ISHAK DIPERALATKAN OLEH PAKATAN PENIPU INI UNTUK MEMBURUKKAN CALON BN ROHAIZAT OTHMAN . STRATEGI PAS DIKETUAI OLEH MAHFUZ JELAS TELAH MAKAN DIRI NYA BALIK SEMULA IBARAT SENJATA MAKAN TUAN .

Link

Saya dipergunakan oleh PAS - Yusri Ishak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.