..

..

Hot ! Isteri Mat Yo meroyan, gelarkan Anuar Musa anjing !

on Thursday, January 10, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 21 Comments





Laser sungguh mulut bini Mat Yo ..GPB yakin peminat2 Kelantan confirm berang  punya kalau Presiden KAFA mereka Tan Sri Anuar Musa   digelarkan anjing . Memang melampau la dan tidak profesional langsung . 

Bagi GPB , kita harus lihat balik  kepada prosedur  & kontrak Mat Yo dengan Kelantan .  Jika benar tuntutan RM 1juta itu termasuk pemindahan ,  penamatan kontrak & insentikf kerugian lain  , beliau perlu jelaskan balik tuntutan itu . 

Dah nama pun kontrak  dan kalau Mat Yo sendiri  mahu menamatkan kontrak lebih awal , jadi beliau perlu jelaskan lah ganti rugi kontrak berkenaan. Jangan ingat boleh suka-suka hati pindah pasukan lain macam tu je dek kerana mendapat gaji lebih lumayan . 



guna  nama Allah kononnya teraniaya  tapi mulut  gelarkan orang lain sebagai anjing ...

Kes Mat Yo: Kafa tuntut RM1 juta

RM1juta! Itu nilai sebenar tuntutan Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) kepada Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) jika mahu menyelesaikan konflik perpindahan Norshahrul Idlan Talaha ke Johor Darul Takzim FC.

Presidennya, Tan Sri Annuar Musa berkata, jumlah tersebut dianggap munasabah berdasarkan status Norshahrul Idlan atau dikenali Mat Yo sebagai penyerang utama kebangsaan dan penerima anugerah Pemain Paling Bernilai (MVP) tiga musim berturut-turut.

“Bila saya bercakap, orang beri gambaran saya mempolitikkan isu ini.
“Saya bukan jaga bola sehari dua. Sebenarnya, isu perpindahan Mat Yo jarang berlaku dan kita sendiri tertunggu nak tengok perkara ini diputuskan mengikut peraturan-peraturan yang betul,” kata beliau.

Annuar menambah: “Ada dua isu melibatkan Mat Yo iaitu perpindahan dan penamatan kontrak.”

Katanya, Jawatankuasa Status Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang pertama kali bermesyuarat baru-baru ini memutuskan dia boleh pindah.

“Kita pun tak bantah, asalkan mengikut syarat-syarat ditetapkan dan segala hak Kafa dipertahankan.

“Dia sendiri hantar surat bertarikh 30 Oktober 2012 untuk menamatkan kontrak berkuat kuasa pada 1 November,” katanya.

Justeru kata beliau, ia bermakna penamatan kontrak dia berlaku 13 bulan lebih awal melibatkan nilai lebih RM300,000, yuran perpindahan minimum ditetapkan oleh FAM adalah RM250,000, pinjaman perumahan lebih RM100,000, selain insentif dan kerugian yang terpaksa ditanggung kerana penaja menarik diri. – SinarHarian



21 Responses

  1. Dyll says:

    Alahai... baru aje jadi isteri seorg pemain bola sepak, mulut dah kurang ajar. Kalau jadi isteri YB / menteri ke, tak tau lah lagaknya macam mana. Jgnlah sombong dan bongkak, suami anda pun bukannya semakin muda, pd suatu hari nanti, dia pun akan melalui masa gelap...

    Inilah pepatah yg selalu org sebut ..."Suami kopral, isteri Sarjan", hahahaaaa..

  2. pesal makyo senyap jerk.. dah kena "kopi" ke dengan bini...coiii!

  3. Anonymous says:

    Woi pnpuan Otak kat lutut....kalu bapak kau org buat cmtu cmner?sronok?

  4. Anonymous says:

    memalukan kerabat raja gopal je........saman pompuan tu sampai tinggal bulu......baru dia tau

  5. Anonymous says:

    PARODI Bini Matyo Kurang Ajar -- Matyo Serang Pengawal Keselamatan?
    http://www.youtube.com/watch?v=vhfvQaTXscQ

  6. Anonymous says:

    Bukan laki koperal bini sarjan..la ni laki koperal bini staf sarjan..

  7. Anonymous says:

    Kerabat sulu la

  8. Anonymous says:

    Bini OC dh klu gtu.laki constable.

  9. Anonymous says:

    Mat yo dan bini pelacur nya tu sama2 perangai mcm anjing gila!! Phuiii

  10. Anonymous says:

    Waima traniaya pon, jgn gelarkan org camtu.elok2 diri traniaya (kononya), terus org lain anggp kau yg x betul.

  11. Anonymous says:

    Waima teraniaya pon (kononnya), ttp x elok gelarkan org camtu.elok2 teraniaya (katenyee la kannn), org lain ttp anggp kau salah.

  12. Anonymous says:

    btol..mak sy pun slalu pesan,jd bini askar jgn suami kapten,bini perangai lagak mejer. lebih kuah dr sudu..

  13. Anonymous says:

    Kelantan.....

  14. Anonymous says:

    Dah keje pak guard, senyap je la
    Padan muke kena penyepak

  15. Anonymous says:

    bodoh btul engko ni!dia jalan tugas je,engko sma je dengan bini mat yo.hrap2 engko merempat!babi sial!

  16. Anonymous says:

    Sudahlah.. tak payahlah kita pun nak jadi macam bini mat yo yg tak ada sopan dan adab tu... kita doakan mereka supaya mereka sedar dgn apa yg mereka lakukan dan terbalas segalanya.. jika baik perbuatannya, baik la balasannya.. jika tidak, biar Dia saja yg menghukum mereka... :)

  17. Anonymous says:

    Pak guard tu bertugas..cuba ngkau yg jd pak guard kt ctu..ngkau y kn sepak..gembira kot rasanya..

  18. Anonymous says:

    dari kes gelaran hangging dan buang piala kalu ada terbit rasa muhasabah diri tentu pasangan ni dah berUBAH sebab tak ramai yg sangat yang tahu dan layan. tetapi bagai urat dah naik daun terkini maki dan menyepak pak guard pulak ...emm ni baru jadi local player kalu jadi international player sure lagi reban gaban terperasaan couple DIVA mengalahkan David & Vic Beckham.

  19. Anonymous says:

    isteri mat yo . renung - renungkan la perbuatan anda itu . adakah ia mendatangkan faedah keatas anda ?
    sabda Rasullulah saw . yg b'mksud .. hormatilah org yg lebih tua daripada kita .. renung - renungkan la , dan selamat berfikir ..

  20. Anonymous says:

    Agaknya lah dunia ni dh penghujung zaman..buat bini mat yo igt lah syurga bini bawah telapak kaki suami...bini kena ikut arahan suami...

  21. Anonymous says:

    Lahai bodohnya ko ni. Cuba kalau ko ada dkat tmpt pak guard tu apa ko rasa? Rasa happy ke mangkuk? Kalau ko ni laki lah kan ko mmg dayus lh sial

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.