..

..

KAPTEN NORUDIN MAS UCAP TERIMA KASIH @HISHAMUDDINH20 , BUKAN MUDAH TANGANI #MH370

on Wednesday, March 26, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 15 Comments



Tidak salah rasanya kalau kita ucapkan TERIMA KASIH kepada beliau atas segala usaha yang dilakukan didalam krisis #MH370.

Ketepikan ideologi politik masing-masing.. bukan senang hendak menangani situasi yang tidak pernah terjadi di  dalam sejarah dunia.. TAHNIAH dan TERIMA KASIH Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein. 


                                                                                                                           Kapten Norudin MAS 


Datuk Hisham, Dato' Azhar & Ahmad jauhari...3 insan ni yg paling banyak menjawab persoalan  MH370 dari  hari 1   kehilangan pesawat yang akhirnya  menitiskan airmata akibat tragedi ini....

3 insan inilah yang memegang amanah dan tanggungjawab yang amat besar di dalam operasi mencari #MH370. Tetap cekal walaupun sentiasa mendapat kritikan daripada manusia yang suka membuat andaian dan spekulasi.

Komitmen   yg diberi oleh Dato Seri Hishammuddin Hussin amat dihargai ...beliau menunjukkan berapa prihatin beliau kepada apa yg terjadi sebagai insan ALLAH yg cuba bertanggungjawap atas apa yg ALLAH telah uji umat manusia.

 Tiada guna kita suka mencari salah org sedangkan apa yg terjadi adalah kuasa ALLAH.

kita sebagai hamba ALLAH lebih baik muhasabah diri dari mencari salah org lain atas dasar politik. jadi lah umat yangg bijak berfikir kerana ALLAH kurniakan akal fikiran yg amat baik buat manusia. Akal yg diberi bukan mencari dan menghina umat lain..

Semoga Allah S.W.T  memberi mereka  kekuatan untuk mengendalikan pencarian ini . AMIN




15 Responses

  1. Anonymous says:

    Terima kasih dato' Sri. Juga kpd yg lain.

  2. Anonymous says:

    Terima kasih. Ikhlas dari Kami rakyat Malaysia

  3. Anonymous says:

    T.kasih dato hisham, dato azhar , ahmad jauhari, Juga yg lain2

  4. Anonymous says:

    X de sorang pun dalam dunia ni yang minta benda ni terhad... sesuatu yg berlaku adalah atas kehendak Yang Mahal Esa, maka nya x kira secanggih mana pun teknologi yg digunakan, ia tetap akan berlaku... syabas DS Hisham & team atas komitment yg mungkin x semua org mampu beri

  5. Anonymous says:

    Jutaan terima kasih kepada DS Hisham & team atas usaha yg X henti2 serta komitment yg diberi... sesungguhnya tiada yg mampu melawan & mempersoalkan tak direct Allah..

  6. bella_Md says:

    Sedang kita lena dibuai mimpi, meluangkan masa bersama keluarga tercinta, 3 insan kerdil ini ( DS Hisham, Dato' Azhar & Ahmed Jauhari) bersengkang mata mencari penyelesaian kes ni.. syabas & jutaan terima kasih ikhlas dari kami rakyat Malaysia kpd DS & team

  7. Anonymous says:

    Terima kasih admin utk entry ni.. at least, entry ni dpt menyedarkan kita tentang jasa Hisham & team...

  8. Anonymous says:

    Hanya Tuhan je tau ape yg terbuku dlm hati Hisham ni...Allah, berikan lah kekuatan kepada hamba kerdil Mu ni dlm usahanya yg gigih ini supaya terus menjadi pemimpin yg disegani

  9. Anonymous says:

    X perlu bg ape2.... cukuplah sekadar ucapan ikhlas TERIMA KASIH kpd insan yg berjasa ni..

  10. Anonymous says:

    Jgnlah pertikaikan ape yg dieorg ni lakukan. Setiap ape yg dilakukan hanyalah semata2 demi menyelesaikan misteri kehilangan pesawat... terima kasih DS & team

  11. Anonymous says:

    Seluruh rakyat Malaysia mengucapkan TERIMA KASIH DS Hisham & team. Kami tahu kalian sudah melakukan yg terbaik

  12. Kelly 19 says:

    Khidmat serta jasa DS Hisham, Dato Azhar & Ahmad Jauhari akan sentiasa dikenang bukan saja oleh rakyat Malaysia tp seluruh dunia.

  13. mbak putih says:

    Org2 yg hebat mengiktiraf usaha Hisham & team... org2 sakai, memperkecilkan usaha mereka...boleh nampak kan beza die disitu

  14. Anonymous says:

    Lagi banyak usaha dieorg lakukan, lagi macam2 puak yg x bertamadun tu hentam.. moga Hisham terus diberi kekuatan

  15. Anonymous says:

    Tiada apa yang dapat dilakukan untuk membalas jasa 3 insan hebat ni.hanya Allah je mampu beri balasan yang seadanya. Insha Allah

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.