..

..

Terkini ! Adam Adli dipenjara 1 tahun, hasut rakyat tumbangkan kerajaan !

on Friday, September 19, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 10 Comments


Akhirnya bekas ex mahasewel Adam Adli disumbat dalam jail disebabkan mengeluar kenyataan berbaur hasutan selepas PRU13 di dalam satu ceramah .

Adam Adli didakwa memberi ucapan dalam ceramah dengan menyebut kata-kata menghasut bagi membangkitkan rakyat negara ini supaya mengubah kerajaan yang telah tertubuh mengikut undang-undang, dengan cara tidak sah.

 Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor di Jalan Maharajalela, Dang Wangi di sini antara 8.55 malam dan 11.15 malam, 13 Mei 2013.


RM0.UM.19/09: ADAM Adli dihukum penjara 12 bulan oleh Mahkamah Sesyen kerana didapati bersalah keluarkan kenyataan berbaur hasutan pada Mei tahun lalu.


10 Responses

  1. Anonymous says:

    Pak Polis tolong letakkan mamat ni di kalangan peminat-peminat bontot jambu dalam penjara nanti. Biar dia rasa nikmat sepertimana yang Anwar rasa.

  2. Anonymous says:

    Semoga En Adam dapat bermuhasabah diri sendiri dengan lebih baik sewaktu menjalani hukuman..
    Allah telah memberi kamu nikmat maka jangan lah kamu kufur pada nikmat yang telah di beri kepada kamu..
    Maka apabila nikmat telah ditarik kembali oleh Allah SWT..muhasabah la diri di mana silap dan kenapa nikmat itu di tarik semula oleh pemberinya..

  3. Anonymous says:

    padan muka kau...nak sangat berpolitik...

  4. tobeng says:

    Alhamdulillah,budak ni dok luar pun buat semak aje.Alamak dalam jel ramai geng pandang belakang,budak ni pulak muka ala2 jambu.

    Cuma satu aje yg kita risau,tiba2 najib dan gani 4tahil buat hal.Buatnya dibuangnya akta hasutan ni dalam sebulan dua ni habislah terlepas balik semua penjarah2 yg polis dah sumbatkan dalam penjara atau yg tengah tunggu turn.

  5. Anonymous says:

    1 tahun aje? Patut dibiar reput dalam penjara seumur hidup sebab menyusahkan rakyat.

  6. tarantula says:

    BARU BETUI, KALAU TAK BUAT CAMNI DEPA KATA KERAJAAN LEMBIK

    DAH TERUK BARU NAK BERTINDAK CIS

  7. Anonymous says:

    Org-orag kat dalam tu tu suka type anak ikan ni. My advise, DON'T DROP THE SOAP BIG HOMIE! hohohoh

  8. Anonymous says:

    budak adam ni skolah pun ta habis..nak bela rakyat kunun...
    dia kene tau..banyak dia cakap mcm budak bodoh ta skolah..ta tau sejarah
    ..cakap mcm budak2 ...

  9. Anonymous says:

    sedihkan? Budak Melayu masuk Universiti leka berpolitik persatuan Mahasiswa dan kebudayaan, tapi C.G.P.A hanyut, sedangkan budak cina pergi library dan jadi top scorer.Fikirkanlah.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.