Tahniah Ali Rustam dan Pemuda Rembau calonkan KJ

on Saturday, November 8, 2008 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 14 Comments



Tahniah kepada Dato Seri Ali Rustam kerana cukup pencalonan 39 untuk jawatan Timbalan Presiden UMNO dan juga KJ kerana berjaya mendapat pencalonan dari perwakilan Pemuda Rembau secara sebulat suara.

Usaha pihak tertentu untuk sabotaj dan menafikan pencalonan dari Bahagian KJ sendiri hari ini telah membuktikan perwakilan Pemuda Rembau telah menjadi setiakawan dan bersatu memilih KJ sebagai calon Ketua Pemuda.




Tahniah untuk KJ dan Ketua Bahagian Rembau Tok Mat Hassan ..Penulis cukup tertarik dengan karisma dan kepimpinan Tok Mat Hassan ini ,seorang pemimpin di Era Pak Lah .

Salam Setiakawan Hidup KJ !!!!


14 Responses

  1. wokyoh says:

    salam pejuang melayu...

    ingin saya pinjam kata kata awak sendiri yang ditulis kat bawah gambar paklah tu...sebelah kanan bawah.....blog ni...

    "untuk menjadi seorang politikus memerlukan jiwa yang keras dan jijik kerana politik itu sebenarnya kotor"

    saya tak kata apa-apa..awak yang kata.saya ulang saja.

    tahniah juga kepada kj dan Ali rustam!

    terima kasih.

  2. Saya mengatakan Pak lah ini terlalu baik untuk menjadi politikus yang hebat seperti Anwar dan Mahathir .Politik ini hanya sesuai untuk orang yang betul2 ada natural politician .

    Sy suka meminjam gelaran yang diberikan oleh Prof S.H Alattas kepada ahli politik di dalam bukunya iaitu joker,desperado ,politikus .

    thanks wok yoh

  3. KJ is a next natural politician for Malaysia after Anwar Ibrahim..

    He is a true politician...n ready to be a leader for Malaysia..

  4. I wonder if the caretaker of this blog is the one that I knew before in cyberworld. If he or she is my blogpal, I like to say hello. Kalau tak salam perkenalan saya dahulukan.

    Adalah hak peribadi untuk menyokong sesiapa sahaja dalam pertarungan ketua pemuda. Sokongan saya pula tidak membawa sebarang makna kerana saya bukan ahli UMNO.

    Kemenangan KJ di Rembau tiada bezanya dengan Kuala Kangsar, rakus, kasar dan hina. Boleh jurublog ceritakan hakikat yang sebenar?

    Atau realiti amat pahit bagi Khairy sehingga dalam blog prokhairy.com tidak langsung diberi ruang untuk komen. Adakah saudara juga berada dalam denial, menidakkan yang benar. Nampak gaya dari penulisan saudara, itulah gamaknya.

    Salam setia-kat-wang.

  5. Salam perjuangan dan sekalung tahniah diucapkan kepada Khairy Jamaluddin setelah Pemuda Umno Rembau yang sebulat suara memilih Khairy Jamaluddin sebagai calon Ketua Pergerakan Umno Malaysia.

    Diharap dengan kemenagan ini akan membakarkan lagi semangat perjuangan KJ.

    Pemuda support KJ!!!
    Hidup KJ!!
    Hidup KJ!!

  6. Piggy Singh...
    nampaknya piggy singh begitu tidak selesa kerana tidak dapat memberi komen didalam blog pro khairy.

    Saudara yang saya hormati..

    Adalah lebih baik jika kita memberi komen secara terbuka didalam blog/web kita sendiri.
    Sekurang-kurangnya tidaklah penuh tikus didalam prokhairy.com.... gigit sana sini lepas tu lari... klu berani face to face la...
    jangan la nak bersarang didalam ruang komen prokhairy.com membazir space saja...
    diharap saudara bukan salah seekor tikus yang pernah membuat sarang didalam ruang komen prokhairy.com

    Salam Perjuangan...

  7. Razale says:

    Aku setuju dengan pendangan kau Bro Jinggo.

    Sekurang-kurangnya pihak yang tidak bertanggungjawap tidak akan mengotor ruang space komen prokhairy dengan bahasa2 kesat dan lucah. Kadang-kadang saya rasa hairan mengapa mereka sanggup mengunakan bahasa2 sedemikian.

    Untuk pengetahuan saudara sekelian, saya pernah membaca komen2 diruang prokhairy dulu.. nyata saya berasa sedih dan hampa membaca cacian, maki hamun, bahasa kesat yang keterlaluan dilemparkan.

    Saya rasa tahap kesabaran bro jinggo pun ada tahap limitnya.

  8. Rosmawati says:

    ini membuktikan KJ mempunyai aura yang kuat dikubunya sendiri... we love u kj
    Hidup KJ!!!
    Hidup KJ!!!
    Hidup KJ!!!
    Hidup KJ!!!
    Hidup KJ!!!
    Hidup KJ!!!
    Bro jinggo abaikan kata2 Piggy Singh.. tak de maknanya.

  9. Ah Chong says:

    Piggy Singh, hanya mahu mengambil kesempatan untuk membuat propaganda didalam laman blog prokj. pro Mukhriz dah kekusutan dan cuba mencari helah bagaimana nak menjatuhkan kredebiliti KJ... dah tak de modal lain ker...
    tahniah KJ diatas kemenangan di Rembau.

  10. Piggy Singh says:

    ha..ha..ha..mukhriz tikus!!!

    Tapi kat sini pun banyak lalat, ada bangkai ke untuk dibuat hidangan? Oh! bangkai tu jenis yang bernyawa, KJ namanya. Tabiat lalat-lalat pula ialah lagi busuk bau si bangkai, lagi meriah si lalat melapah.

    Soalan aku masih tak terjawab, cuba nafi berdasarkan fakta kerakusan KJ di Rembau dan Kuala Kangsar.

    Wassalam.

  11. Piggy Singh says:

    "Piggy Singh, hanya mahu mengambil kesempatan untuk membuat propaganda di dalam laman blog prokj. pro Mukhriz dah kekusutan dan cuba mencari helah bagaimana nak menjatuhkan kredebiliti KJ... "

    Yang kusut bukannya Mukhriz kerana beliau mendapat pencalonan paling banyak. Aku dah agak puak-puak ni berada dalam denial, bukan di dunia yang nyata. Kredibiliti KJ dan lama jatuh, kalau tak masakan malay mail menggelarkan KJ "demons".

    Satu lagi petunjuk, naib ketua mendapat pencalonan yang paling rendah dan tersorot, ini bermakna satu penolakan dari akar umbi. Tapi korang masih tak bangun dari tidur.

    Salam setia-kat-wang.

  12. saya tertarik kata2 KJ mengenai larian maraton ..hanya pemenang yang mampu bertahan sehingga garisan penamat akan menang .

    ibarat sang kancil dan kura2 la ,Muhkriz dan KJ laju di depan tetapi akhirnya tersungkur di garisan penamat .


    pencalonan tak semestinya menunjukkan bahawa anda akan menang ni perhimpunan nanti .aku hairan dengan kenyataan muhkriz dalam the star ,dia cakap jika dia kalah nanti ,maka pertandingan ini telah menafikan hak akar umbi pilih dia ..kelakar betul la ,ini lah pemimpin yg takut untuk kalah dan tidak boleh menerima kekalahan

    malay mail u tak boleh baca sangat ,pandangan berat sebelah . banyak lagi media di malaysia ini ,tak semestinya newspaper bandar itu je semua orang baca. malay mail di KL je bukan ada di kampung2 .

    aku percaya hanya pada Utusan Malaysia =wadah akhbar bangsa melayu

    kami masih lagi berpijak di bumi tanah melayu ini ..masih di dunia yg nyata bukan macam sesetengah pemimpin itu seperti mat jenin .


    Hidup KJ!!!

    salam setiakawan vs berani berubah

  13. Salam Pejuang Bangsa,

    I guess you could provide asnwer to my questions here

    Salam Mr Politica and Friends,

    http://the-antigonist.blogspot.com/

    if you people are not in total denial.

    TQ

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.