..

..

Akhirnya Pas buat U Turn sokong bini Anwar jadi MB Selangor !!

on Sunday, August 17, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 9 Comments


 
Sudah dijangka Pas akan buat U - Turn kembali menyokong PR bagi Wan Azizah dan calon lain iaitu Azmin untuk dilantik sebagai MB Selangor .

Cakap berapi sokong Khalid sebelum ini hanya wayang je ..

inilah  sikap munafik Pas dan Dewan ulama hanya setakat berani sekejap je .

Last2 Umno juga yang salah kerana sokong Khalid ...



Ikuti kenyataan media TSKI yang membayangkan bubar Dun cara terakhir beliau bila mengadap DYMM Sultan Selangor



KENYATAAN MEDIA
17 OGOS 2014
SAYA AKAN MOHON MENGHADAP DYMM SULTAN SELANGOR BERKENAAN STATUS MENTERI BESAR


Saya menerima dengan hati terbuka keputusan Parti Sa-Islam Malaysia (PAS) berkenaan status Menteri Besar dan barisan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor.

Dengan perkembangan terbaharu ini, saya akan memohon menghadap DYMM Sultan Selangor untuk memberi nasihat tentang langkah-langkah seterusnya.

Sehingga DYMM Sultan membuat keputusan muktamad, saya akan meneruskan pentadbiran kerajaan Negeri Selangor bersama 4 ahli MMKN daripada PAS  akan meneruskan pentadbiran bagi memastikan rakyat tidak terkesan dengan krisis politik ini.

Saya mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan dan semua rakyat Selangor atas sokongan dalam usaha bersama untuk menjayakan agenda reformasi di Selangor.

Saya juga berterima kasih atas kesabaran semua pihak dalam penyelesaian isu dan  perkembangan-perkembangan terkini mengikut tatacara yang betul dan berasaskan undang-undang.

Insya'Allah, rakyat Selangor akan terus dipelihara dan diberkati Allah SWT.


TAN SRI DATO’ SERI ABDUL KHALID IBRAHIM
YAB DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR


9 Responses

  1. Anonymous says:

    Inilah kita, hidup di zaman manusia jahiliah... Dahagakan Putrajaya, bileh tutup mata tgk kezaliman. Tak perlulah nak bising pasal Gaza dah, orang Palestin bukan ahli PKR pun...

  2. Anonymous says:

    Nasib la badan, caya kat mudzabzab.

  3. Anonymous says:

    Tak heran..PAS memang dah mcm tu.. lalang. Gila kuasa.. ugama dah jatuh no. 2 Lagi takut tak dpt undi cina dari memperthankan ugama. .

  4. Anonymous says:

    dah agak dah PAS buat U turn... maruah PAS di celah kangkang Aljuburi Laknatullah...

  5. Anonymous says:

    Admin tolong betulkan tajuk .. bukan bini TAPI bini bini Nuar ...

  6. Anonymous says:

    Agak dahhh mesti pas kena tibai jugak. Dulu pas le yg admin puji dan puja bila sokong tski. Puiiiii

  7. PAS memang parti MUNAFIK !!
    kalau umno yang dikata jahat, mahazalim, PAS lagi mahaPENZALIM bukan saja pada orang lain tapi pd diri mereka sendiri !
    Memalukan orang islam!

  8. Anonymous says:

    TSKI ...Bubar saja DUN...masalah tak selesai juga sebab penyamun tarbus dlm ketiga tiga parti PKR DAP dan PAS LEMBU akan tetap bertelagah lepas pilihanraya...
    TSKI kita tunggu dan lihat...kalau dah keturunan tak baik sampai bila bila pun rak baik juga...

  9. Anonymous says:

    PAS bukan parti islam. parti islam mestilah tegas dengan yang kafir dan korup. strategi apakah ini? menampakkan aib sendiri? jangan guns nama islam lagi..anda berdosa..anda berdosa..berdosaaaa...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.