Rafizi hidup mewah , gaji RM 25 ribu sebulan ??

on Tuesday, February 14, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 12 Comments




Tindakan Rafizi Ramli terus-menerus menyerang Datuk Seri Shahrizat Jalil dengan tuduhan-tuduhan yang diputar belit telah menimbulkan rasa tidak senang dikalangan ahli-ahli PKR sendiri di Selangor.
Khamis petang sel13.com diajak untuk berjumpa dengan seorang ahli PKR yang juga seorang ahli majlis sebuah PBT di Selangor. Kata ahli PKR berkenaan tindakan Rafizi itu berkemungkinan akan mengundang tindak balas agresif dari pihak lawan mereka.
Katanya kepada wakil sel13.com, “tuan ingat semua orang-orang PKR yang ada jawatan di Selangor bersih ke ? “
Beliau turut berkata Rafizi hanya mementingkan dirinya sahaja untuk dipotretkan sebagai hero. Dia tidak fikir bagaimana jentera parti dibawah bekerja dan segala-galanya memerlukan wang. Katanya lagi, “Rafizi masuk politik terus berada diatas dan dapat gaji puluhan ribu sebulan,dia tidak tahu susah payah orang di bawah” .
Sel13.com diberikan satu salinan resume Rafizi Ramli semasa memohon kerja sebagai Ketua Eksekutif di pejabat Penasihat Ekonomi Selangor.



sumber : SEL 13


12 Responses

  1. Anonymous says:

    Yang pun SPRM kena siasat. SPRm tunggu apa lagi silalah siasat.

  2. Anonymous says:

    bodoh, dia dpt gaji besar pun sesuailah dgn kelayakan dia. nak banding dgn syahrizat tu, hampeh, x pandai lansung urus duit. dah la duit rakyat pulak dia telan tu. tu pun xleh pk ke? bodohla sape yg wat artikel bodoh ni. memang bodoh.

  3. Anonymous says:

    mmg patut ler dia dpt 25k/mth,,,,based on his qualification and experiences...ada company yg employed 'mat salleh' technicion dr US or Europe and dpt gaji 30-40k tau...masuk msia dpt pangkat tinggi2 cth CTO,CEO,Director ,,,bikin hanginn je

  4. usin says:

    tak timbul isu rasuah di sini. yg perlu difahami ialah kerana gaji besar itulah yg menyebabkan dia bermati-matian utk mempertahankan anwar dan pkr. andai pkr dan pakatan tewas di selangor, apa akan jadi kepadanya? hancus la. gaji + elaun = rm30.000.00 sebulan. bonus rm75.000.00 setahun. so, boleh andaikan sendiri berapa dia akan hilang jika pakatan tewas. so, dah faham kenapa begitu sekali rafizi beraksi? periuk nasik beb!!!!

  5. Anonymous says:

    Cheap attack ni.. itu gaji rafizi masa senior manager kat petronas.. lepas tu dia CFO kat pharmaniaga.. jaga ekonomi selangor billion2.. apalah nak banding dgn 3 anak shahrizat punya gaji kat NFC tu.. berapa revenue asset NFC? Tunjuk resume depa n compare dgn rafizi sikit..

  6. Anonymous says:

    At least Shahrizat guna duit PINJAMAN..kena bayar balik..ada faham ka??? Bukan dapat free..bodoh orang PKR ni..

  7. Anonymous says:

    Gaji banyak hak dia,jgn dengki lah itu rezeki dia.......yg masalahnya Rm250 juta duit rakyat kena pulangkan balik,kenapa bodoh tahap Gaban ni!...........

  8. my dad earning 30k pun da mcam nak mati hidup..too much hutang..

  9. Anonymous says:

    bodoh sgt tuan blog ni..
    Maaf la kalau kata encik ni kurg bijak.
    Fakta tak ada, auta je banyak. Cmon malaysians, jgn desperate nak fitnah2 org mcm ni. He worked as a manager at petronas, pharmaniaga. No wonder la basic salary 25k.

    Haishh.. Kaki fitnah merata2.

  10. Anonymous says:

    kang aku cakap bodoh marah pulak. faham tak bahasa inggeris? terang-terang dia tulis rm25k tu gaji sebelum dia masuk kerajaan selangor. ya Allah pandirnya nak buat fitnah pun pakailah otak. sudahlah busuk hati, bangng pula tu

  11. Anonymous says:

    Rafizi hidup mewah , gaji RM 25
    ribu sebulan ?? Ni penulis artikel ni bodoh ker tak tau nak buat tulis entri nie? Apa beza klu rafizi gaji rm 250 juta pon dan Sharizat berhutang cuma 25k? Gaji hak dia lah dan kalau dah istilah berhutang walaupun rm1 kena bayar lah? Betul ker emak kau tak ajar kau betul betul? Dah lah hutang duit kerajaan duit rakyat pulak tu dah la menipu takde keuntungan pulak tu adeei

  12. RM25k sebulan sesuailah dengan jawatan dia tu dulu.if dia join oil majors selain petronas dan gunakan kebijaksanaan dan daya kepimpinam dia yg jitu tu dan menjawat jawatan Pengurus Besar contohnya, gaji dia akan berada dalam lingkungan RM40k-RM70k sebulan.Menceburi politik ni satu kerugian dari segi sumber pendapatan utk dia tapi org yg berprinsip mcm dia mencapai kepuasan dgn membantu rakyat yg tertindas.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.