..

..

FB PAGES SUKAN STAR TV MELAMPAU, SEBAR FITNAH LUAHAN TENTERA BERTUGAS BANJIR ! #Pray4PantaiTimur

on Monday, December 29, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Portal MYKMU menerima banyak rungutan dan memohon Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mengambil tindakan Facebook PAGE Sukan Star TV menyiarkan satu tulisan yang memfitnah bahawa kerajaan tidak membenarkan askar wataniah mengambil bahagian membantu mangsa banjir di Kuala Krai, Kelantan.
Kebanyakan komen meminta SKMM bekerjasama dengan Facebook menutup laman terbabit memandangkan ia mempunyai begitu ramai pembaca tetapi menyebarkan maklumat secara semberono dan boleh menimbulkan kekacauan di kalangan rakyat.
starsukan2
Rintitan seorang tentera di kuala krai : kami tahu kalian memerlukan kami,kami tahu kalian menangs kelaparan ,kesejukan,ketakutan, tapi kami tak punya kuasa untuk buat sewenangnya, salah disisi undang2 mahkmah tentera wahai saudara sesislam ku. Kami menangs mengenangkan kalian disana.
Kami sudah siap sdia untk gempur bila diberi arhan, tpi kami cuma wataniah,kami bkn brigged,tntra darat ,kerahan ataupun askr melyu. Wahai PM , isthrkn lah darurat, kami siap untk keluar dgn alatn kami, kami siap untk meredah arus. Tapi mengpa smpai skg belum diisthrkn ? PM tkot duit hbis ? pm xkesah tntg nyawa rakyt ? Pm ,bukak mata anda , lhat lah bumi kelantan, lumpuh sepenuhnya.
Adkh pm xpunya hati perut melhat byi brgelimpgn? Melht nenek disana sini dgn kembung stiap tbuh? Kmi d kuala krai sayu melht nsib saudara kami. Rumah cuma tnggl tapak, kereta smua ke sungai, bgai dimedan perang. Kami pernh ke lahad datu saat brlaku pencrbohn,tp tdk steruk ini.
Mana ksh PM kpda rakyat . Ini saudara kita, !!! Mengpa perlu smbyikn tntg kmatian d kuala krai? Tkot ? Ini benar. Mayat ditemui di rumah. !! Di bkit , kanak2 mati kelaparan ! Ada yg mati dipatuk ular namun krna tiada jaln keluar untk dibwa kehosptl !! Msh belum ckup ? Mash belum smpai tahap darurat ? Ini PM ke apa ? Tak punya nurani !
Kami tentra blajar erti kekerasan,kami diajar untk tidak brbelas kasihan !!! Tp airmata kami tumpah melhat saudara kami. !!! Kami cuma mampu doakan kelantan cepat pulih ,dan kami akan ingat tragedi ini dan jasa PM buat kami !!
Pengendali FB terbabit yang mempunyai lebih 1 juta Likes tidak memadamkan artikel tersebut sungguhpun ditegur oleh sebahagian pembacanya.
Mereka juga mahu pengendali laman tersebut didakwa kerana menyebarkan berita palsu dan cuba mencetuskan kekacauan serta menimbulkan kebencian rakyat kepada kerajaan.
Tulisan yang mengaku dari askar wataniah itu bukan sahaja tidak dibuktikan ketulenannya malah bertentangan dengan kenyataan Angkatan Tentera Malaysia bahawa mereka telah mengerahkan pelbagai aset dan pasukan termasuk Wataniah bagi membantu banjir kali ini
sumber : mykmu.net 


One Response

  1. Anon 1 says:

    memang rasa pelik. takkan dalam ramai2 pasukan keselamatan atau org ramai yang serba tahu ni, SEORANGpun takda gambar ASLI untuk menyokong kenyataan masing2?

    kalau dah ramai sgt mati, takkan pemerintah Kelantan yang diterajui PAS/DAP/PKR akan berdiam diri dari membongkar kematian rakyatnya dalam jumlah yg tinggi atas kelemahan di pihak kerajaan? MUSTAHIL sbb kematian org awam merupakan kegemaran puak pembangkang di Malaysia utk menunjukkan kerajaan zalim, mahafiraun, taghut, dajjal dan rakan kepada zionis Israel.

    Aku dah dgr kata org Kelantan sewa heli swasta utk hantar makanan. Tapi gambar atau videonya mana? selalunya puak2 ni yg paling TAKBUR, UJUB, RIAK utk menunjukkan apa yg mereka buat utk rakyat. Mustahil mereka nak sorokkan dr pengetahuan umum.

    Yg pelik masih ramai yang masih tak faham modus operandi pembangkang dan mengutuk usaha kerajaan mendepani masalah banjir ni.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.