..

..

KEBIADAPAN JEFF OII & TONY PUA TERUS DIBANTAH , PAS PULAK TAKUT SERGAH DAP @dzainalabidin

on Saturday, December 14, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments




 Tindakan biadab dua pemimpin DAP iaitu Jeff Ooi dan Tony Pua menghina penjawat awam terus mendapat bantahan orang ramai.

Di pekarangan Masjid Jamek Seberang jaya selepas solat Jumaat, sekumpulan jemaah berhimpun secara aman sambil mengutuk perbuatan tersebut

Demonstrasi selama hampir 20 minit itu diketuai oleh bekas Exco Angkatan Muda Keadilan (AMK), Zamil Ibrahim dan bekas ahli Pas seumur hidup, Zainon Ismail.

Menurut Zamil, Tony Pua yang mengeluarkan kenyataan menggelar Pendaftar Pertubuhan (ROS) sebagai 'anjing' perlu memohon maaf di pejabat ROS di Putrajaya.

"Jika benarlah dia menyedari mulutnya celupar dan ada maruah selepas melakukan kesilapan, dia perlu segera berbuat demikian kepada ROS.

"Begitu juga dengan Jeff Ooi yang perlu meminta maaf di pejabat Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) selepas menggelar kakitangan pihak berkuasa tempatan itu sebagai kucing kurap, bukan hanya meminta maaf selepas didesak oleh Pengerusi DAP, Karpal Singh," katanya kepada pemberita selepas menyertai perhimpunan aman itu.

Sebelum ini beberapa pihak mendesak wakil rakyat DAP itu meminta maaf dan menarik balik perkataan 'kucing kurap' yang dibuat Jeff Ooi bagi merujuk kepada kegagalan pegawai Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) membuktikan kepadanya terdapat peniaga haram di Pasar Awam Jelutong.

Tony Pua pula dalam laman Facebook sebelum ini menggelar ROS sebagai 'anjing' selepas parti itu diarah menjalankan pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) berikutan pelbagai pihak mempertikaikan kewibawaan proses pertama pada 15 Disember lalu.

Sementara itu, Zainol berkata, pucuk pimpinan Pas juga dilihat tidak mengambil berat tindakan biadab kedua-dua pemimpin DAP berkenaan semata-mata mahu menjaga hubungan baik sesama mereka.

"Sepatutnya pemimpin atasan Pas tampil menyatakan sikap sebenar mereka terhadap kenyataan biadab dua pemimpin DAP terbabit kerana menghina kakitangan awam.

"Apakah mereka tidak berani menyatakan pendirian seperti mengutuk tindakan itu atau menyuarakannya supaya kedua ahli DAP terbabit memohon maaf secara jujur sebagai tanda mengakui kesilapan mereka?," soalnya.


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Butoh la Melayu!!

    Selagi ko sial sial tak bersatu selagi itu lah Cina Kominis Pendatang Babi dan Keling Pendatang Pariah Pundek besar kepala!!

  2. Anonymous says:

    SDRA, nak masuk
    MULTI TONGSAN TONGKANG TURUN CINABENG CINIONS VIGILANTE OH OH I..
    Penduduk Pulau Ketam Kul Sipitang Weld Quay Kul Selg JB Batu Pahat ,mereka gemar makanan dua rasa-sweet and sour- tengiling,musang ular bisa,tapak beruang babi hutan,monyet dan segala exotik jungle meat.
    Maka daging hendak lah segar dan wangi campur arak lagi sedap.Maka impot amoi masuk Weld Quay,Pulau Ketam,Kuala Sipitang Johor Baru.
    lagi nak ?
    1.Main mercun seludup nilaian ratusan ribu ringgit.
    2.Berjudi haram buka cyber cafe.
    3.Gasak tanah.
    4..Gasak pasir.
    5.Cetak surat khabar vernakular balun melayu islam..
    6.Gasak balak.
    7.Impot betina amoi cina vietnam .
    8.Kemaruk pangkat Tan Sri Dato Seri Dato Seri Utama Datuk,beli pangkat Sultan mindanao, Sultan Melaka,Sultan Indon.
    9.Kitar semula minyak masak ,buat kilang haram.
    10.Sedut gas disel petrol tukar jenama subsidi ke no subsidi harga mahal.
    11. Jual barang tiruan di petaling street.
    12. Guna pakai amah indon,siang dan malam.Tak makan,tak bayar gaji.
    13.Lari elak bayar tol,tukat tiket.
    14. Elak bayar cukai,lari cukai,tuntut BR1M,tipu tada kerja.
    15.Cetak sendiri lencana cukai jalan.
    16.Gemar dan seronok pakai 2 atau 3 stiker cermin kereta kalimah hikmat POLIS PDRM Bekas Polis(asal kan ada polis),tapi kata PDRM POLIS anjing/rasuah.
    17.Buat makanan tiruan campuran kimia.Tak ada sijil halal,cetak sendiri tipu halal logo,pakai nama PAU AHmad.
    19.Sekat orang melayu buat bizness sarang burung,tak mau jual barangan keluaran melayu.
    20.Jual disel gred super di tengah laut,cakap ta ada ikan.
    21.Kilang haram buat barang gantian tiruan motor kar motor sikal.
    22.Ladang sayur haram di cameron highland,fraser,lojing.
    23.Buat makmal dadah di condominium,tipu semua orang dia orang kaya.
    24.Mohon paspot antara bangsa 3 bulan sebelum raya lunar.
    24.Masuk tender ali baba
    25.Masuk daftar pembekal MOF ali baba,tak mau bayar komisen,lari projek kerajaan, pasang aluminium sub standard di bumbung masjid surau hospital.
    26.Minta subsidi gas dari Petronas/ TNB wajib beli bekalan letrik,jadi kaya,semua tan sri satu keluarga, dan desak kerajaan tarik balik subsidi, dan jamu 3 Tun melayu(sorang anak sulung baru arwah) di hotel majestik.
    27.Buat kilang besi di selangor/ mintak tak payah/mau bayar bil TNB berpuluh juta RM.
    28.Buat pasangan paip air haram dan CURI air ratusan ribu RM.
    29.Buang sampah sisa toksik di rata tempat,tak mau bayar bil pelupusan.
    30.Buat ladang ternak babi dan buang sisa kumbahan toxik ke parit longkang dan sungai.
    31.Sekolah sendiri punya bahasa.kata jaga bangsa nya heritage.Tanah Kerajaan di stadium pun gasak bolot.
    Beranak macam khinzir dii, tau mau guna bahasa tempatan, pakai bahasa impot.
    32.Ketagih,Nak kontrak BESAR dari orang melayu,yang mereka benci,dengki,caci dan maki hamun.
    35.Pantang ambil melayu masuk syarikat mereka.Interview saja,tolak kerana lu tak tau mandarin .
    36.Mengaku melayu guna nama melayu omar ong khairil johari ,Trojan Horse Cinabeng.
    37.Setiap perlantikkan jawatan olih Ah Jib Gor Bapak sekolah Vernakular mesti ada kiraan dan caturan untung dari/untuk/kapada Cinabeng Cinions I Love PM untuk meminggirkan Melayu dari ekosistem melayu.Ah Jib Bangsawan Melayu.
    Bila kena tangkap:
    Tanya "APA SALAH" "mana ada salah" ,"sekarang lu apa MAU,"" sapa lu punya boss ?" Lu ta sapa saya ?
    akibat kesemua itu dan 1000 dalil,mereka memegang harta terkumpul RM45BILLION RM,simpan aset di Singapura Canada,Australia,England.
    jenis apa ini primitive pig ?
    Sengkek tongkang turun hisap CANDU.
    TAHNIAH DASAR 1M endless possibilities inklusive the best is yet to come lifestyle truly asia.CINABENG CINION KM PULAU PINANG Chinese Vigilante Omar Aziz wannabe,Perwaris Dinasti Lim.kekasih Pemimpin RAHMAH UNTUK SEMUA,sebenar nya adalah ajen,Ah Jib Gor.
    Ah Jib Gor TIDAK PERNAH:1. dengar suara Melayu.Ah Jib Melayu Ker? 2.Jadi penjuara Suara Keadilan untuk Melayu di Pulau Pinang.
    3.Templak CINIONS Vigilantes.
    Lim Guan Ah BENG Enemy of the state, Ah Jib Gor'sfriend.
    Arjuna waspada
    changkat lobak

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.