..

..

Hot ! Macai pembangkang tuduh kerajaaan tipu , GST dah dilaksanakan !

on Saturday, November 9, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


NaK bohong pun agak-agak macai pembangkang  ni. Dalam berita semua orang tahu PM dah umum GST hanya akan dilaksanakan pada April 2015.

Bagaimana macai pembangkang ni boleh tuduh Kastam paksa peniaga ini kenakan GST hanya berpandukan notis & resit yang diciplak ?

Kalau betul Kastam paksa , tunjukkan bukti surat arahan daripada Kastam  bukannya notis  ciptaaan peniaga seperti ini .

Apakah ini kedai puak2 PR yang bersekongkol untuk disebarkan  berita palsu bagi menghasut rakyat bahawa kerajaan telah menipu dalam perlaksanaan  GST.




2 Responses

  1. Anonymous says:

    jangan tertukar antara GST (Government Service Tax) dengan (Goods and Service Tax) juga guna singkatan GST.

    Government Svr Tax boleh meliputi cukai 5%, 6% dan 10% manakala GST (Goods & service tax) hanya 6% sahaja.

  2. Anonymous says:

    Nampak sangat bodohnya memang lah kedai makan kalau sale lebih dari 500ribu kena GST, bukan GST yang baru, nama sama tu sebabnya terkeliru, GST yang baru semua kedai yang sale lebih dari 500k akan kena gst.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.