SMM hasut mahasiswa berdemo untuk budak biadap Adam Adli

on Tuesday, December 27, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 8 Comments

Sekumpulan mahasiswa akan mengadakan perhimpunan menuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menggugurkan tuduhan terhadap penuntutnya Adam Adli Abdul Halim kerana menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak.

Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Ahmad Syukri Ab Razab berkata, mereka akan berkampung selama 16 jam di hadapan UPSI bermula 9 malam pada 31 Disember sehingga jam 1 petang keesokan harinya.

"Malam itu kita namakan sebagai 'Malam Talkin untuk AUKU' (Akta Universiti dan Kolej Universiti... Tindakan kita duduk (di situ) sebagai simbolik.

"Akan ada juga ucapan daripada pimpinan pelajar termasuk Adam sendiri," kata Ahmad Syukri (kiri).

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Ahmad Syukri berkata, sepanjang tempoh tersebut pihaknya merancang beberapa aktiviti, antaranya meletakkan bunga di hadapan pintu masuk UPSI.

Pada 23 Disember lalu, Adam Adli menerima surat panggilan ke jawatankuasa disiplin UPSI dan berdepan dua pertuduhan, iaitu mencemarkan nama universiti serta memberi ancaman kepada ketenteraman awam.

Komen GPB

Bila masa mahasiswa yang nak belajar jika dok sibuk nak berdemo. Masa pulak mengapa 16 jam ? Lain kali buat la 24 jam melalak kerana seorang budak kurang ajar Adam adli ini. Memang tepat la cacao Tun M bahawa mahasiswa Melayu saja yang gila berpolitik.


8 Responses

  1. Anonymous says:

    Buang jer budak bangang nih..biar die rasa langit tur tinggi ker rendah.....die hengat die hebat sangat....die
    rasa kerajaan takut ngan mahasiswa bangang cam dier nih.....

  2. Jeffry says:

    BUDAK2 DAH DI PERSONGKAN DARI TUJUAN ASAL IAITU CARI ILMU. TENGOK LER SAPE KETUA DIA KLU BUKAN IMAM AL JUBURI KEHKEHKEHKEH

  3. Anonymous says:

    Bagi kami yg tidak menyokong Adam Adli pulak.. akan namakan malam tu MALAM TALKINKAN ADAM ADLI DI UPSI...

  4. Anonymous says:

    kalau ditanya kenapa banyak lepasan u tidak mampu untuk melaksanakan kerja yang diberi .......inilah jawabnya ......merikani sibuk berpolitik dan dipergunakanoleh orang orang politik ...........Belanja pun harapkan mak bapak yang kasi .........Inilah yang dinamakan pelajar atau graduan sial dan membawa malapetaka.......hapuskan yang terlibat walaupun terpaksa bertindak kasar serta keras.....jangan bagimuka kat dia orang ni ..........gampang gampang ni harus disingkirkan .......

  5. Anonymous says:

    ini koner baring siapa yang tak ada intelektual. sila rujuk kes di uitm

    "Kami berharap supaya Bahagian Hal Ehwal Pelajar dapat menyiasat kes ini sedalam-dalamnya kerana dilaporkan tiada sebarang tindakan terhadap kes yang berlaku ini.

    "Dulu apabila Mahasiswa mengadakan speaker’s corner, kecoh satu kampus kerana Mahasiswa dikatakan menghuru-harakan kampus sehingga beberapa Mahasiswa ditahan oleh Polis Bantuan UiTM, tetapi mengapa apabila timbul kes ini pihak pentadbir mengambil pendirian berdiam diri?" katanya.

    Sementara itu beliau berkata, pihaknya akan terus pertahankan Saifuddin walau apapun terjadi kerana yakin dengan perjuangannya.

    Beliau juga menyifatkan tindakan Pro–Aspirasi yang berdemo sebagai “meludah ke langit” kerana suatu ketika dulu mereka mengatakan bahawa Mahasiswa berdemonstrasi adalah tidak intelektual. -HD

  6. Reza says:

    Insaflah sikit pemuda2 yang ghairah berpolitik...duit pun dari ptptn kemudian buat video hentam gov...kalau x setuju, cara mengundi je jalan terbaik. Cuba tengok Tony Fernandez, cara dia bangunkan model syarikat Air Asia pernah dilabel dalam discovery channel seoperti David Vs Goliath. Dia ni dulu belajar kat Oversea tapi x pernah besau kepala dengan Gov. Mak dia meninggal tapi x boleh balik pasal tambang mahal. pasal tu la dia berazam untuk fight the right to have fair price tickets..tapi x dela dengan cari publisiti murah denga turunkan gambar pemimpin sendiri.Inilah model pahlawan business. Jangan nak menang sorak je.Org kg kt Tgganu naik Air Asia je lawat sedara kat KL. Now everyone can fly dah jadi moto yang digeruni. Lebih baik tenaga berdemo disalurkan ke jihad ekonomi. Kesian kat parents yang hantar anak belajar, kalau dah sibuk berdemo, bila masa depa belajar? simple question tapi bernas. Yang berdemo di Upsi bukannya student or mahasiswa tapi budah hingusan. Ingatkan power sangat...bila kena raid dengan polis mesti ada collateral damage, universal rules when dealing with demos. Korang pecahkan pintu klinik jugak nak dapat treatment, ingatkan ada private mobile clinic. Inilah contoh gerakan 'form without substance'. Settlekan isu pelajar bercouple dulu kat UPsi sana. cuba pegi kat restoran waktu malam..bangsa mana yg kuat bercouple?

  7. Reza says:

    Insaflah sikit pemuda2 yang ghairah berpolitik...duit pun dari ptptn kemudian buat video hentam gov...kalau x setuju, cara mengundi je jalan terbaik. Cuba tengok Tony Fernandez, cara dia bangunkan model syarikat Air Asia pernah dilabel dalam discovery channel seoperti David Vs Goliath. Dia ni dulu belajar kat Oversea tapi x pernah besau kepala dengan Gov. Mak dia meninggal tapi x boleh balik pasal tambang mahal. pasal tu la dia berazam untuk fight the right to have fair price tickets..tapi x dela dengan cari publisiti murah denga turunkan gambar pemimpin sendiri.Inilah model pahlawan business. Jangan nak menang sorak je.Org kg kt Tgganu naik Air Asia je lawat sedara kat KL. Now everyone can fly dah jadi moto yang digeruni. Lebih baik tenaga berdemo disalurkan ke jihad ekonomi. Kesian kat parents yang hantar anak belajar, kalau dah sibuk berdemo, bila masa depa belajar? simple question tapi bernas. Yang berdemo di Upsi bukannya student or mahasiswa tapi budah hingusan. Ingatkan power sangat...bila kena raid dengan polis mesti ada collateral damage, universal rules when dealing with demos. Korang pecahkan pintu klinik jugak nak dapat treatment, ingatkan ada private mobile clinic. Inilah contoh gerakan 'form without substance'. Settlekan isu pelajar bercouple dulu kat UPsi sana. cuba pegi kat restoran waktu malam..bangsa mana yg kuat bercouple?

  8. Reza says:

    Insaflah sikit pemuda2 yang ghairah berpolitik...duit pun dari ptptn kemudian buat video hentam gov...kalau x setuju, cara mengundi je jalan terbaik. Cuba tengok Tony Fernandez, cara dia bangunkan model syarikat Air Asia pernah dilabel dalam discovery channel seoperti David Vs Goliath. Dia ni dulu belajar kat Oversea tapi x pernah besau kepala dengan Gov. Mak dia meninggal tapi x boleh balik pasal tambang mahal. pasal tu la dia berazam untuk fight the right to have fair price tickets..tapi x dela dengan cari publisiti murah denga turunkan gambar pemimpin sendiri.Inilah model pahlawan business. Jangan nak menang sorak je.Org kg kt Tgganu naik Air Asia je lawat sedara kat KL. Now everyone can fly dah jadi moto yang digeruni. Lebih baik tenaga berdemo disalurkan ke jihad ekonomi. Kesian kat parents yang hantar anak belajar, kalau dah sibuk berdemo, bila masa depa belajar? simple question tapi bernas. Yang berdemo di Upsi bukannya student or mahasiswa tapi budah hingusan. Ingatkan power sangat...bila kena raid dengan polis mesti ada collateral damage, universal rules when dealing with demos. Korang pecahkan pintu klinik jugak nak dapat treatment, ingatkan ada private mobile clinic. Inilah contoh gerakan 'form without substance'. Settlekan isu pelajar bercouple dulu kat UPsi sana. cuba pegi kat restoran waktu malam..bangsa mana yg kuat bercouple?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.