Facebook Twitter Gplus LinkedIn YouTube E-mail RSS

GENERASI PEJUANG BANGSA

  • Home

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Archive for 2010-06-27

default

Piket staf KTMB desak Presiden KTMB letak jawatan

ktmb
on Wednesday, July 7, 2010 by Pejuang Bangsa
 - No Comments

Kira-kira 300 ahli Kesatuan Pekerja Keretapi Tanah Melayu Berhad (KPPTMB) berpiket di hadapan ibu pejabat Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di ibu negara berikutan tindakan syarikat itu menubuhkan sebuah anak syarikat sebagai pengendali perkhidmatan tren elektrik (ETS).

Ahli kesatuan itu mula berkumpul di stesen komuter Kuala Lumpur pada jam 5 petang ini dan kemudiannya berarak mengikut laluan bawah tanah dan berkumpul semula di hadapan ibu pejabat KTMB di Jalan Hishamuddin.

Dalam keadaan hujan renyai, kumpulan pekerja itu kemudiannya berbaris di sepanjang jalan tersebut sambil melaungkan slogan mendesak presiden syarikat itu, Dr Aminuddin Adnan supaya meletakkan jawatan.

Puluhan poster berwarna-warni turut dipamerkan kepada kenderaan yang lalu-lalang sekitar jalan tersebut, antaranya bertulis "Presiden KTM gagal tadbir KTM", "lembu punya susu, sapi dapat nama" dan "Pekerja KTM boleh kendalikan ETS".

Walaupun jalan sekitar sesak akibat dua lorong ditutup, keadaan trafik bergerak lancar apabila piket tersebut kelihatan begitu teratur. Kumpulan tersebut juga mempunyai petugas keselamatannya sendiri.

Suasana bingit kedengaran apabila mereka yang masih berseragam kerja berwarna biru itu tidak henti-henti bersorak setiap kali kenderaan yang lalulintas membunyikan hon tanda sokongan.

Berucap di perhimpunan itu, presiden KPPTMB Abdul Razak Md Hassan (kanan) memberikan masa 30 hari kepada Dr Aminuddin untuk meletakkan jawatan.

Sekiranya Dr Aminuddin tidak berbuat demikian, Abdul Razak berharap Kementerian Kewangan akan menamatkan kontrak presiden KTMB itu.

Pintu rundingan sudah tertutup

Abdul Razak berkata, tuntutan mereka telah dimajukan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak Isnin lalu memohon campurtangannya bagi menyelesaikan masalah tersebut.

"Sekarang pintu rundingan (dengan majikan) telah tertutup. Kami mahu Presiden KTM letak jawatan," katanya yang mendakwa, setelah tujuh bulan cuba berunding, permintaan mereka tidak diendahkan.

Turut hadir di perhimpunan itu ialah presiden Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC), Syed Shahir Syed Mohamud dan juga ahli parlimen Kuala Langat Abdullah Sani Abdul Hamid

Berucap dalam perhimpunan itu, Syed Shahir berkata beliau berharap menteri berkenaan dapat campurtangan bagi menjernihkan 'ketegangan' antara pekerja dan majikan sejak penghujung tahun lalu lagi.

"Mereka (menteri) kena panggil mesyuarat khusus, berdiolog, tidak boleh biarkan terus begini," katanya kepada pemberita.

Sebelum beredar, kumpulan yang datang daripada seluruh pelusuk negara itu sempat berpaling mengadap bangunan ibu pejabat dan melaungkan "boo" kepada Dr Aminuddin beberapa kali.

Dr Aminuddin bagaimanapun tidak kelihatan. Bahkan pintu masuk ke pejabat itu juga ditutup.

Abdul Razak sebelum ini dilaporkan menolak langkah menganaksyarikatkan perkhidmatan ETS, antaranya kerana tindakan itu didakwa menyebabkan faedah kesihatan pekerja dikurangkan, kehilangan elaun-elaun, jumlah cuti berkurangan dan sewa kuarters akan dinaikkan.

KPPTMB yang dianggotai 3,600 ahli turut merancang untuk mengadakan satu lagi piket di 10 lokasi di seluruh negara pada 21 Julai.



Komen PB

Sebagai anak staf KTMB Kumpulan Sokongan , PB menyokong piket ini yang mendesak Dr Aminuddin ini meletakkan jawatan sbg Presiden KTMB dengan segera. Beliau sedang menindas pekerja2 KTMB dengan agenda penswastaan yang tak masuk akal . Najib harus peka dan selesaikan isu ini dengan segera kerana pengurusan KTMB masih lagi dibawah Kementerian Kewangan dan kerajaan . Jangan biarkan pembangkang yang hari ini hadir seperti Presiden MTUC dan Ahli Parlimen Kuala Langat cuba menangguk di air yang keruh .

default

Felda Bangkrap : Kita jumpa di mahkamah - Najib

najib
by Pejuang Bangsa
 - 2 Comments



FELDA telah membuat pelaburan bijak untuk kesejahteraan rakyat dan merupakan sebuah institusi yang berjaya tetapi dituduh bangkrap oleh mereka yang sebenarnya bankrap idea, moral dan prinsip perjuangan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata pihak yang mendakwa FELDA bankrap telah membuat tuduhan liar yang tidak berasas serta melakukan satu dusta.

"Kita ada RM4 bilion kita labur, bukan joli katak bukan songlap. kita melabur untuk kesejahteraan peneroka," katanya pada pelancaran Hari Peneroka 2010 di perkarangan MRSM FELDA Kampus Tun Abdul Razak di Sungkai dekat sini pada Rabu.

Lebih 10,000 peneroka dari tanah rancangan FELDA seluruh negara menghadiri majlis itu yang berupa sambutan Hari Peneroka yang terbesar pernah diadakan.

Perdana Menteri berkata mereka yang membuat tuduhan itu juga tidak memahami prinsip perakaunan dan perniagaan.

Beliau berkata pembangunan FELDA adalah warisan perjuangan pusaka tetapi cuba dihina, difitnah dan dicemari imejnya.

"Tak bankrap...bukan Suara Keadilan yang tentukan," katanya sambil disambut dengan teriakan peneroka yang melaung supaya FELDA meneruskan saman RM200 juta terhadap akhbar Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang menyiarkan laporan mendakwa Felda bankrap sebelum ini.

Perdana Menteri berkata FELDA akan meneruskan tindakan mahkamah menyaman Suara Keadilan dan beberapa pemimpin pembangkang berhubung tuduhan berkenaan.

"Hari ini suara perhimpunan hendak kita teruskan...kita jumpa di mahkamah," katanya sekali lagi disusuli tepukan gemuruh.

Najib berkata FELDA kini mempunyai wang tunai sebanyak RM1.3 bilion dan ini tidak termasuk wang yang terdapat dalam beberapa anak syarikatnya.

"Nak kata apa bankrap...FELDA sahaja ada RM1.3 bilion tunai. FELDA labur dalam saham dan membelinya pada harga RM844 juta, hari ini dah naik lima kali ganda. Boleh kata kita bankrap?," katanya.

Perdana Menteri, saham-saham yang dibeli FELDA adalah daripada syarikat besar seperti MISC dan Maybank yang tersenarai di Bursa Malaysia dan jika dijual sekarang boleh memperoleh RM4.6 bilion.

Menurutnya, ladang-ladang yang dimiliki FELDA jika dijual dengan nilai konservatif ladang komersial adalah berharga RM10 bilion.

Beliau menjelaskan FELDA merancang pembangunan untuk jangka panjang dan telah membuat pelaburan di Amerika Syarikat dan Kanada bagi menembusi pasaran global dalam usaha meningkatkan pemasaran produk di peringkat antarabangsa yang akan membantu meningkatkan lagi harga sawit.

Katanya FELDA juga telah membelanjakan RM2.4 bilion untuk tanaman semula.

"Kalau pokok dah tua mana nak keluar buah (sawit) atau susu (getah)," katanya.

Mengenai projek pembinaan Menara FELDA yang baru, beliau berkata tanah yang dibeli bagi projek itu kini kalau dijual pun sudah mendapat untung yang banyak.

"Kita kalau nak buat bangunan tak kan nak buat di Kampung Keramat atau Kampung Baru (di Kuala Lumpur)...kita buat di sebelah Menara Berkembar Petronas," katanya.

Najib sekali lagi menarik perhatian hadirin apabila bertanya sama ada seseorang yang bankrap boleh membayar zakat.

"Kalau bankrap boleh tak bayar zakat tak wajib bayar zakat...FELDA membayar zakat RM26 juta tahun lepas kepada kerajaan-kerajaan negeri," ujarnya.

Beliau berkata mereka yang menuduh FELDA bankrap sebenarnya bankrap idealisme dan moral.

Katanya wakil rakyat mereka pun tinggalkan parti, setiausaha agung pun tinggalkan parti kerana parti itu bankrap prinsip dan perjuangan.

Perdana Menteri kemudian merasmikan MRSM Felda serta mengiystiharkan nama baru MRSM termoden dan tercanggih yang bernilai RM120 juta sebagai MRSM Felda Kampus Tun Abdul Razak.

-- BERNAMA

default

DAP dan kafir songlap duit zakat umat Islam PP

penang bangkit
by Pejuang Bangsa
 - 1 Comment



Seorang rakan yang bekerja di pejabat agama Pulau Pinang melaporkan, sejumlah besar borang permohonan telah diterima sepanjang dua tahun Pakatan Rakyat mentadbir Pulau Pinang dengan ketuanya, 'Umar Abdul Aziz ibni PAS'. Penambahan jumlah borang tersebut meningkat lebih 300% sebelum kejatuhan BN di Pulau Pinang.

Borang-borang permohonan yang bertimbun itu datangnya daripada asnaf ke-9 yang diwujudkan atas 'PERINTAH PR'. Golongan bukan Islam dilaporkan cuba mengambil kesempatan untuk mendapatkan bahagian di dalam pembahagian zakat.

Ada hantu di dalam pentadbiran Pakatan Rakyat yang cuba menjadikan zakat dan baitulmal sebagai modal politik mereka. Sama seperti kalimah Dzat Wajibalwujud yang cuba disamaratakan penggunaannya kepada bukan Islam, zakat dan baitulmal juga nampaknya tidak berbeza.

Bukti tertera pada timbunan borang dari kalangan bukan Islam untuk mendapatkan duit zakat. Dan dengar ceritanya, baitulmal menjadi tempat yang paling direbuti oleh MELAYU-MELAYU PKR, PAS dan UMNO bagi tujuan menfaraidkan kutipan yang ada.

Nampaknya menang PR bukan mengikut reformasi yang mereka katakan, sebaliknya yang direformasikan adalah pengaliran duit golongan yang berhak terima kepada golongan yang menang pilihanraya... Macam juga di Kedah, apabila duit zakat diagih-agihkan kepada MMK sebagai duit hari raya dengan penuh meriah, bukannya kepada 8 asnaf yang telah ditentukan oleh Allah Taala...

The Flying Kick



PB melihat isu duit zakat yang mahu dibolot kerajaan Pakatan untuk diberikan kepada semua rakyat di PP ini sudah tidak boleh dibendung lagi. Walaupun PUZ ini telah diuruskan oleh YDP MAIPP Ustaz Elyas Zakaria bukannya TKM 1 Mansor Othman , tetapi jangan lupa pengaruh politik daripada kerajaan DAP melalui orang2 mereka seperti Timb YDP MAIPP Salleh Man ,dan Malik Itik Kassim .

Bertimbun-timbun borang pemohonan bantuan zakat daripada bukan Islam ( kafir ) ke PUZ ini salah siapa ??? Siapa yang benarkan pemohon yang bukan daripada 8 asnaf ini memohon ??? Pb pernah membaca akhbar Sinar Harian yang melaporkan Mansor Othman menggunakan wang zakat untuk diberikan kepada bukan Islam yang bumbung rumahnya tercabut disebabkan ribut .

Elyas Zakaria , Salleh Man ,Malik Kassim , Mansor Othman perlu bertanggungjawab dalam hal ini . Mereka ini takut kepada Guan Eng Zionis DAP dan telah menyalahgunakan wang zakat untuk kepentingan politik untuk diberikan kepada bukan Islam





Allah berfirman dalam surah at-Taubah ayat 30 :

"Sesungguhnya zakat-zakat itu, hanyalah untuk orang-orang fakir, orang-orang miskin, pengurus-pengurus zakat, para muallaf yang dibujuk hatinya, untuk (memerdekakan) budak, orang-orang yang berhutang, untuk jalan Allah dan orang-orang yang sedang dalam perjalanan, sebagai sesuatu ketetapan yang diwajibkan Allah; dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana".

Skop agihan zakat sepatutnya adalah berdasarkan yang telah ditetapkan oleh syara'. Ia mempunyai 8 asnaf zakat iaitu:



1. Fakir 5. Riqab
2. Miskin 6. Gharimin
3. Amil 7. Fisabillilah
4. Muallaf 8. Ibnu Sabil



default

Lagi kampung Melayu di PP bakal lenyap

penang bangkit
by Pejuang Bangsa
 - 6 Comments



PULAU PINANG 5 Julai - Belum pun selesai masalah kira-kira 200 penduduk di Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong di sini yang cuba diusir pemaju lima hari lalu, kini sebuah lagi kampung Melayu di kawasan sama bakal mengalami nasib serupa.

Kira-kira 100 buah rumah yang dihuni kira-kira 450 penduduk di Kampung Tengah yang terletak bersebelahan Kampung Jalan Pokok Asam bakal dibangunkan untuk projek komersial oleh sebuah syarikat pemaju lain dalam waktu terdekat.

Perkara itu didedahkan seorang penduduk kampung tersebut, Abdul Wahab Abdullah yang juga Pengerusi Badan Bertindak Projek Pembangunan kampung berkenaan.

Abdul Wahab berkata, pihak pemaju menawarkan pampasan wang tunai sebanyak RM70,000 bagi setiap rumah yang terlibat dan mengarahkan penduduk mengosongkan kediaman masing-masing serta keluar daripada kawasan tersebut.

"Seperti juga penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, kami juga telah diberikan notis selama tiga bulan dan tawaran pampasan sebanyak RM70,000. Namun, kami semua tidak mahu menerima tawaran tersebut.

"Kami tidak menolak pembangunan tetapi janganlah pembangunan tersebut memberi ketidakadilan kepada penduduk asal yang boleh dianggap sebagai peneroka kawasan penempatan itu.

"Inikah balasan atau pampasan kepada jasa mereka. Wang yang diberikan tidak mampu untuk membeli sebuah rumah pun di negeri ini," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Rabu lalu, kira-kira 200 penduduk di Kampung Jalan Pokok Asam hampir diusir. Operasi pengusiran penduduk yang majoritinya nelayan sepatutnya dijalankan pada hari tersebut dengan sebuah jentolak dibawa untuk kerja-kerja merobohkan rumah.

Bagaimanapun, selepas perbincangan diadakan bersama beberapa penduduk dengan pihak pemaju yang diwakili oleh seorang peguam, tempoh pengosongan ditangguhkan selama tiga bulan hingga 13 Oktober depan.

Difahamkan, tanah kampung berkenaan akan dibangunkan dengan projek kediaman bertingkat dengan kos lebih RM800,000 sebuah oleh pemaju dari Kuala Lumpur.

Menurut Abdul Wahab, seperti juga penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, penduduk di kampungnya juga sedia berpindah jika pemaju memberi pampasan dalam bentuk rumah di kawasan berdekatan yang setimpal dengan keluarga masing-masing.

Beliau mendakwa, wujud konspirasi terancang yang dilakukan pemaju terhadap perkampungan Melayu di kawasan Jelutong sejak lima tahun lalu.

Katanya, ia jelas dapat dilihat menerusi nasib yang menimpa enam kampung lain di kawasan itu yang kini sudah dibangunkan dengan projek komersial sekali gus menindas penduduk asal Melayu yang sudah tinggal berpuluh tahun di kawasan itu.

"Kampung Melayu di kawasan Jelutong ada 13 dan enam daripadanya telah dimajukan untuk tujuan pembangunan komersial. Penduduk asal kampung tersebut telah disisihkan dan hilang begitu sahaja apabila wang pampasan yang diberikan tidak mampu membeli rumah yang dibina pemaju.

"Kini, dua kampung lagi bakal berdepan nasib yang sama jika yang diterima hanyalah ganti rugi berbentuk wang. Kita tidak dapat bukti yang jelas (mengenai dakwaan konspirasi). Tetapi dari bentuk perancangan yang dilakukan, (seakan) wujud satu perancangan tersusun dan rapi.

"Pembangunan sememangnya diperlukan tetapi penduduk asal akan hilang. Inilah yang kita ragu dan bimbang. Sesuatu perlu dilakukan oleh kerajaan supaya nasib orang Melayu di sini terbela," katanya.

Abdul Wahab mendakwa, selain perkampungan berkenaan, wujud beberapa perbincangan oleh pemaju untuk mengambil alih beberapa lagi perkampungan Melayu di kawasan Jelutong.

"Maklumat yang saya terima menunjukkan bukan hanya enam kampung sudah 'tergadai' dan dua bakal menerima nasib sama, tetapi terdapat lagi beberapa perbincangan sedang diatur pemaju di perkampungan lain.

"Mereka ingin memajukan kawasan ini, namun yang menjadi mangsanya adalah penduduk kampung itu apabila mereka diusir dari tanah sendiri.

"Penduduk patut mendapat imbuhan atau ganjaran yang setimpal supaya dapat terus tinggal di kawasan tersebut. Barulah ia berbaloi dan pembangunan dapat dinikmati semua penduduk," katanya.


Komen PB

Bila Guan Eng dan kerajaan negeri bagi RM 100 sahaja kepada warga emas di kampung2 Melayu , tu dia bukan main lagi ada mamu dan mami seronok dapat duit ." depa cakap Guan Eng baguih , UMNO apa depa bagi kat kita " ... Puak2 PAS dan PKR dok mai habaq Guan Eng pemimpin Cina yang baik dan akan tolong Melayu ...

Sekarang selepas beberapa bulan dapat duit RM 100 , Guan Eng tuntut balik jasa dia dan mahu halau penduduk kampung yang majoritinya orang Melayu . Apa nak di kata lagi ?? Wakil rakyat di situ dari DAP dan PKR pun dah hilang ... TKM Melayu dua tiga kerat pun dah lesap sebab pemaju itu kroni syarikat bos dia .

Memang kampung2 Melayu di PP bakal lenyap dan tinggal kenangan sahaja kerana kuasa sekarang di tangan DAP . Lihat bagaimana mereka bertindak zalim terhadap Kedai DOREMI milik orang Melayu pun sudah walaupun pemiliknya itu ahli PKR .

Melayu di PP sudah jadi seperti umat Islam di Palestin iaitu dihalau dari tanahair sendiri ...

default

PAS memalukan umat Islam

pas
on Tuesday, July 6, 2010 by Pejuang Bangsa
 - 5 Comments




Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

"Katakanlah (wahai Muhammad): “Hai orang-orang kafir!
Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah....
Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah.
Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.
Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat.
Bagi kamu ugama kamu, dan bagiku ugamaku”.
Surah Al-Kafirun


Dari Blog Jenice Lee:

‘Al Quran Di Junjung , Islam Di Sanjung’


Kategori:

A)Tilawah Surah Bebas:
1) Remaja (18 tahun ke bawah) 1.1) Lelaki 1.2) Perempuan
2) Dewasa (18 tahun ke atas) 2.1) Lelaki 2.2) Perempuan

B)Hafazan
1) Sekolah rendah 1.1) Lelaki 1.2)Perempuan
2) Sekolah Menengah 2.1) Lelaki 2.2) Perempuan

Objektif:
1.
a.Memupuk semangat persaudaraan dikalangan para peserta dan pelajar sekolah di dalam DUN Teratai.

b.Mewujudkan suasana cintakan Al Quran dan menerapkan elemen dakwah kepada masyarakat.

c.Membentuk masyarakat berilmu dan sentiasa mengingati Allah Taala dan kasihkan Nabi Muhammad saw.

d.Membentuk mukmin yang mempunyai ciri-ciri kepimpinan yang berkarisma dan berdedikasi

e.Menanamkan sifat cinta dan kasihkan Islam kepada setiap peserta.

Hadiah(untuk setiap kategori) :

Johan RM100
N. Johan RM80
Ketiga RM60

Semua peserta akan dapat satu hadiah.

sumber : selangordaily


Ini yang dinamakan PAS sesat !! Sanggup gadai habis aktiviti Islam kepada parti kafir DAP yang terang2 menolak konsep negara Islam PAS diketuai Karpal Singh .

Sehingga nak buat majlis tilawah Al Quran pun PAS sanggup pi mengemis duit kepada bukan Islam DAP . Sedangkan negeri Selangor sendiri mempunyai JAIS dan PAS sendiri pun boleh menganjurkan majlis tilawah dan hafazan ini . Mengapa tidak PAS sendiri menganjurkannya ?? Exco Agama Islam Selangor Hassan Ali tidor ke ??? Mana pi Exco2 PAS dan PKR yang kaya raya sekarang ini ?? Raja Pasir Selangor Suhaimi dan Raja PKR Selangor yang baru Azmin Ali pun boleh sponsor program ini kalau boleh ..

Selain di Selangor , DAP di PP pun turut sama menganjurkan majlis yang sama iaitu oleh Adun DAP Batu Uban baru-baru ini dan juga turut dihadiri Timbalan YDP Maipp dari PAS iaitu Salleh Man .

Apa agenda sebenar DAP buat aktiviti seperti ini di Selangor dan PP serentak ??




default

PAS & Nik Aziz sibuk berpolitik , rakyat Kelantan hidup merana

by Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Ini dasar membangun bersama Islam yang
dikatakan berjaya selama 20 tahun pemerintahan
Nik Aziz dan PAS



Tatkala Nik Aziz mengumumkan mahu mewujudkan Timbalan Exco untuk Adun2 PAS yang bertujuan mengkayakan perut puak2 depa , masih lagi ada rakyat Kelantan yang miskin dan tinggal di kolong bawah rumah, bekas reban ayam. Penderitaan keluarga malang yang tinggal di Kampung Pauh Dalam, Pengkalan Chepa, Kelantan boleh di baca di Utusan Malaysia.


Menteri Besar Kelantan Nik Aziz masih sibuk berpolitik siang dan malam . Beliau tidak habis-habis bertekak dengan Karpal Singh mengenai penubuhan negara Islam sedangkan beliau tahu beliau tidak ada daya dan usaha untuk melawan cakap Godfather DAP yang OKU itu .


Di mana wakil rakyat di Pengkalan Chepa ini ?? Mana ADUN dan di mana Ahli Parlimen kawasan berkenaan? Adakah pemimpin2 PAS ini dok sibuk memenuhkan kantung poket , tukar kereta baru , tambah bini baru dan dok ceramah fitnah kepada UMNO tiap2 malam sehinggakan penderitaan Rakyat tidak diambil peduli?

Daripada maklumat PB dapat , Parlimen P 020 Pengkalan Chepa dimenangi oleh PAS iaitu Dato" Haji Abdul Halim Abdul Rahman. Parlimen Pengkalan Chepa ini merupakan kubu kuat PAS mereka telah menguasai sejak PRU 1999 lagi .

ini Ahli Parlimen PAS Pengkalan Chepa
yang tidak buat kerja di kawasannya
hingga rakyatnya menderita
tinggal di dalam reban ayam


Manakala Adun di dalam kawasan ini pulak adalah Nik Aziz sendiri ( Chempaka ) , Hj Mohd Amar ( Panchor ) dan Hjh Wan Ubaidah ( Kijang ) .Puak2 hanya akan dilihat kelihatan 4 tahun sekali di waktu merayu undi di dalam PRU dengan membawa janji palsu termasuk syurga kepada supaya mengundi mereka . Kalau mereka betul2 menjaga kebajikan rakyat , sudah tentu keluarga tidak lagi tinggal di dalan kolong bawah rumah seumpama reban ayam ini .

Sekiranya PAS sanggup mengeluarkan RM4 juta untuk kelengkapan bloggers PAS menghentam Kerajaan BN seperti didedahkan Kickdefella , tidak bolehkah bagi sedikit peruntukan itu digunakan untuk membina rumah keluarga malang berkenaan. PB lihat banyak rumah2 besar di sepanjang jalan di Kelantan tetapi disebalik yang besar2 itu masih ada rakyat mereka yang miskin hidup merempat di dalam reban ayam .

Itu pun puak2 ini dok kalut lagi nak bolot Royalti minyak untuk perut mereka sedangkan kerajaan pusat janjikan peruntukan dalam bentuk wang ihsan ini akan disalurkan terus untuk pembangunan rakyat Kelantan . Kalau tidak kerana turun padang Menteri KPWM dan Ketua UMNO Bahagian Pengkalan Chepa , tentu tiada sapa tahu masih ada lagi rakyat di negeri Serambi Mekah ini masih lagi hidup miskin dan memilukan . Salah siapa ??

Fikir-fikirkanlah ...................

default

Pewaris PKR bukan Zaid tetapi Nurul Izzah

anwar, PKR
on Monday, July 5, 2010 by Pejuang Bangsa
 - No Comments

Jenaka Anwar mengundang kritikan di Sinchew

Jenaka bakal mengundang malapetaka? Demikianlah keadaan yang menimpa Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim apabila beliau secara bergurau mendakwa anak perempuan sulungnya, Nurul Izzah sebagai pewaris dirinya, ketika menjawab soalan sama ada Zaid Ibrahim bakal pewarisnya.

Anwar Ibrahim yang diasak dengan soalan sama ada Zaid Ibrahim "anak emas", malah "bakal pewaris kepada Dato Seri (Anwar Ibrahim)" dalam satu sidang media di parlimen pada 29 Jun 2010, secara bergurau membalas, "Pewaris saya? Pewaris saya Nurul Izzah." Jawapannya mencungkil gelak daripada pemimpin dan wartawan lain yang turut hadir dalam sidang media tersebut.

Bagaimanapun, "jenaka" sedemikian tidak ditampilkan sebagai "jenaka" dalam laporan Sinchew Daily, akhbar bahasa Cina yang terlaris di Malaysia pada keesokannya (30 Jun 2010). Pada muka surat ketujuh, laporan berita ini dibubuhkan tajuk, Anwar Nafi serah tampuk kepada Zaid "Nurul Izzah pewaris saya".

Penampilan sedemikian mungkin memberi persepsi amalan "nepotisme" dalam PKR, lebih-lebih lagi apabila kandungan laporan tersebut tidak menyebut bahawa kenyataan Anwar "Pewaris saya Nurul Izzah" itu diungkapkan dalam konteks "berjenaka".

Persepsi ini diperkukuhkan, apabila Chief Leader Writer Sinchew Daily, Lo Jeng Wung melontarkan kritikan terhadap PKR dan Anwar Ibrahim, berdasarkan laporan tersebut.

"Penasihat PKR Anwar Ibrahim menafikan bahawa beliau akan mewariskan kuasanya kepada Pengerusi Majlis Pimpinan Wilayah Persekutuan, Zaid Ibrahim, malah menyatakan bahawa anak perempuan sulungnya, Nurul Izzah adalah pewarisnya. Ini menunjukkan pergelutan kuasa parti ini telah sampai ke tahap di mana pemimpinnya perlu menyatakan apa yang terpendam dalam hati secara terus."

Lo Jeng Wung bertambah, "Akhirnya, kayu ukur antara baik dengan jahat dalam parti ditentukan mengikut kesukaan seseorang, atau kepatuhan seseorang terhadapnya. Demokrasi dalam PKR semakin menyusut, semakin menyerupai 'Kelab Sahabat Anwar'."

Analisa Lo Jeng Wung tentang pergelutan kuasa PKR ini disiarkan dalam ruang kolumnya pada hari ini, mengulas apa yang tersirat di sebalik perkembangan baru-baru ini dari kaca matanya.

Pada bulan Jun lalu, PKR telah melakukan rombakan yang memperlihatkan bagaimana Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dilucutkan jawatan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Selangor, dan digantikan oleh Azmin Ali. Di samping itu, bekas Menteri Jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim pula dilantik sebagai Pengerusi Majlis Pimpinan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

*Lim Hong Siang ialah Editor MerdekaReview, edisi bahasa Melayu.

(sumber;http://merdekareview.com/bm/news.php?n=10914)

default

PAS tuduh UMNO kafir boleh, bila tuduh PAS parti ajaran sesat meroyan

pas
by Pejuang Bangsa
 - 5 Comments




PAS Johor hari ini membuat laporan polis terhadap Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berhubung ucapannya yang didakwa menuduh parti Islam itu sebagai parti ajaran sesat.

Itu kenyataan yang biadap, amat keterlaluan. Maka kami membuat laporan meminta pihak polis menyiasat kenyataan beliau itu dan kami mendesak agar beliau memohon maaf serta menarik balik kenyataan itu," katanya.

Ahli PAS kini berjumlah satu juta, adakah beliau berani menyatakan (mereka) sesat. PAS menguasai Kelantan, memimpin di kerajaan Kedah dan suatu ketika dahulu memerintah di Perak, adakah beliau menyatakan majoritinya sebagai sesat," tegasnya.


Nampaknya PAS mula meroyan bila dituduh Parti Ajaran Sesat oleh Naib Presiden UMNO Datuk Seri Shafie Afdal . Malah kepala geng penghasut PAS di FELDA , Mazlan Aliman kasi panas lagi dengan mempersoalkan adakan ahli PAS seramai sejuta dianggap sesat dianggap sesat dan mencabar untuk berdebat dengan pemimpin UMNO ini .

Kenyataan Mazlan kaki penghasut FELDA ini tidak ubah seperti anjing menyalak bukit sahaja . Adakah beliau sudah lupa dulu PAS pernah keluarkan fatwa menyatakan UMNO KAFIR ?? Nik Aziz pernah menyatakan UMNO Syirik , UMNO Celaka , UMNO sekular ,blogger celaka ..




Adakah pemimpin UMNO buat laporan polis seperti Mazlan samdol ini ?? Kalau samdol ini cakap sejuta ahli PAS dikatakan sesat, bagaimana pulak dengan 3 juta ahli UMNO yang dituduh Kafir , sekular, syirik,sesat ?? Sehingga sekarang PAS tidak pernah minta maaf dan manarik balik pun dakwaan yang dilemparkan oleh mereka .

Kalau samdol ini cakap orang Pas tidak boleh terima sama sekali tuduhan itu , ahli UMNO seramai 3 juta pun tidak boleh terima fatwa2 pemimpin PAS yang menuduh UMNO kafir dan syirik !!

Ini bukti PAS SESAT !!



AMANAT TUAN GURU HAJI ABDUL HADI

Saudara-saudara sekalian, pergilah ikut menentang UMNO bukan kerana nama dia UMNO, kita menentang BARISAN NASIONAL, kita menentang dia kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajahan. Mengekalkan peraturan kafir, mengekalkan peraturan jahiliah.

Oleh kerana itulah kita berjuang melawan mereka. Percayalah saudara! Perjuangan kita adalah JIHAD! Ucapan kita adalah JIHAD! Derma kita adalah JIHAD! Dan kita berjuang dengan puak-puak ini, kalau kita mati kerana berlawan ini, mati kita adalah MATI SYAHID! Mati kita adalah MATI ISLAM!

Kita tidak payah masuk Yahudi. Kita tidak payah masuk Kristian. Kita tidak payah masuk Hindu. Kita tidak payah masuk Buddha. Tetapi kita menjadi kafir dengan mengatakan politik suku, agama suku



PAS ternyata sesat dan menyesatkan !!


sumber : unit media permatang pauh


default

Usah jadi primadona dalam UMNO - Najib

najib
by Pejuang Bangsa
 - No Comments


Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak pada Ahad menegur anggota dan pemimpin-pemimpin UMNO supaya tidak bersikap sebagai primadona, yang akhirnya dilihat akan hanya merosakkan parti itu.

Perdana Menteri yang membuat analogi kejayaan pasukan bola sepak yang sedang bertanding di Piala Dunia ketika ini berkata hanya pasukan yang mempunyai semangat berpasukan yang tinggi sahaja akan berjaya berbanding pasukan yang mempunyai ramai "primadona".

"Dalam Piala Dunia, pasukan favourite pun kalah. Adakah pasukan favourite UMNO dan Barisan Nasional boleh berjaya dalam pilihan raya umum ke-13 nanti?.





"Kalau pasukan kita banyak "primadona", dia kira nak sumbat gol sendiri, alih-alih dia tersungkur, kita bina semangat berpasukan, individu yang ada kebolehan akan lebih berjaya jika ada semangat berpasukan," katanya ketika berucap pada majlis perasmian mesyuarat UMNO bahagian Pekan di Pekan.

Beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Pekan berkata semua aanggota dan pemimpin UMNO perlu kembali kepada asas perjuangan dengan meletakkan kepentingan parti melebihi daripada kepentingan-kepentingan lain.

Najib berkata dalam sistem politik berparlimen, kedudukan parti politik sentiasa saja akan mengalami pasang surut dan boleh merudum jika tidak melakukan perkara-perkara yang disenangi rakyat.

Perdana Menteri berkata usaha menguruskan kejayaan parti yang telah berjasa kepada bangsa, agama dan negara itu sebenarnya lebih payah berbanding untuk meraih kejayaan.

Bercakap kepada pemberita selepas itu, Najib berkata kiasan itu lebih berbentuk nasihat dan bukanlah bererti UMNO kini berada dalam keadaan lemah.

"Ia lebih berbentuk nasihat, apa yang saya sarankan ini sebagai nasihat, nasihat saya sebagai Presiden, untuk diri saya juga.

"Kita mesti sentiasa mengingatkan bukan bererti keadaan terlalu buruk sangat, tapi saya ingin yang terbaik untuk UMNO, kita menghadapi pelbagai cabaran, supaya dari proses ini kita jadi parti dan pemimpin yang disanjung rakyat," katanya.

Najib berkata analogi kejayaan pasukan bola sepak yang bertanding di Piala Dunia itu adalah supaya semua anggota dan pemimpin UMNO lebih bersikap mementingkan parti atau pasukan daripada lebih bersikap individulistik.

"Maknanya sebagai sepasukan, kita tengok pasukan dalam Piala Dunia, lebih berjaya dari pasukan yang utamakan individu," katanya.

Ditanya berkenaan perjalanan mesyuarat bahagian UMNO yang sedang berlangsung ketika ini, Najib berkata perjalanan mesyuarat berkenaan kini dipantau sepenuhnya oleh Jawatankuasa Pengurusan melalui laporan yang dibuat Badan-badan Perhubungan Negeri.

"Setakat ini, saya tidak dapat laporan negatif, semua berjalan baik walaupun satu bahagian di Kelantan timbulkan masalah yang agak rumit yang sedang ditangani Badan Perhubungan UMNO Kelantan dan Jawatankuasa Pengurusan," katanya.-4/7/2010


lagu untuk pemimpin Primadona dalam UMNO


default

Anwar pengkhianat bangsa - TPM

anwar
by Pejuang Bangsa
 - No Comments


BATU PAHAT: Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai pengkhianat bangsa kerana sanggup melakukan apa saja, termasuk bersekongkol dengan rejim Zionis untuk mencapai cita-citanya menjadi Perdana Menteri.

Timbalan Perdana Menteri berkata, Anwar akan menghalalkan segala-galanya dan melakukan apa saja untuk mencapai cita-cita peribadinya.Berikutan itu, Muhyiddin berkata, segala tindak tanduk Ketua Pembangkang itu patut memberi iktibar dan memberi gambaran kepada rakyat, khususnya orang Melayu siapa Anwar sebenarnya.

Apa muslihat pemimpin PKR, dia tidak lain dan tidak bukan ialah untuk mempengaruhi pengundi supaya sokong dia jadi Perdana Menteri.

"Saya pernah cakap ini (perbuatan Anwar) adalah satu pengkhianatan kepada perjuangan bangsa... menyebabkan perpecahan di kalangan rakyat.

Orang Melayu kena sedar apa yang dilakukan Anwar, perbuatannya meretakkan perpaduan orang Melayu... masalahnya ialah masa depan orang Melayu, katanya"


berita harian



Komen PB


TPM sekali lagi menyerang Anwar Antaturk apabila menyatakan Anwar sebagai Pengkhianat Bangsa yang sanggup melakukan apa saja termasuk bersekongkol dengan Yahudi dan juga menyebabkan pepecahan dikalangan orang Melayu .

Syabas kepada TPM yang menyahut seruan PM bahawa kita seharusnya menyerangkan pembangkang sekiranya mahu menang dalam PRU 13 . Sepatutnya ini yang harus dilakukan oleh pemimpin2 UMNO diperingkat bahagian kerana sudah sekian lama kita senyap dan bertahan daripada serangan pembangkang.

Sudah banyak bola tanggung sekarang ini isu di PP yang seharusnya digunakan untuk menyerang Pakatan . ATTACK !!!

default

Jawapan Anwar bukti PKR iktiraf negara Zionis Israel

anwar
by Pejuang Bangsa
 - No Comments




Jawapan putar belit Anwar tidak menjawab mengapa beliau mohon maaf kepada Yahudi

"Bukankah kerajaan Umno dan Najib yang bayar. Perkara pokoknya isu Apco.

"Umno juga menggunakan Apco untuk menyerang saya di luar negara, selama ini saya dituduh sebagai agen Yahudi tetapi Umno menggunakan wang rakyat dan diberikan kepada Israel," katanya lagi.

Anwar yang juga memberitahu laporan di dalam Utusan Malaysia adalah satu penipuan besar kerana kenyataan yang dikeluarkan berkenaan dengan dunia sudah hilang kesabaran terhadap Israel tidak dijadikan tajuk utama tetapi menggunakan tajuk yang menyeleweng.

"Tajuk di dalam Utusan Malaysia hari ini jelas penipuan kenapa mereka tidak meletakkan kenyataan bila dunia sudah hilang kesabaran dengan Israel, inilah kerja Apco yang menjadi penasihat tidak berguna kepada Kerajaan. Bayar RM70 juta maka semua itu tidak boleh disebut.

"Jadi atas alasan yang sama TV3 dan RTM tidak akan mengeluarkan kenyataan tersebut. Jadi apa isunya? Pendirian saya tentang Palestin tidak pernah berubah malah saya mengecam dasar yang digunakan Israel.

"Walaupun saya berkawan dengan semua tetapi saya tidak bayar beberapa tokoh Israel untuk mempertahankan saya, Umno lain mereka bayar kerana untuk mendapat pembelaan dari puak-puak Israel. Begitu juga lesen judi, saya tidak pernah luluskan lesen tetapi Umno meluluskanya. Jelaskanlah,? soal Anwar.klik di sini ( Anwar tak lulus lesen judi tetapi naik jet peribadi Magnum )



1- Anwar seperti biasa tidak menjawab soalan wartawan , tetapi menyalahkan Utusan terutamanya kerana tidak faham bahasa Inggeris dengan baik artikel Jackson Diehl. Semua orang termasuk Khairy Jamaluddin ,Muhkriz , termasuk pakar bahasa semuanya tak betul menafsir ayat bahasa inggeris tinggi penulis Yahudi ini . Tetapi jawapannya tersebut dalam isu ini malah melondehkan lagi seluar Anwar yang sememangnya Pro-Zionisme.


2. PB hendak tanya siapa penulis Jackson Diehl itu di Washington Post ?? Adakah wartawan Utusan atau pemimpim UMNO mengenali Yahudi samdol ini ??? Artikel "Flirting With Zealotry In Malaysia" itu sebenarnya ditulis oleh pengarang dan penganalisa kepada Godfather Anwar di Amerika yang sebenarnya untuk memulihkan imej beliau di mata Yahudi Amerika . Persoalannya di sini , mengapa Anwar tidak marah kepada penulis Yahudi ini ??? Mengapa ditujukan kepada wartawa Utusan Malaysia ??

3. Malah takdir Allah juga telah menunjukkan kepada kita bahawa Anwar telah menunjukkan prinsip sebenar beliau iaitulah "mengiktiraf Negara Israel".

ini dapat dibuktikan dengan jelas bahawa Anwar mengiktiraf dan menyokong terbentuknya negara haram Zionis Israel menerusi kenyataan Ketua Komunikasi PKR, Jonson Chong dalam blog Anwar :

At the same time, we respect the right of all Jews to have a homeland and to live in peace together with Muslim and Christian Palestinians. Indeed, we reject discrimination, repression and brutality both in Malaysia and abroad.

"Pada masa yang sama, kita menghormati hak semua Yahudi untuk memilki tanah air sendiri dan hidup secara aman damai bersama dengan orang Islam dan Kristian Palestin."

Anwar Ibrahim Blog



4. Negara Malaysia merupakan negara OIC dan NAM yang tidak mengiktiraf negara Israel dan sehingga hari ini pasport Malaysia tidak sah di negara Yahudi Zionis itu . Kalau mahu lihat negara ini iktiraf negara Yahudi Israel ini , sokonglah Anwar Barua Yahudi !!



default

Bila Anwar terlalu ingin sangat jadi PM

anwar, najib
on Sunday, July 4, 2010 by Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Sikap Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kecut terhadap Yahudi bila di Amerika dan berlagak bukan main menghentam mereka waktu di Malaysia terus mengundang reaksi.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Sabtu membangkitkan bagaimana Anwar menuduhnya kononnya melutut dengan kuasa besar semasa pergi ke Amerika Syarikat baru-baru ini untuk bertemu dengan Presiden negara itu, Barack Obama bagi membincangkan kepentingan negara.

Katanya disebalik itu Anwar yang sanggup ke Amerika Syarikat bagi memohon maaf kepada tokoh-tokoh Yahudi di sana atas kelantangannya mengkritik Zionis sebelum ini.

Menurut Najib ini lebih dilihat kepada satu usahanya untuk mencapai cita-cita untuk menjadi Perdana Menteri di negara ini dengan sokongan tokoh-tokoh berkenaan.




Berucap merasmikan mesyuarat Umno bahagian Jerantut, Perdana Menteri berkata Penasihat PKR itu kini tidak ubah seperti "sesumpah politik" yang sanggup berbuat apa sahaja demi kepentingan cita-cita peribadinya.

Najib secara sinis berkata cita-cita besar Anwar yang "terlalu ingin sangat" hendak menjadi Perdana Menteri kini hanya mengundang pelbagai masalah dan penyakit kepadanya.
"Kita tak terlalu ingin sangat akan sesuatu.., bila nak sangat-sangat, apa pun kalau nak sangat-sangat, boleh jadi penyakit," katanya.

"Apabila saya pergi ke Amerika Syarikat (AS) untuk bertemu dengan Presiden negara itu, Barack Obama, bagi membincangkan kepentingan negara, saya dituduh oleh Anwar kononnya saya melutut dengan kuasa besar itu.
"Saya berunding atas kepentingan negara Malaysia kerana kita ingin melihat rakyat Malaysia mampu mencapai kejayaan di persada antarabangsa.

"Saya tidak pernah keluar perkataan ``minta maaf" tetapi dia sendiri yang pergi ke AS untuk meminta maaf atas kepentingan negara itu kerana dia takut dengan kawan-kawannya itu marah," katanya.

Najib berkata Anwar terpaksa berbuat demikian ekoran tindakannya sebelum ini yang telah mengkritik Yahudi dalam isu `pencerobohan Zionis' dan membangkitkan isu Apco Worldwide (Apco).




Perdana Menteri berkata penasihat PKR itu terpaksa mengadap tokoh-tokoh Yahudi di negara itu yang marah dengan tindakannya yang begitu keras mengkritik Zionis sebelum ini.

Mengikut laporan akhbar, sebuah laman web berhaluan kanan, The Evangelical Outpost yang memetik pendapat golongan kapitalis dan konservatif, Rachel Motte menganggap, Anwar adalah seorang pemimpin yang tidak mengenang budi.

Motte dilaporkan berkata, Anwar adalah pemimpin yang memperjuangkan imej pro Barat ketika di luar Malaysia tetapi untuk mendapat sokongan Melayu beliau mula bersikap anti-Yahudi dan anti-Amerika.


default

Tuduhan fitnah pembangkang satu penghinaan kepada peneroka dan FELDA

najib
by Pejuang Bangsa
 - No Comments


Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan tuduhan pembangkang kononnya Felda bankrap merupakan satu penghinaan kepada golongan peneroka dan institusi yang banyak membangunkan masyarakat Melayu.

Tegas Perdana Menteri, tuduhan tersebut merupakan pendustaan besar yang dilakukan pembangkang kepada masyarakat peneroka dan luar bandar.

Berikutan itu, beliau menegaskan Felda tidak pernah bankrap sebaliknya akan terus membela dan membangunkan masyarakat peneroka termasuk generasi kedua dan ketiganya.

''Perbuatan ini (tuduhan Felda bankrap) adalah menghina sebuah institusi yang banyak membantu peneroka menjadi golongan yang berjaya," katanya.

Beliau berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Jerantut di Dewan Majlis Daerah Jerantut (MDJ) di sini hari ini.

Najib menegaskan, tindakan PKR itu merupakan salah satu agenda yang dijalankan untuk menghancurkan Felda yang berjaya membangunkan ekonomi orang Melayu sejak 50 tahun lalu.

Selama ini, menurut beliau, Felda merangka pelbagai program untuk membangunkan golongan peneroka dan anak-anak mereka dalam pelbagai bidang termasuk pendidikan dan kemahiran.

Kerajaan juga, tambah beliau, sentiasa meneliti pengurusan aset Felda secara sistematik supaya matlamat membangunkan peneroka tidak pernah tersasar.

''Kita (kerajaan) sentiasa meneliti asetnya betul-betul. Kita ada bermacam-macam program untuk membangunkan peneroka," katanya.

''Saya akan terangkan pada hari peneroka nanti. Hari ini saya simpan sikit. Saya tunggu pada Hari Peneroka pada 7 Julai nanti, apakah jasa, aset dan program yang dijalankan Felda selama ini," katanya.

Bercakap kepada pemberita selepas itu, Najib berkata, laporan Suara Keadilan itu menimbulkan kemarahan kepada peneroka kerana ia tidak berasas sama sekali.

''Rata-rata peneroka mencurahkan rasa marah bahawa mereka menganggap ini satu penghinaan kepada institusi yang disayangi mereka," katanya.

Ditanya mengenai tindakan KDN yang tidak memperbaharui permit Suara Keadilan itu: ''Kita ada undang-undang, saya serah kepada pihak berkuasa untuk buat pertimbangan sewajarnya."

Sehubungan itu, beliau menggesa pengamal media supaya menyiarkan laporan yang bertanggungjawab supaya ia tidak menimbulkan keresahan kepada rakyat dan negara.

''Kalau kita menerbitkan sesuatu akhbar, kita mesti ada rasa tanggungjawab bahawa apa yang disiarkan tidak memudaratkan kepentingan negara dan rakyat.

''Apatah lagi kalau cerita itu boleh menimbulkan kemarahan rakyat atau cerita itu tidak benar sama sekali," tegasnya.



Sementara itu, di Termeloh Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, pergerakan itu akan menjelajah di semua tanah rancangan Felda bagi menangkis persepsi negatif berikutan tindakan provokasi parti pembangkang terhadap agensi itu sejak kebelakangan ini.

Menurut Khairy Jamaluddin, tindakan perlu dilakukan memandangkan parti pembangkang seperti PKR dan Pas sedang berusaha mengganggu perpaduan masyarakat peneroka Felda di negara ini.

Menurut beliau, pembangkang kini mengatur strategi 'menyerang' Felda kerana mereka mengetahui bahawa warga peneroka merupakan penyokong kuat UMNO dan kerajaan selama ini.

Tambah beliau, pembangkang telah mengeksploitasikan pelbagai isu seperti kedudukan kewangan agensi itu bagi tujuan mengelirukan masyarakat peneroka dan cuba merendahkan reputasi Perdana Menteri.

default

Nasib penduduk kampung Melayu di PP semakin terpinggir

penang bangkit
by Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Zaiton Ismail dan suaminya, Abdullah Mat Isa tidak dapat menahan kesedihan ketika membaca notis arahan mengosongkan rumah mereka yang dibina lebih seratus tahun di Kampung Pokok Asam, Jelutong, Pulau Pinang, semalam. - UTUSAN/Zhafaran Nasib



PULAU PINANG 2 Julai - Penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong di sini berharap ada pertubuhan sedia membantu nasib mereka yang berkemungkinan hilang rumah kerana diambil pemaju.

Salah seorang penduduk, Shima Ismail, 37, berkata, jika masalah sedemikian tidak ditangani, tidak hairan jika pada satu hari nanti tiada lagi perkampungan milik orang Melayu di tengah bandar raya George Town ini.

"Kampung ini adalah antara perkampungan Melayu yang masih ada di bandar ini.

"Janganlah nanti tiada lagi kampung Melayu di George Town kerana semua mereka telah dihalau keluar dari pulau," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Kelmarin, kira-kira 200 penduduk asal Kampung Jalan Pokok Asam diusir oleh pemaju.

Pengusiran itu didakwa dibuat oleh pemaju tanpa sebarang perbincangan terlebih dahulu antara kedua-dua pihak.

Difahamkan, tanah kampung berkenaan akan dibangunkan dengan projek kediaman bertingkat dengan kos lebih RM800,000 seunit oleh pemaju yang berpangkalan di Kuala Lumpur.

Menurut Shima, penduduk kampung kini tidak tahu kepada siapa untuk mereka mengadu dan mendapatkan bantuan.

Ini kerana, jelas beliau, wakil rakyat di kawasan itu sendiri dilihat seolah-olah tidak endah dengan nasib yang menimpa mereka.

"Kami ada mengadu kepada Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi tetapi tidak mendapat sebarang reaksi daripadanya.

"Kami hubungi dia semalam, tapi dia tidak dapat hadir meninjau masalah ini kerana berada di Parlimen," ujarnya.

Utusan


Tukar baju politik: Kampung Melayu di P. Pinang tanggung padah


Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan nasib yang menimpa kampung dan orang Melayu di negeri itu yang kini semakin terpinggir sebagai harga mahal yang terpaksa dibayar kerana cuba menukar ”baju politik”.

Beliau berkata, apabila kuasa terlepas kepada parti yang tidak memperjuangkan nasib rakyat terutama kaum Melayu, maka itulah hasil yang terpaksa dihadapi.

Ahmad Zahid berkata, rakyat Malaysia terutama orang Melayu perlu sedar bahawa UMNO yang menjadi tulang belakang Barisan Nasional (BN) sentiasa memperjuangkan kepentingan semua pihak berbanding DAP, Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Ini terbukti dengan apa yang telah BN lakukan walaupun mungkin dalam kerajaan lalu di Pulau Pinang kita ada kelemahan, tetapi kita boleh baiki semula jika kita mengambil alih semula Pulau Pinang.

"Namun DAP belum cukup tiga tahun memerintah, banyak gerai Melayu yang telah dirobohkan dan tidak ada penggantian dan jika ada sekalipun diletakkan di kawasan pinggir dan kawasan yang tidak strategik,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Kemaman di sini, hari ini.


Kalau pergi ke pulau mutiara,
Jangan lupa singgah ke Kebun bunga,
Lihat hari ini DAP punya angkara,
Roboh rumah melayu ,PKR-PAS tak buat apa.



LINK

Orang Melayu semakin terpinggir - YB Datuk Hamidah Osman

default

Palace Of Tear : KDN wajib siasat Malaysiakini dan The Star

Ezam
by Pejuang Bangsa
 - No Comments




Bekas ketua Pemuda PKR Ezam Mohd Noor menggesa Malaysiakini dan The Star disiasat oleh Kementerian Dalam Negeri berhubung laporan nasib yang menimpa buruh pembinaan istana baru di Kuala Lumpur.

"Malaysiakini dan The Star patut disiasat kerana laporan itu disulam motif untuk merosakkan institusi diraja," katanya ketika dihubungi hari ini.

"Saya telah ke tapak itu hari ini dan mengadakan sidang akhbar. Maklumat dalam laporan itu salah. Hanya empat atau lima buruh pembinaan yang lambat menerima gaji mereka.

"Laporan itu anti-Melayu dan anti-Istana. Laporan itu menggambarkan istana seolah-olah dibina daripada air mata rakyat jelata," katanya.

Dalam laporan ekslusif pada 27 Jun, The Star menyiarkan di muka depannya sekumpulan pekerja asing yang membina Istana Negara bernilai RM800 juta didakwa tidak menerima gaji bagi tempoh tiga bulan.

Beliau juga menegaskan, isu istana ini adalah agenda jahat yang sengaja di spin berdasarkan maklumat yang salah untuk rosakkan institusi negara.

“Malangnya ia dimainkan akhbar utama negara, The Star ..saya sebutkan di sini. Saya mohon pihak The Star bertanggungjawab kenapa memainkan isu ini. Saya juga minta penjelasan pemimpin MCA ..apa pendirian mereka terhadap satu usaha merosakkan imej negara,”.

“Keduanya Malaysiakini yang disebutkan Palace of tear atau istana air mata. Memberi gambaran Istana Negara yang dibina atas air mata, aras kezaliman. Ini satu perkara sangar jahat dan mereka perlu bertangungjawab,” katanya.

Ezam mendesak KDN memanggil editor kedua-dua media itu untuk meminta penjelasan atau mengambil tindakan sama seperti terhadap Suara Keadilan.

Beliau percaya isu istana negara itu adalah sebahagian plot pembangkang untuk mengalih isu terhadap ketua mereka yang berdepan kes liwat dan perpecahan dalaman terutama PKR.

Mengulas mengenai PKR yang dikatakan bersubahat melindungi Raja Petra Kamaruddin apabila Datuk Zaid Ibrahim berjumpanya di London, beliau tidak pelik dengan kemungkinan tersebut.

“Selama ini pun PKR melindungi mereka yang meliwat, bacul dan dayus. Saya anggap Raja Petra bacul kerana membuat fitnah dan kemudian lari. Saya dulu pun lari juga tetapi sekarang sudah balik berdepan kebenaran,” tegasnya.

“Ini lari tak balik-balik. Ini bacul. Inilah PKR parti yang bangkrap dan hanya berlegar isu-isu peribadi pemimpin mereka– 3/7/2010




Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Ezam menyatakan kekesalannya terhadap Malaysiakini yang didakwanya selalu "mengutarakan isu yang anti-istana".

"Ini melampau. Malaysiakini telah cukup menyerang institusi (Melayu). Saya akan lawan (ketua pengarang) Steven Gan habis habisan-habisan," katanya.

Katanya, laporan berhubung isu peralihan kuasa di Perak, termasuk melibatkan bekas menteri besar Datuk Seri Nizar Jamaluddin dan kes murtad adalah contoh serangan terhadap instsitusi Melayu.

Link

Kenyataan rasmi Senator Ezam


default

GEMPAR !! Kampung Binjai bakal dirobohkan kerajaan Zionis DAP

penang bangkit
on Saturday, July 3, 2010 by Pejuang Bangsa
 - 5 Comments


PB mendapat maklumat terbaru daripada rakan blogger di sebelah pulau sana mengenai nasib sebuah kampung Melayu di Bayan Lepas iaitu Kampung Binjai bakal lenyap dan dirobohkan tidak lama lagi .

Selepas isu Kampung Melayu Pokok Assam bakal dirobohkan disiarkan di Utusan Malaysia , kini 50 buah rumah penduduk Kampung Binjai ,Bayan Lepas pulak bakal berdepan nasib yang sama seperti penduduk Kampung Pala yang dihalau oleh kerajaan Guan Eng . Menurut sumber, kawasan tersebut akan dibina rumah 3 tingkat mewah dan rumah berkembar 3 tingkat oleh pemaju .

Nampaknya selepas berjaya mengusir penduduk India di Kampung Buah Pala , kini orang Melayu di Kampung Binjai menjadi mangsa kekejaman Zionis DAP . Jelas sekali Guan Eng hanya mementingkan kepentingan kroni-kroni pemajunya mereka sahaja dan tidak pernah langsung fikirkan kebajikan dan masalah rakyat .

Semasa pentadbiran BN dulu, kelulusan projek perumahan di kawasan Daerah Barat Daya dibekukan dan diperlahankan sebagai usaha mengatasi kesesakan jalan utama Bayan Lepas-Balik Pulau mengalami kesesakan teruk di waktu puncak. Tetapi baru-baru ini PB pergi ke kawasan itu atas urusan kerja melihat sendiri sepanjang jalan dari pekan Bayan Lepas pusing balik ke Batu Maung melalui jalan Permatang Damar Laut , pelbagai projek rumah mewah sedang rancak dibina di lerang-lereng bukit oleh pemaju .

Pertumbuhan mendadak projek2 rumah mewah 2 ke 3 tingkat di kawasan sekitar Bayan Lepas dan sekitarnya ini diibarat bagai cendawan tumbuh selepas hujan apabila kerajaan Guan Eng memerintah PP . Rumah-rumah mewah ini memang orang Melayu tidak mampu miliki kerana harga-harga yang dijual pun RM 500,000 ke atas . Orang Melayu di kampung di kawasan itu hanya mampu memerhati sahaja rumah-rumah batu mewah dibina dan bakal didiami bangsa lain .

Nasib kampung Melayu di sebelah pulau nampaknya semakin kritikal menerima tekanan daripada pemaju kaya raya yang disokong oleh kerajaan Zionis DAP . Kalau dahulu semasa PRU 12 penduduk2 Melayu marah kepada kerajaan BN dan UMNO kononnya zalim tetapi kini lihat lah sendiri bagaimana Guan Eng lebih rakus seperti Zionis meluluskan projek2 rumah mewah di kawasan Melayu dengan tujuan mengusir penduduk Melayu dari kampung asal nenek moyang mereka.

Menurut sumber , Adun Bayan Lepas , Yb Syed Amiruddin sedang berusaha sekarang ini menyelamatkan Kampung Binjai daripada dirobohkan oleh pemaju2 kroni Guan Eng . Masalah penduduk kampung juga ini beliau telah maklumkan kepada kerajaan pusat untuk dapatkan bantuan .

Di saat kampung Melayu ini berdepan tekanan oleh pemaju , pemimpin-pemimpin PKR dan Adun-Adun mereka tidak mahu langsung membantu penduduk kampung ini . Hal ini kerana penduduk kampung berkenaan majoriti penyokong UMNO dan hanya 4-5 buah rumah orang Melayu di situ penyokong kerajaan Guan Eng .

Beginikah sikap kerajaan yang dikatakan berjiwa rakyat ??? Adakah 30 Dasar kerajaan berjiwa rakyat hanya untuk penyokong Pakatan sahaja . Ketika rakyat menghadapi masalah seperti di Kampung Binjau , di mana Adun2 Pakatan ?? Jika TKM 1 Mansor dan Ramasamy boleh turun ke Kampung Buah Pala ketika mereka berdepan tindakan pemaju Nusmetro Venture, mengapa Kampung Binjai mereka tidak membantu ??

Inilah nasib kampung Melayu di PP di bawah pentadbiran kerajaan Zionis DAP yang sekarang ini rakus mengusir orang Melayu dari kampung mereka secara halus . Tidak mustahil kawasan yang dahulunya kita lihat di situ majoriti Melayu seperti di Balik Pulau dan Bayan Lepas ini bakal terlepas ke bangsa lain .

default

Kerajaan Zionis DAP mahu usir penduduk kampung Melayu di Jelutong

penang bangkit
on Friday, July 2, 2010 by Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Enam belas buah rumah di Kampung Jalan Pokok Asam yang didiami kira-kira 200 orang akan dirobohkan syarikat pemaju perumahan untuk projek pembangunan rumah mewah di Pulau Pinang. - Bernama

PULAU PINANG 30 Jun - ''Kami tidak mahu duit RM75,000 itu, yang kami inginkan hanya sebuah rumah sebagai ganti."


Demikian rintihan kira-kira 50 penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong di sini. Mereka adalah antara 200 penduduk asal perkampungan itu yang diusir oleh pemaju hari ini. Pengusiran itu didakwa dibuat oleh pemaju tanpa sebarang perbincangan terlebih dahulu antara kedua-dua pihak.


Difahamkan, tanah kampung berkenaan akan dibangunkan dengan projek kediaman bertingkat dengan kos lebih RM800,000 seunit oleh pemaju yang berpangkalan di Kuala Lumpur. Menurut Pengerusi Persatuan Penduduk Kampung Jalan Pokok Asam, Mohd. Khir Mohd. Said, 44, tindakan pemaju tersebut mengundang kemarahan penduduk ekoran terdapat segelintir kakitangannya yang bersikap kurang ajar semasa mengeluarkan arahan pengosongan rumah.


''Kami bukan pendatang asing yang tinggal di kampung ini secara haram tetapi kami merupakan penduduk asal yang majoritinya menetap di sini lebih 90 tahun. Memang kami mengakui ada menerima notis arahan pengosongan awal pada 17 Jun lalu tetapi apa salahnya sekiranya mereka (pemaju) berbincang terlebih dahulu sebelum membuat sesuatu keputusan," katanya pada sidang akhbar di kampung berkenaan di sini hari ini.


Mohd. Khir memberitahu, operasi pengusiran penduduk itu pada awalnya dijangka dijalankan pada pukul 8 pagi di mana sebuah jentolak turut dibawa untuk kerja-kerja perobohan. Bagaimanapun, katanya, sebaik sahaja perbincangan diadakan bersama beberapa penduduk, pihak pemaju yang diwakili oleh seorang peguam telah menangguhkan tempoh pengosongan selama tiga bulan iaitu berkuat kuasa pada tarikh 13 Oktober depan.


''Tetapi kami yang majoritinya bekerja sebagai nelayan belum memberi kata putus sama ada ingin mengosongkan kampung ini ataupun tidak kerana kes rayuan ini sedang berjalan di Mahkamah Sesyen. Lagipun, wang pampasan yang dijanjikan sebanyak RM75,000 itu tidak cukup untuk menampung perbelanjaan harian kami sepanjang hayat.


''Ketika ini yang kami inginkan hanya pampasan berbentuk rumah kepada setiap ahli keluarga memandangkan setiap lot rumah ini didiami lebih tiga keluarga," jelasnya.

-Utusan


Inilah kerja kerajaan Zionis DAP di P.Pinang. Semakin hari mereka semakin menggila mahu mengusir penduduk-penduduk kampung melayu di negeri ini bagi melaksanakan agenda memenuhkan perut mereka serta kroni.

Penduduk-penduduk kampung yang miskin terus ditindas tanpa prejudis dan tanah-tanah mereka dirampas tanpa langsung ada sifat perikemanusiaan. Inilah perangai iblis khalifah agung Lim Guan Eng pujaan PAS yang kononnya mengamalkan pemerintahan Umar Abdul Aziz.

Jika Khalifah Umar R.A dahulu amat mementingkan kebajikan setiap rakyat yang dinaunginya, tetapi cina kafir Melaka yang menjual nama Khalifah Umar ini amat rakus memeras ugut serta menindas masyarakat dinegeri P.Pinang.

Selepas dihancurkan Kampung Buah Pala dan digelapkan masa depan para penduduk dikampung tersebut, kini si kafir Harbi yang menjadi idola PAS ini laparkan tanah di Kampung Jalan Pokok Asam, Jelutong pula. Rupanya masih belum kenyang lagi si iblis ini menghisap darah rakyat P.Pinang.

Mungkin dia belum puas selagi masih ada bangsa Melayu dan juga kaum India bernafas di tanah negeri ini. Dan selagi itulah agenda zionis nya akan terus berjalan dibawah nama kerajaan negeri DAP komunis.

Jika selama ini kita hanya melihat kekejaman zionis di Israel laknatullah, kini di negara kita sendiri telah wujud Zionis yang dikepalai oleh anak beranak Lim serta Karpal dan berpaksikan DAP.

Jika hari ini mereka bermaharajalela di P.Pinang akibat dari kedungguan segelintir rakyat yang mengangkat mereka menjadi pemimpin pada PRU12, tak mustahil doktrin mereka akan menular ke seluruh negara jika ia tidak dibendung.

sumber: unit media Prmtg Pauh

Newer Entries »
« Older Entries
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Artikel Popular Bulan Ini

  • Anak muda Melayu pekerja KFC terajang penyokong DAP kurang ajar !
  • NGO Melayu pertama berani tampil pertahankan pekerja KFC !
  • TERKINI !! Video versi budak Cina jerit & maki pekerja KFC !!
  • Ustaz Azhar Idrus kecewakan penyokong Pas
  • DAP sokong budak Cina mencarut kepada pekerja KFC " C**bai Punya Melayu " ??
  • PKR terkejut Dr Asri sokong hantar pulang kolumnis Arab Saudi hina Rasulullah
  • Puak PAS tentu bengang bila lihat video ceramah Ustaz Kazim di Sg Rapat !
  • Hakim pencen pun dah mula pandai fitnah, ini jawapan Tun Mahathir !
  • Pandangan Tun Mahathir yang pasti mengecewakan pembaca Malaysiakini
  • Ramalan Cina ini ,UMNO akan mula hilang kuasa di PRU 13
Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.

Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com

FAN PAGES GPB

Follow this blog

Artikel Terkini

Blogger Penang

  • GENERASI PEJUANG BANGSA
    PM Palestin kecewa dengan kenyataan Anwar di WSJ sokong Israel !
    54 seconds ago
  • Empayar Pemuda
    GEMPAR : TERUK JUGA ANWAR MENGAMUK BILA BACA TULISAN BEKAS PEGUAMNYA...
    54 seconds ago
  • MPP Online
    Dewa AnuwaNuraGay turun di Kinta Valley, Batu Gajah Perak.. Ammakk!!!
    19 minutes ago
  • Anak Seberang
    Gambar Presiden Iran Diboikot Semasa Bergambar Dengan Pemimpin Dunia?
    30 minutes ago
  • HURAIRA AL-HADY
    TUBUH WANITA YANG MENGHAIRAHKAN LELAKI...!!! KO ADER ???
    36 minutes ago
  • laman izz's
    Pendedahan Gambar + Video Panas : PR Terkedu Apabila Air Ludah Mengena Muka Sendiri!!!
    56 minutes ago
  • PISAU.NET
    Perdana Menteri Palestin Kecewa Anwar Sokong Israel
    1 hour ago
  • MatKilau Penang
    VIDEO TERBARU : ANWAR MAKI ORANG MELAKA HARAM
    1 hour ago
  • MINDA INTELEK MELAYU
    GEMPAR ! Bukti Anwar Ibrahim Yang Sedang Seronok Dalam Video Ini!!
    2 hours ago
  • UtaraNews
    Skandal RM10Billion melanda P.Pinang.
    3 hours ago
  • Keris Pusaka
    PAS meroyan Ahmad Maslan bakul sampahkan Buku JingGAY !
    7 hours ago
  • MyPenangOnline
    Jelajah AMAN KAMPUS berbakti dengan rakyat P.Pinang
    9 hours ago
  • PENAGA DAILY
    RAKYAT MARHAEN/NELAYAN dan IKAN SEGAR yang MURAH
    1 day ago
  • Helen Ang
    Memang Melayu hilang di S’gor Times
    1 day ago
  • Suara 1 Umno
    Surat Laporan Serangan Ustaz Shahul Hamid pada 20 /1/2011
    1 day ago
  • PenangWasabi
    Ketua Pemuda Pas Malaysia : Karpal diminta usah polemikkan isu sambutan Hari Kekasih!
    1 day ago
  • MMI
    Regime Change - Usaha Berterusan Puak-Puak Yahudi Bersama Anwar
    1 day ago
  • JomBALUN
    Nizar bawa lilin Mat Sabu umpama lilin
    2 days ago
  • JKKKP KG.PELET & KG.PETANI
    Beza 2 generasi Pemimpin [VIDEO INSIDE]
    2 days ago
  • Penanti Bangkit
    Sebuah Dokumentari Hebat!!
    4 days ago
  • GERAKAN BELIA 4B PERMATANG PAUH
    Forum Anak Muda 13
    2 weeks ago
  • Haria Penang 69
    3 weeks ago
  • Lidah Cicak
    Kepincangan Pakatan
    4 weeks ago
  • kami sedia
    2000 Murid Dapat Alat Tulis Sumbangan Pemuda UMNO
    5 weeks ago
  • TOK JEN
    HIMPUNAN 901 UNTUK SIAPA ??
    5 weeks ago
  • Anak Muda Sayang Malaysia
    5 weeks ago
  • Penang Hari Ini
    Pusat Urus Zakat Pulau Pinang, guna dana untuk kepentingan politik PAS?
    1 month ago
  • PEJUANG REVOLUSI 1957
    Salam Maal Hijrah 1433H
    2 months ago
  • Unit Media Baru UMNO Negeri Pulau Pinang
    PAS Mahu Bukan Melayu Tetap Status Pendatang!
    5 months ago
  • Pusaka Ayahnda
    Antara penyebab kekalahan teruk PAS di PRU akan datang.
    10 months ago
Show 5 Show All

Pejuang Maya

  • dinturtle - Blogger PARTI MELAYU
    Isu Akidah Sambut Thaipusam - Mana Suara Menteri Agama ?
    55 seconds ago
  • House PK
    PANAS BERAPI! BILA NAK TUBUHKAN SURUHANJAYA DIRAJA SKANDAL PASIR DI SELANGOR NI?
    3 minutes ago
  • MyMassa
    Sensasi: Video Bila FRU Sendiri Disimbah 'Water Cannon'
    3 minutes ago
  • putra merdeka
    Azizan Dah Kemas Barang La Weii..
    24 minutes ago
  • AAKJ.COM
    JOHAN CUBA MENGHALALKAN YANG HARAM, BERDAKWAH MENERUSI LAKONAN? MACAM AJARAN PAS AJE!!
    26 minutes ago
  • Anak Seberang
    Gambar Presiden Iran Diboikot Semasa Bergambar Dengan Pemimpin Dunia?
    30 minutes ago
  • Keris 7 Lok
    Cakap Pasal 'Trojan Horse' - Ahli PAS Seumur Hidup Jadi Blogger BN?
    31 minutes ago
  • SEMUT HITAM
    AHLI PKR PAHANG KECEWA DENGAN PIMPINAN PUSAT???
    36 minutes ago
  • MELANAU BLOGGER™
    Siapakah akan tarik balik, Anwar atau Nik Aziz?
    1 hour ago
  • MALAY DELIMA
    Syurga Dadah Di Selangor???
    1 hour ago
  • THE FLYING KICK
    TUBUHKAN SURUHANJAYA SIASATAN TENTANG GAMBAR LUCAH ELIZABETH WONG!!!
    1 hour ago
  • Detik Perubahan
    Mufti Perak Tampil Perjelaskan Isu ‘Gadai Akidah’
    1 hour ago
  • THE DUKE'S BLOG
    PENDEDAHAN..!!! KHALID "GAGAP" KOMA DITIMBUS SKANDAL PAISR SELANGOR..?!!!
    1 hour ago
  • The Unspinners
    Dengar kelentong papa jahat nak cover-up isu Israel
    1 hour ago
  • Kedah Ke KL
    TERPANASS!! Pas Kedah RANCANG Keluar dari Pakatan Rakyat, disebabkan Anwar?!!
    1 hour ago
  • POLITIK HARIAN
    Anwar Lagi Hebat Dari Najib ?
    1 hour ago
  • BLOG MIK
    Khalid Gagap Sesak Nafas Apabila Video Klip Ini Sudah Mula Tersebar....!!
    1 hour ago
  • Malaysia Kita
    ANWAR Tuduh DS Najib Gadai Agama...
    1 hour ago
  • GELOMBANG WANGSA MAJU
    Gambar Kontroversi Anwar ... Hadi Awang Umum PAS KELUAR PAKATAN RAKYAT
    2 hours ago
  • jas salleh
    GAMBAR TERBARU ANWAR IBRAHIM DI MEKAH ???? .. WTF.
    2 hours ago
  • PENGHUNI GUA
    HALAL PULAK BILA KENA TANG MEREKA !!!!!
    2 hours ago
  • GERAKAN ANTI PKR
    SARANAN BAIK UNTUK RAKYAT.
    2 hours ago
  • Tauke Ikan
    PAS DAN PKR TIDAK MAHU BERDEBATKAH MENGENAI GAMBAR INI?
    2 hours ago
  • DARUL EHSAN TODAY
    Ahli DAP Ugut Bakar Diri...
    2 hours ago
  • waadat
    Anwar tolak cabaran ulama PAS
    2 hours ago
  • Jiwa Paradox
    ANWAR SOKONG HINDU SEBAGAI AGAMA RASMI MALAYSIA!!!
    2 hours ago
  • SARFAMS
    @razlanrafii dedah pasal siapa YB Teressa Kok!
    2 hours ago
  • Khazanah Minda Politik Melayu
    GEMPAR! FOTO ANWAR PAKAI NANDEK TERSEBAR
    2 hours ago
  • sekupangdua
    MCA PERAK MULA BERSUARA... NGA TAK MAU SAMAN KA?
    3 hours ago
  • TOKGURU86
    FAKTA: @chegubard Bodoh Pertahankan Individu Yang Hina Nabi Muhammad SAW.
    3 hours ago
  • Panglima Perang Cyber
    NFC : Tun Mahathir Tidak Suruh Shahrizat Berhenti
    3 hours ago
  • PAPA GOMO
    Najib Razak Gadai Agama Kata Anwar Ibrahim
    3 hours ago
  • Kulaan Niring
    Puaka Niring : Misteri Lata Kijang Di Perak... @ZambryAbdKadir @AzwanBro @promelayu
    3 hours ago
  • Badut Rakyat
    HOT NEWS !!!ADAKAH INI ADUN PAS YANG DI TANGKAP BERKHALWAT ???
    4 hours ago
  • ZAHRAIN
    Khalifah Omar Abdul Aziz sokong Israel?
    4 hours ago
  • Apa Yang Tersirat
    Bagi Pas Tidak Salah Lim Guan Eng Mengutamakan Cina Kerana Dia Cina
    4 hours ago
  • Suara Lensa
    ISRAEL : Apa tindakan Nik Aziz ?
    4 hours ago
  • Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai )
    Pembangkang Kata BR1M 'Rasuah', Tapi Depa Yang Kebas Dulu. HAMPEHH!!
    4 hours ago
  • Bila Harimau Sudah Menaip...
    Mesut Ozil lebih Islam dari "Penganut Agama 1Malaysia".
    6 hours ago
  • padijantan
    BAHANG PRU 13 - ANDA BOLEH JUAL HAK ANDA PADA SESIAPA YANG ANDA SUKA
    8 hours ago
  • Dd i n b u n g a
    CATALYZING FOR CHANGE - YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, BUKU TOP TEN MINGGU PERTAMA DALAM PASARAN LARIS DIJUAL.
    8 hours ago
  • Sahabat-Gunung
    Nik Aziz Cuma Berlakon Desak Anwar Saman WSJ
    9 hours ago
  • HOT MAMA
    Foto Telanjang Kirana Larasati Beredar di Dunia Maya
    9 hours ago
  • oyabun
    Penyokong PKR bidas tindakan Pas!
    9 hours ago
  • MEDIA CYBER
    Tiada Logo 1Malaysia, Tiada Subsidi?
    9 hours ago
  • Double - Y
    Adam Adli Dimalukan Di Negeri Kelahirannya Oleh Mahasiswa #AmanKampus
    9 hours ago
  • Inspirasi Remaja Kini
    Lim Guan Eng Setuju Dengan Nazri Aziz
    9 hours ago
  • tinggalkan satu peluru!
    KECOH BILA MAHASISWA AMAN KAMPUS TURUNKAN BENDERA LIM GUAN ENG DI SEBERANG PRAI?? #AmanKampus
    11 hours ago
  • The Sense, Credibility and Accountability
    Ketua Penerangan PKR telah meMALUkan 'BOSS'nya dengan lebih TERUK..
    12 hours ago
  • BERANI MEMBUAT PILIHAN...
    Tiada kenyataan umum, DS Anwar jumpa direct dengan Nik Aziz, senang kelentong orang tua tu skit..
    14 hours ago
  • AZLI SHUKRI TODAY
    Fenomena Hassan Ali : Satu Rumusan Terbaik!
    14 hours ago
  • JURI RAKYAT -
    SIAPA DAJJAL? - Anwar lah Dajjal yang sebenar
    15 hours ago
  • Cucu Tok Selampit
    A Challenge Posted By @mpkotabelud To @anwaribrahim Regarding Oil Royalty
    15 hours ago
  • yang ku dengar dan ku lihat
    Tahukah Menteri HIshamuddin Husein.
    16 hours ago
  • Rakyat Malaysia
    KELUARLAH DARIPADA ‘KESESATAN’, KEMBALI KE PANGKAL JALAN…
    19 hours ago
  • tun faisal dot com
    [Video] Ustaz Kazim Elias - Aqidah Nik Aziz rosak?
    1 day ago
  • PELANTAQ HUJAH
    Isu YB Tanjung Dawai: Pengikut Tegar pasrael Meroyan!
    1 day ago
  • The Antics of Husin Lempoyang
    Makan malam Valentine
    1 day ago
  • Horas...!
    Ini Baru Strategi Politik Gampang Namanya.
    1 day ago
  • SANGGAHTOKJANGGUT
    Serang Anwar-Nik Aziz dipecat dari PAS?
    1 day ago
  • ARMAND AZHA GERAKAN SUARA ANAK MUDA 1MALAYSIA
    US And Israel Want Change In Msia- Tun M
    1 day ago
  • PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN
    SENDIWARA PEMBANGKANG MENJELANG PRU 13
    1 day ago
  • rocky's bru
    IMF on Malaysia
    1 day ago
  • Wangsa Setia
    JADUAL LAWATAN KERJA MB PERAK KE TANJONG MALIM
    1 day ago
  • Isu Politik Semasa
    Selamat meraikan Valentine dari Nik Aziz buat sekalian umat PAS.
    1 day ago
  • JENTAYUABAKA
    APAKAH HAJI HADI SEDANG BERKONFRANTASI DENGAN MURSYIDUL
    2 days ago
  • Another Brick in the Wall
    Audience with Tuanku expose more ghosts
    2 days ago
  • AKIM ZONE
    BR1M : Datuk Aziz Sattar berterima kasih kepada kerajaan
    2 days ago
  • KERIS PUTERA
    TAK BOLEH TAHAN!! BEZA IDRIS JALA DAN NAMAWEE
    2 days ago
  • ~MUMMY ROKIAH
    PAS Kedah bunuh parasit
    3 days ago
  • DR 1221
    Swinkink of young asian girl ក្មេងចុយគ្áž“ា
    5 days ago
  • reformasin! -satira politikus-
    SUPERHERO ISRAEL DIBELASAH!!
    1 week ago
  • mulutmelayu-REALITI
    Anwar berani kerana ketaksuban penyokong PAS dan PKR yang menganggap pertolongan Yahudi boleh membawa Anwar ke Putrajaya
    1 week ago
  • MERBOK TIMES
    Pegawai Menteri Isu MINYAK MASAK. Pegawai Hal Ehwal Pengguna di Sungai Petani cakap lain tetapi yang berlaku di bawah lain
    1 week ago
  • Aku, Harimau dan Malaya..
    Review: Harimau Muda vs Bahrain: I'm in England not Malaysia.
    1 week ago
  • satulimatiga
    PAS sesat: Sambut Maulid Nabi ikut Kristian, sambut hari jadi Nik Ajis wajib pulak!
    1 week ago
  • Jiwa Merdeka
    Sembang Seni - Buddhi Hekayat & Awan Nano
    1 week ago
  • NADIRAKYATMALAYSIA
    SELANGOR !! PKR MUNGKIR JANJI DI KG BUNGA RAYA BUAT RAKYAT MENDERITA LAGI
    2 weeks ago
  • Salam Sejarah
    Prof Khoo: Sejarah ditentukan badan eksekutif
    3 weeks ago
  • Mohd Saiful Bukhari Azlan
    Syukur.. Peguam Negara failkan Notis Rayuan... disaat akhir 4.15pm
    3 weeks ago
  • ABU NAWAS
    PAS DITUKAR NAMA KE 'PARTI ADAT MELAYU SEMALAYSIA'
    3 weeks ago
  • Rajahmas
    Azwan Ali - Ummi Hafilda Ali sudah berdamai
    3 weeks ago
  • People Against Opposition - (Pakatan Rakyat)
    PAS Pecat Hassan Ali....!
    5 weeks ago
  • operation island shield
    Kalau Anwar Imam Mahdi Maka Kit Siang Santa Clause
    1 month ago
  • Perak Bangkit - Maklumat PRU 13 anda di sini!!!!
    Young And Dangerous - Fathul Bari
    2 months ago
  • PeranakSamaTuaran.
    RM19K sebulan.....
    2 months ago
  • KALAM TIMUR
    [156]Thailand Lesbian Love Sex
    2 months ago
  • Melayu Bersatu
    Menang penalti kenapa Najib tak mahu score penalti?
    2 months ago
  • Satu Melayu
    Pembunuhan Banting: Doktor Sahkan Gigi Milik Manusia
    3 months ago
  • warisan2057
    Tanah untuk UITM dirampas, Tanah untuk SJK C, SMJ K lulus - TQ Khalid !
    3 months ago
  • Neutral Daily
    Sekurang-Kurangnya Aku ..
    4 months ago
  • Hamidah Osman
    Pejuang yang salah dan kalah
    4 months ago
  • brokenTHEcode
    Pendedahan Eksklusif-Gambar Sebenar Sitt Al Wuzara @ Adlin Binti Abd Jalil Wanita Yang Menghina Islam Serta Nabi di Internet.( Credit To CSI Kid Team)
    5 months ago
  • x-pkr [ dibaca : EKSTRIM TOLAK PKR]
    TIAN CHUA BERPUASA HASIL DIDIKAN PLURALISME AnWAR.
    6 months ago
  • REVOLUSI
    KEMBALI : REVO MOHON MAAF PADA SEMUA !!
    7 months ago
  • Medansarawak's Blog
    Fadillah warns Francis Siah to respect the voice of majority
    8 months ago
  • PUTRAKENCANA
    10 months ago
  • PAS PKR DAPigs
    PAS bukan parti Islam
    11 months ago
  • Pejuang Maya
    Isu Valentine - Penyokong PAS Kecewa Terhadap DAP..??
    11 months ago
  • UNIT MEDIA BARU PPUM - BERANI KERANA BENAR
    Tenang:Roket Di Junjung,Bulan Gerhana
    1 year ago
  • Perak Today
    Mengungkap Kembali Sejarah PRU ke 12! Mesti Baca
    1 year ago
  • PERISIK ISLAM
    Perarakan Maulidur Rasul P.Pinang : PAS Penentang Makruf Penegak Munkar
    1 year ago
  • Saya Rakyat Malaysia
    Alhamdulillah : Nizar Kalah 5-0!
    2 years ago
  • Pak Agenda
    Bangkitlah Melayu
    2 years ago
Show 10 Show All

Blog Pilihan GPB

  • Paul Tan's Automotive News
    2012 Kia c’eed – more images of Geneva-bound hatch
    37 minutes ago
  • AIDC
    The Jerusalem Post celebrates Anwar’s Support for Israel
    57 minutes ago
  • abatasa ii
    Kes hina Nabi SAW, Kenapa Malaysia?
    18 hours ago
  • ZULKIFLI BIN NOORDIN
    TIME-4-ABAI
    1 day ago
  • Military of Malaysia
    BAJET PERTAHANAN 2012
    1 day ago
  • T H E . M A L A Y . P R E S S
    Cerita Anjing Tak Cukup Umur.
    1 day ago
  • jinggo-fotopages
    Hasan Ali - Adakah Parasit yang sanggup mati untuk DAP?
    1 day ago
  • Archaeology Daily News
    Despite ceremony, NY forts skeletons not buried
    2 days ago
  • RIDHUAN TEE
    Politik warna angpau yang menjijikkan
    3 days ago
  • ILLUMINATI - AFTERDARK WRITES!
    CHAPTER 8: THE GIRL WITH THE SCARY EYEBROW
    3 days ago
  • The Archaeology News Network
    Turkish slaves' cemetery discovered in Malta
    4 days ago
  • Pendita Suvarnabhumi (Penditas)
    Peristiwa KFC...jika masih tidak mahu ambil pelajaran
    4 days ago
  • King of the East: bani JAWI yang hilang "misteri"
    Hanya sebab Ayam KFC
    4 days ago
  • ~ TEPAK SIREH ~
    Missing the Serene Sunset in Bratislava, Slovakia.
    2 weeks ago
  • AQIDATUL AHLIL HAQ
    Program-program Maulidur Rasul 1433H/2012M
    2 weeks ago
  • SANGTAWAL sakranta
    Kaitan Antara Florida Dan Andalusia
    2 weeks ago
  • Susor Galor Alam Melayu
    Prof. Khoo Kay Kim, Hang Tuah dan Sejarah:
    3 weeks ago
  • Soal-Jawab Agama
    Pengajian/ Kelas Ilmu Agama Buat Artis
    4 weeks ago
  • MELAYU NUSANTARA
    BANGSA AUSTRONESIA DAN TANAH BERTUAH EDEN OF THE EAST
    1 month ago
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu
    "Sophie Jan Rothsmarck"
    1 month ago
  • SAINS POLITIK MALAYSIA
    BRC Conference 2012 Brunei
    2 months ago
  • IBNU RUSYDI
    Catatan Zainal Al-Johan Siri 2
    2 months ago
  • TEMPURUNG PECAH
    MAT! KAMU NAK MEMERDEKAKAN SEKSUALITI YA?
    3 months ago
  • MistisFiles
    Ucapan dari Moderator MF
    3 months ago
  • Kedah Cyber Syburi Kota Star Gate
    GALERI MERONG
    4 months ago
  • PANJI HITAM DARI TIMUR
    Penghapusan Sistem Mengejar Kekayaan !
    1 year ago
  • ILLUMINATI = DAJJAL
    IDEOLOGY
    1 year ago
  • arkibcmk.blogspot.com
Show 5 Show All

Alter Terahsia Bangsa Melayu

  • Alter Terahsia Bangsa Melau XIII
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu III
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu IV
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu IX
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu V
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu VI
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu VII
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu VIII
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu X
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu XI
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu XII
  • Alter Terahsia Bangsa Melayu XX
  • Dilema Melayu dan Siam
  • Misteri Antara bangsa & Bahasa
  • Piramid berasal dari Nusantara
  • Sejata-senjata kerajaan Melayu disembunyikan
  • Teknologi Kapal Melayu merempuh badai

1 Malaysia

1 Malaysia

Laman Ilmu

  • Dilema Dunia Islam
  • Arkib perbicaraan Anwar Ibrahim
  • Aqidatul Tanzilah
  • Bacaan Ayat Al Quran
  • Jabatan Wakaf,zakat dan haji JPM
  • Khairaummah
  • Blog Layar Bahtera
  • English Club.com
  • Pernah terfikir untuk berubah?
  • Rahsia lelaki Melayu
  • Loco driver
  • Goenawan Mohamad
  • wikipedia melayu
  • Dunia Penyair Melayu
  • Puisi Melayu
  • Melayu World
review sejarahmelayu.blogspot.com on alexa.com
Search Engine Promotion Widget

Subscribe Now: Feed Icon

Subscribe in a reader

Archives

  • ►  2012 (428)
    • ►  02/12 - 02/19 (33)
      • PM Palestin kecewa dengan kenyataan Anwar di WSJ...
      • Skandal 10Billion , Pemuda UMNO PP kantoikan Guan ...
      • Blogger pencacai Pakatan tak percaya, itu bukan ...
      • Najib dituduh gadai akidah , Anugerah Tuhan ini g...
      • PAS samakan Ahmad Maslan dengan Maharaja Rom gara-...
      • Kenyataan Tun Mahathir yang membuat Sam Ketot gila...
      • Skandal tanah Bayan Mutiara: KP UMNO P.Pinang keta...
      • Hassan Ali bongkar Dr Maszlee Malek adalah sebahag...
      • Israel : Mat Sabu sokong Anwar , tak perlu tarik b...
      • Sokong Israel : Anwar nak jawab depan Pok Nik buka...
      • BR1M : Dana bukan pinjaman bukti kerajaan BN ceka...
      • SPRM sahkan BR1M bukan rasuah
      • Live ! AMAN KAMPUS serang Parlimen Batu Kawan
      • Hari Kekasih: NGO Islam bantah kenyataan Karpal
      • Adun Tong Gas amal politik gengster, ugut penganju...
      • Sokong Israel : Portal jilat Anwar mengamuk kat Ni...
      • Apa agenda Guan Eng dan kerajaan DAP ajak umat Isl...
      • Sokong Israel : PAS lega Nik Aziz marah Anwar sel...
      • Anwar tentu bangga anak Melayu pertama pertahan le...
      • SUHAKAM pentingkan hak asasi , negara menjadi sara...
      • Rafizi hidup mewah , gaji RM 25 ribu sebulan ??
      • Nik Aziz dah mengamuk kat Anwar,tarik balik kenyat...
      • PKR terkejut Dr Asri sokong hantar pulang kolumni...
      • Hakim pencen pun dah mula pandai fitnah, ini jawa...
      • Ahmad Maslan bakal disaman kerana menghina kitab s...
      • Tanah Bayan Mutiara: Giliran Ir Shaik Hussin terja...
      • Nik Aziz terdesak pertahan Kelantan,tuduh judi & r...
      • Wartawan bakal boikot DAP kerana mengelar mereka ...
      • Mengapa PKR mengamuk kerajaan Malaysia halau rakya...
      • Mengapa Anwar jumpa pemimpin tertinggi HAMAS yang ...
      • Pandangan Tun Mahathir yang pasti mengecewakan pem...
      • Wan Azizah tentu berang bila Anwar digelar " Anug...
      • Puak PAS tentu bengang bila lihat video ceramah Us...
    • ►  02/05 - 02/12 (53)
      • Ustaz Azhar Idrus kecewakan penyokong Pas
      • Polis beri amaran, DAP jangan masuk campur insiden...
      • Isu perkauman pekerja KFC mainan DAP mendapat lipu...
      • Guan Eng gadai tanah Bayan Mutiara, rakyat P.Pinan...
      • Video insiden KFC terbaru yang puak-puak rasis DA...
      • Bila Nik Aziz nak keluar fatwa insiden KFC ?
      • Habislah Eli Wong, polis sahkan akan soal siasat H...
      • Guan Eng tension BR1M , desak beri lagi tahun depa...
      • PANAS !! DAP guna isu Ayam KFC untuk juara isu ...
      • Ramalan Cina ini ,UMNO akan mula hilang kuasa di ...
      • PERKASA nak jumpa pekerja KFC I-City mencari keben...
      • NGO Melayu pertama berani tampil pertahankan peker...
      • Tahniah !! PAS kini halalkan anak muda Islam sam...
      • TERKINI !! Video versi budak Cina jerit & maki p...
      • Rakyat Hakim Negara tuntut Anwar saman Eskay pasal...
      • Boyfriend Eli Wong lari pi Batam ,mengapa lelaki A...
      • DAP sokong budak Cina mencarut kepada pekerja KFC...
    • ►  01/29 - 02/05 (61)
    • ►  01/22 - 01/29 (59)
    • ►  01/15 - 01/22 (81)
    • ►  01/08 - 01/15 (63)
    • ►  01/01 - 01/08 (78)
  • ►  2011 (2237)
    • ►  12/25 - 01/01 (54)
    • ►  12/18 - 12/25 (50)
    • ►  12/11 - 12/18 (63)
    • ►  12/04 - 12/11 (70)
    • ►  11/27 - 12/04 (68)
    • ►  11/20 - 11/27 (63)
    • ►  11/13 - 11/20 (71)
    • ►  11/06 - 11/13 (65)
    • ►  10/30 - 11/06 (57)
    • ►  10/23 - 10/30 (49)
    • ►  10/16 - 10/23 (63)
    • ►  10/09 - 10/16 (42)
    • ►  10/02 - 10/09 (58)
    • ►  09/25 - 10/02 (43)
    • ►  09/18 - 09/25 (51)
    • ►  09/11 - 09/18 (37)
    • ►  09/04 - 09/11 (51)
    • ►  08/28 - 09/04 (31)
    • ►  08/21 - 08/28 (44)
    • ►  08/14 - 08/21 (57)
    • ►  08/07 - 08/14 (66)
    • ►  07/31 - 08/07 (47)
    • ►  07/24 - 07/31 (33)
    • ►  07/17 - 07/24 (35)
    • ►  07/10 - 07/17 (48)
    • ►  07/03 - 07/10 (74)
    • ►  06/26 - 07/03 (52)
    • ►  06/19 - 06/26 (44)
    • ►  06/12 - 06/19 (63)
    • ►  06/05 - 06/12 (36)
    • ►  05/29 - 06/05 (39)
    • ►  05/22 - 05/29 (31)
    • ►  05/15 - 05/22 (32)
    • ►  05/08 - 05/15 (36)
    • ►  05/01 - 05/08 (30)
    • ►  04/24 - 05/01 (36)
    • ►  04/17 - 04/24 (27)
    • ►  04/10 - 04/17 (36)
    • ►  04/03 - 04/10 (31)
    • ►  03/27 - 04/03 (17)
    • ►  03/20 - 03/27 (20)
    • ►  03/13 - 03/20 (21)
    • ►  03/06 - 03/13 (18)
    • ►  02/27 - 03/06 (21)
    • ►  02/20 - 02/27 (18)
    • ►  02/13 - 02/20 (30)
    • ►  02/06 - 02/13 (32)
    • ►  01/30 - 02/06 (40)
    • ►  01/23 - 01/30 (40)
    • ►  01/16 - 01/23 (32)
    • ►  01/09 - 01/16 (27)
    • ►  01/02 - 01/09 (38)
  • ▼  2010 (1082)
    • ►  12/26 - 01/02 (25)
    • ►  12/19 - 12/26 (25)
    • ►  12/12 - 12/19 (21)
    • ►  12/05 - 12/12 (22)
    • ►  11/28 - 12/05 (18)
    • ►  11/21 - 11/28 (20)
    • ►  11/14 - 11/21 (15)
    • ►  11/07 - 11/14 (25)
    • ►  10/31 - 11/07 (26)
    • ►  10/24 - 10/31 (24)
    • ►  10/17 - 10/24 (25)
    • ►  10/10 - 10/17 (21)
    • ►  10/03 - 10/10 (23)
    • ►  09/26 - 10/03 (22)
    • ►  09/19 - 09/26 (22)
    • ►  09/12 - 09/19 (13)
    • ►  09/05 - 09/12 (14)
    • ►  08/29 - 09/05 (19)
    • ►  08/22 - 08/29 (20)
    • ►  08/15 - 08/22 (19)
    • ►  08/08 - 08/15 (23)
    • ►  08/01 - 08/08 (20)
    • ►  07/25 - 08/01 (18)
    • ►  07/18 - 07/25 (22)
    • ►  07/11 - 07/18 (23)
    • ▼  07/04 - 07/11 (24)
      • Syabas Pemuda UMNO Permatang Pauh
      • Anwar adalah tool kepada CIA
      • Demo penduduk Kampung Jalan Pokok Asam bantah tind...
      • Gempar !! Pemimpin DAP Sabah pembohong dan penipu...
      • Siapa yang sebenarnya sesat ???
      • Pakatan tanam kebencian terhadap institusi Raja
      • Wartawan US pertikai temubual Anwar di CNN , ber...
      • PKR itu bohong , Bohong itu PKR
      • Anwar bising tentang Kampung Baru , KL tetapi kamp...
      • Piket staf KTMB desak Presiden KTMB letak jawatan
      • Felda Bangkrap : Kita jumpa di mahkamah - Najib
      • DAP dan kafir songlap duit zakat umat Islam PP
      • Lagi kampung Melayu di PP bakal lenyap
      • PAS memalukan umat Islam
      • PAS & Nik Aziz sibuk berpolitik , rakyat Kelantan...
      • Pewaris PKR bukan Zaid tetapi Nurul Izzah
      • PAS tuduh UMNO kafir boleh, bila tuduh PAS parti a...
      • Usah jadi primadona dalam UMNO - Najib
      • Anwar pengkhianat bangsa - TPM
      • Jawapan Anwar bukti PKR iktiraf negara Zionis Isr...
      • Bila Anwar terlalu ingin sangat jadi PM
      • Tuduhan fitnah pembangkang satu penghinaan kepada...
      • Nasib penduduk kampung Melayu di PP semakin terpin...
      • Palace Of Tear : KDN wajib siasat Malaysiakini da...
    • ►  06/27 - 07/04 (18)
    • ►  06/20 - 06/27 (26)
    • ►  06/13 - 06/20 (22)
    • ►  06/06 - 06/13 (20)
    • ►  05/30 - 06/06 (29)
    • ►  05/23 - 05/30 (18)
    • ►  05/16 - 05/23 (25)
    • ►  05/09 - 05/16 (20)
    • ►  05/02 - 05/09 (22)
    • ►  04/25 - 05/02 (27)
    • ►  04/18 - 04/25 (36)
    • ►  04/11 - 04/18 (30)
    • ►  04/04 - 04/11 (21)
    • ►  03/28 - 04/04 (27)
    • ►  03/21 - 03/28 (14)
    • ►  03/14 - 03/21 (13)
    • ►  03/07 - 03/14 (18)
    • ►  02/28 - 03/07 (15)
    • ►  02/21 - 02/28 (14)
    • ►  02/14 - 02/21 (18)
    • ►  02/07 - 02/14 (25)
    • ►  01/31 - 02/07 (21)
    • ►  01/24 - 01/31 (11)
    • ►  01/17 - 01/24 (17)
    • ►  01/10 - 01/17 (14)
    • ►  01/03 - 01/10 (12)
  • ►  2009 (758)
    • ►  12/27 - 01/03 (11)
    • ►  12/20 - 12/27 (23)
    • ►  12/13 - 12/20 (11)
    • ►  12/06 - 12/13 (20)
    • ►  11/29 - 12/06 (20)
    • ►  11/22 - 11/29 (18)
    • ►  11/15 - 11/22 (15)
    • ►  11/08 - 11/15 (17)
    • ►  11/01 - 11/08 (22)
    • ►  10/25 - 11/01 (23)
    • ►  10/18 - 10/25 (14)
    • ►  10/11 - 10/18 (15)
    • ►  10/04 - 10/11 (29)
    • ►  09/27 - 10/04 (15)
    • ►  09/20 - 09/27 (12)
    • ►  09/13 - 09/20 (16)
    • ►  09/06 - 09/13 (29)
    • ►  08/30 - 09/06 (21)
    • ►  08/23 - 08/30 (29)
    • ►  08/16 - 08/23 (35)
    • ►  08/09 - 08/16 (17)
    • ►  08/02 - 08/09 (18)
    • ►  07/26 - 08/02 (14)
    • ►  07/19 - 07/26 (16)
    • ►  07/12 - 07/19 (17)
    • ►  07/05 - 07/12 (15)
    • ►  06/28 - 07/05 (20)
    • ►  06/21 - 06/28 (14)
    • ►  06/14 - 06/21 (7)
    • ►  06/07 - 06/14 (10)
    • ►  05/31 - 06/07 (9)
    • ►  05/24 - 05/31 (17)
    • ►  05/17 - 05/24 (13)
    • ►  05/10 - 05/17 (10)
    • ►  05/03 - 05/10 (11)
    • ►  04/26 - 05/03 (11)
    • ►  04/19 - 04/26 (11)
    • ►  04/12 - 04/19 (6)
    • ►  04/05 - 04/12 (6)
    • ►  03/29 - 04/05 (20)
    • ►  03/22 - 03/29 (6)
    • ►  03/15 - 03/22 (11)
    • ►  03/08 - 03/15 (10)
    • ►  03/01 - 03/08 (9)
    • ►  02/22 - 03/01 (9)
    • ►  02/15 - 02/22 (10)
    • ►  02/08 - 02/15 (9)
    • ►  02/01 - 02/08 (9)
    • ►  01/25 - 02/01 (4)
    • ►  01/18 - 01/25 (9)
    • ►  01/11 - 01/18 (7)
    • ►  01/04 - 01/11 (8)
  • ►  2008 (350)
    • ►  12/28 - 01/04 (5)
    • ►  12/21 - 12/28 (7)
    • ►  12/14 - 12/21 (7)
    • ►  12/07 - 12/14 (2)
    • ►  11/30 - 12/07 (10)
    • ►  11/23 - 11/30 (17)
    • ►  11/16 - 11/23 (9)
    • ►  11/09 - 11/16 (8)
    • ►  11/02 - 11/09 (10)
    • ►  10/26 - 11/02 (5)
    • ►  10/19 - 10/26 (6)
    • ►  10/12 - 10/19 (9)
    • ►  10/05 - 10/12 (13)
    • ►  09/28 - 10/05 (2)
    • ►  09/21 - 09/28 (12)
    • ►  09/14 - 09/21 (8)
    • ►  09/07 - 09/14 (19)
    • ►  08/31 - 09/07 (14)
    • ►  08/24 - 08/31 (14)
    • ►  08/17 - 08/24 (25)
    • ►  08/10 - 08/17 (14)
    • ►  08/03 - 08/10 (7)
    • ►  07/27 - 08/03 (3)
    • ►  07/20 - 07/27 (7)
    • ►  07/13 - 07/20 (4)
    • ►  07/06 - 07/13 (7)
    • ►  06/29 - 07/06 (10)
    • ►  06/22 - 06/29 (7)
    • ►  06/15 - 06/22 (5)
    • ►  06/08 - 06/15 (8)
    • ►  06/01 - 06/08 (1)
    • ►  05/25 - 06/01 (9)
    • ►  05/18 - 05/25 (2)
    • ►  05/11 - 05/18 (8)
    • ►  05/04 - 05/11 (5)
    • ►  04/27 - 05/04 (6)
    • ►  04/20 - 04/27 (4)
    • ►  04/13 - 04/20 (10)
    • ►  04/06 - 04/13 (6)
    • ►  03/30 - 04/06 (25)
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.

Follow GPB by Email

  • Home
CyberChimps