TAHNIAH MACAI PH , SST KENAKAN CUKAI RM25 KEPADA SEMUA JENIS KAD KREDIT !!

on Friday, August 24, 2018 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments






Dulu kalau guna kad kredit kena bayar 6% GST kecuali ke atas barang yang disifarkan.


Sekarang guna atau tak guna mesti bayar RM25 setiap kad setiap tahun.



Sebab tu dalam Al Quran dah berpesa  agar sentiasa bsrsyukur kerana takut Allah tarik nikmat . Nak hapus GST tapi cukai lain pulak lagi menimpa . 

Kalau ada macai PH uneducated  cakap ini hanya  ni untuk orang  kaya adalah fakta paling bodoh . 


Sebab  ramai je kat orang muda , middle class uneducated  di Lembah Klang , Kuala Lumpur yang   mengundi PH  tak  kaya juga  guna kad credit untuk memudahkan urusan harian mereka . 

So , tepuk la kepada pengundi PH kerana anda bakal dikenakan cukai oleh kerajaan dipilih anda !!  


hahaha....








Cukai Perkhidmatan RM25 Dikenakan Ke Atas Semua Jenis Kad Kredit
Cukai perkhidmatan yang dikenakan ke atas kad kredit semasa perlaksanaan system Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) sebelum ini akan diperkenalkan semula.
Menurut Ketua Pengarah Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Datuk Seri Subromaniam Tholasy, kadar cukai yang dikenakan adalah sama rata iaitu pada kadar RM25 untuk kad kredit utama dan kad tambahan





2 Responses

  1. Hahahaha....bertambahlah pendapatan tahunan kerajaan pH.... kalau ada 10 juta keping kad.... dapatlah jugak RM250j...... mcm suit kelampang ajer...

  2. Anonymous says:

    Sedapnya bahasa. Namakan diri pejuang bangsa siap sebut ingatan alquran lagi. Macam mana orang nk suka... diberi kuasa lupa diri dh tu nk salahkan orang lagi. Memang tak sedar ler sampai bebila

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.