..

..

Cina rasis pertikai azan di MC Donald bila masuk waktu berbuka puasa !

on Sunday, August 21, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 14 Comments


Isu Azan di bulan Ramadhan ini tak habis lagi rupanya dan masih lagi  dipertikaikan puak-puak  kafir ini . Sebelum ini kerajaan DAP P.Pinang terpalit isu larangan bacaan Al Quran guna pembesar suara di waktu Subuh kerana ganggu bukan Islam  lain .

Terkini panas isu  seorang lelaki Cina pertikaikan laungan azan di yang diperdengarkan ketika masuk waktu berbuka puasa di  Mc Donald outlet . Apa masalahnya kepada apek rasis ini hingga dikatakan ganggu dinner nya ?  Bukannya lama pun laungan azan  itu yang mana untuk menunjukkan masuk waktu berbuka puasa untuk pelanggan Muslim . 

Lagi pun ia diperdengarkan di bulan puasa ini sahaja khas untuk pelanggan Muslim berpuasa.  Di tempat makan lain termasuk hotel2 besar pun sama juga .  Tak kan itu pun puak2 kafir ini tak faham lagi . 


GPB ingat cina bernama Alex Chang ( mungkin penyokong parti rasis  DAP )   ini patut pergi dok dalam hutan lagi  senang ...  

Hidup dalam masyarakat majmuk ini tak boleh sebab beliau tak ada adab hormat langsung kepada bangsa & agama lain .  



A man has generated heated debate online after he posted comments questioning why McDonald's allowed the Muslim prayers to be played at one of its restaurants.

The debate first started after a man known as Alex Chang posted his comments on the McDonald's Facebook wall on Thursday.

He had asked why the fast food giant's outlets are playing the Muslim prayers during dinner time at its restaurants.

"Can I request to play Buddhism chant on Vesak Day? Please advice," he asked sarcastically.





While he was identified as a SingTel employee, it was uncertain how this came to light. Chang also did not state the McDonald's outlet which he was referring to.SingTel could not be reached when contacted by Yahoo! Singapore.

His remarks on the issue drew a few comments explaining that the reason could be Muslims are breaking their fast. In response, Chang said,  

"Not trying to be disrespectful. But a bit irritating during dinner time. Not respecting other religion(s) at all."

"By the way, can you tolerate if they play Buddhist chime in the restaurant?" he added.


 KLIK DI SINI SELANJUTNYA


14 Responses

  1. Anonymous says:

    TO THE ONE RAISE THIS..ALEX MANGKOK !!!ENOUGH!!! THIS ..A..MUSLIM STATE.NOT HAPPY? GET OUT!

  2. Anonymous says:

    THIS IS MY MELAYU COUNTRY , AND ISLAM COUNTRY
    WE DO WHAT WE WANNA DO , IF YOU CANNOT HEAR 'AZAN'YOU HAVE CHOISE ,,,,GO TO OTHER PLACES/COUNTRIES
    IF YOU CANT STAND WITH 'AZAN' YOU GO TO YOUR BAK KU TEH RESTORAN
    I STAYED IN BEIJING FOR A YR , AZAN ALLOWED
    YOU GO TO NEUJI ST, DURING PRYER TIME ,U CAN HEAR AZAN ,
    MAYBE YOU NEVER GET OUT FROM THIS COUNTRY COS YOU GOT NO PLACE TO GO ,,,,SO,,,SO LANCOW .LU CHIBAI LU MAFAN MA

  3. Anonymous says:

    negasra ni umat islam yang punya.tak suker g blk cina

  4. Anonymous says:

    Saya difahamkan Alex Chang adalah kakitangan Singtel. Dia telah diberi counselling oleh pihak majikan dan telah memohon maaf diatas kejahilannya.

  5. Anonymous says:

    cina lahanat ni bley g mampos.... g dok utan kwn ngan babi utan.... sbb hang pun da cm babi utan...sama je spesis.... bodonya alex chang cm babi utan....

  6. Anonymous says:

    mmg kurang ajar org ni...

  7. Anonymous says:

    Nak tanya Alex sikit..

    Musim CNY nanti bila naga2 datang bergendang tak renti2 nari2 depan kedai saya, boleh kut saya hambat binatang itu dari kawasan kami?

    Sakit telinga oii, lain kali kasi mail ajer Angpow tu atau bank-in saja lah duit2 Angpow tu..

    Setakat nak kutip angpow, apahal mau hantar singa bising2 tergelek terlompat sana sini Alex?

  8. Anonymous says:

    ini olang manyak teruk . maybe singaporean or pendatang haram china. kalau lu tarak suka malaysia kita minta lu balik ma....

  9. @ayesha says:
    This comment has been removed by the author.
  10. Anonymous says:

    ini cina tak pikir ke...negara malaysia adalah negara yg bermajoritikan muslim. so benda2 ni common la. kalau rasa tak suka dengan laungan azan islam. lain kali jangan datang bercuti kat malaysia. pergi la taiwan atau pon china. sengan nya cina yg komplen tu.

  11. Anonymous says:

    KALAU DIA BISING MASA KAT MC DONALD TUE DAN AKU ADA KAT SANA MEMANG AKU X BAGI CHANCE PUNYA...MELAMPAU LAH LU NIE..

  12. sedey tengok bangsa yang bengong x reti nak bertolak ansur. yang wat diorang lagi bengong adalah wat statement sendiri sebelum usul priksa. bile bangsa len dapat perhatian lebih sebuk nak marah. tapi yang diorang tu leh raya sakan waktu raya diorg, x citer lak. kengkadang malas nak layan krenah cina tongsan ni. (-_-")

  13. Anonymous says:

    babi

  14. Anonymous says:

    demi kawan akrab politik dan menarik pengundi bukan islam, orang PAS membenarkan pertikaian tersebut. dalilnya: azan itu mengganggu orang lain nak makan dan nak menikmati makanan. dalam Islam kalau mengganggu orang lain, baik tak payah buat. macam baca quran guna pembesar suara sebelum azan subuh lah... ganggu orang nak tdo.... hidup DAP!

Leave a Reply

Blogger Widgets
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.