KEJUTAN BN MENANG BESAR TANJUNG PIAI , KEKALAHAN TERBURUK PH

on Sunday, November 17, 2019 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Ramai penyelidik , pemerhati dan think thank kerajaan PH terpaku dengan kemenangan besar Barisan Nasional di PRK Tanjung Piai iaitu sebanyak 15,086 undi yang mana peratusan keluar mengundi hanya 70 % sahaja . 

Tan Sri Muhyiddin Yassin   & PH  menjangkakan 50-50 sahaja dalam battle ini disebabkan kerajaan Persekutuan &  Johor  adalah di bawah  PH yang  akan memberi kelebihan untuk menjanjikan pembangunan .  Malah hasil kajian dari Terengganu & ILHAM menyatakan BN akan menang dianggap propaganda politik . 

Apakah faktor yang menyebabkan kekalahan terburuk ini ?? 

Kalau nak kalah pun seperti majoriti 3 ribu undi  mungkin boleh diterima dan anggap pengundi luar tak pulang mengundi PRK seperti selalu disebut Mat Sabu .


INILAH   REAL GELOMBANG KEBANGKITAN RAKYAT  YANG BERI SIGNAL SOMETHING WRONG IN PH  GONVERMENT 


1  )  ISU - ISU SENTIMEN   NASIONAL  

-  Kerajaan PH dilihat defensif, respon lembab    & Menteri  sentiasa meremehkan isu  ini hingga membuatkan Rakyat tidak puas hati & marah seperti itu tulisan Jawi , ICERD , Isu Arwah Adib , Isu harga kelapa Sawit jatuh , isu bantuan Nelayan ....ini yang membuatkan Rakyat tidak nampak perubahan dibuat kerajaan PH ... 

2 )   ISU JANJI MANIFESTO TIDAK DITUNAIKAN 

-  Pengundi muda terutamanya kini sudah sedar & tertipu   bahawa janji manifesto PH pada PRU14 seperti hapus tol ,  tak perlu bayar hutang PTPTN , gaji minimum RM1500  hingga  menyebabkan mereka berani memilih PH menang tipis di  Tanjung Piai di pilihanraya umum lepas  . 

3 )  EKONOMI RAKYAT  

 -  Tiada perubahan sejak PRU14   , rakyat melihat  harga barang semakin mahal , penganguran  meningkat , harga komiditi jatuh , bantuan kepada nelayan / pekebun kecil dipotong 

4 )  MUAFAKAT NASIONAL 

 -  Rakyat dilihat semakin boleh menerima naratif   Muafakat  Nasional termasuk Bukan Melayu di Tanjung Piai 
TAHNIAH KEPADA PENGUNDI TANJUNG PIAI ....


INILAH REFERENDUM RAKYAT KALI KE 4  KEPADA PAKATAN HARAPAN  
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.