..

..
Archive for July 2011

default

Salam Ramadhan dari Blog GPB

on Sunday, July 31, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Alhamdulillah... bulan  Ramadhan datang lagi. Bulan yang dengan penuh rahmat dan keberkatan.

Rasulullah SAW seringkali berdoa:

“Ya..Allah, berkatilah kami dalam bulan Syaaban, dan (panjangkan umur kami ) sehingga bertemu dengan Ramadhan.”

Betapa besarnya rahmat Ilahi bilamana kita dipanjangkan umur sehingga bertemu dengan Ramadhan. Kerana sabda Rasulullah s.a.w:

Antara Ramadhan ke Ramadhan adalah pengampunan Allah.”

Maksudnya sesiapa yang dipanjangkan umur sehingga dapat bertemu dengan Ramadhan, maka Allah akan mengampuni dosa-dosanya (dosa kecil).


Akhirnya sekali ,  GPB ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua pembaca ..

default

Bila sudah bebas , puak Komunis semakin besar kepala !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Kuasa RAKYAT apa kejadahnya ?  Rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan tolak fahaman KOMUNIS   akan NYAHkan  fahaman gila  ini !


Baru kena tahan beberapa hari , kesatria Chin Penang  terus ugut nak MOGOK LAPAR . Bila dibebaskan , dakwa ini kuasa rakyat desak polis !   BULLSHIT !
 Ini parti PAS yang cakap pejuang Islam tetapi dalam masa yang
sama penyokong tegardan iktiraf fahaman KOMUNIS ! 

Adakah mereka tahu komunis menolak agama ?

Adakah orang Melayu boleh terima fahaman KOMUNIS ? 


 Ching Peng yang membunuh ramai orang tak berdosa &
anggota keselamatan dianggap sebagai wira /pejuang
oleh juak2 parti sosialis ...

default

PAS ada saham besar dalam aktiviti Maksiat di Selangor

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment Pas dilihat bukan sahaja gagal dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai “rakan pemerintahan” di Selangor, malah boleh dianggap sebagai penyumbang kepada maksiat di negeri tersebut.

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Megat Zulkarnain Datuk Omardin berkata pertumbuhan pusat-pusat urut dan kebanjiran hotel-hotel murah di negeri itu menunjukkan bagaimana perkara yang menjurus ke arah kemungkaran tidak mampu dibanteras parti berkenaan.

Soal beliau di manakah prinsip “Amar Maaruf Nahi Munkar” yang diwar-warkan oleh pemimpin dan ayam sabung Pas yang sebelum ini cukup lantang mengutuk dan mencerca UMNO dan BN di dalam ceramah-ceramah mereka sebelum mendapat kuasa di negeri itu.

“Kita tidak perlu pergi jauh atau melihat satu negeri…Lihat sahaja di kawasan Gombak Setia yang merupakan kawasan Datuk Dr Hasan Ali yang merupakan Exco Hal Ehwal Agama, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, rumah urut dan hotel murah tumbuh bagaikan cendawan. Begitu juga di Melawati.

Apakah Hasan Ali tidak nampak atau buat-buat tidak nampak gara-gara kecutnya beliau dengan sekutu mereka iaitu DAP dan PKR. Hakikat itu telah terbukti sebelum ini yang mana arak yang telah dirampas di Shah Alam terpaksa dipulangkan semula gara-gara teguran daripada sekutunya itu.


“Mungkin atas dasar itulah, kita tidak pelik perkara yang menjurus ke arah maksiat berleluasa dan itulah harga yang terpaksa ditanggung oleh Pas sebagai “pak turut” dan mereka perlu bertanggungjawab dengan menjadi penyumbang kepada maksiat di negeri tersebut,” katanya.
Semalam Ketua UMNO Shah Alam, Datuk Hj Ahmad Nawawi Datuk M.Zin mendedahkan bagaimana di Syeksen 23, terdapat rumah urut selain terdapatnya hotel-hotel murah di lot-lot kedai dan kawasan perumahan.

Mengulas lebih lanjut, Megat yang juga Ketua Pemuda Gombak seterusnya berkata beliau bukannya mahu publisiti dengan mendedahkan perkara tersebut tetapi untuk memastikan perkara yang mejurus ke arah kehancuran masyarakat dapat dibendung.

“Saya mintalah kepada Pas yang lantang melaung-laungkan mereka lebih Islamik daripada segala-galanya agar memperbetulkan perjalanan dan pentadbiran kerajaan negeri hari ini yang sudah jauh menyimpang dan tidak mengutamakan lagi kepentingan rakyat.

“Itu pun kalau pemimpin Pas di negeri ini merasakan mereka ada keberanian dan maruah. Namun apa pun terpulanglah kepada mereka untuk menyahut saranan saya itu kerana kita berpolitik pun ada batasnya. Soal kepentingan dan kebajikan rakyat tetap menjadi nombor satu,” katanya. -MediaUMNO


Komen GPB :   Rakyat hendak rumah  rakyat untuk didiami   bukan rumah urut 

default

NGO didalangi DAP meroyan pasal hadiah coli & seluar dalam harimau

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
NIBONG TEBAL – Beberapa ahli badan bukan kerajaan (NGO) di daerah Seberang Perai Selatan (SPS) kecewa terhadap tindakan pengerusi sebuah persatuan yang memberi coli dan seluar dalam bercorak harimau bintang sebagai simbolik meluahkan rasa tidak puas hati terhadap pentadbiran Kerajaan Negeri.

Sehubungan itu, mereka (NGO) sepakat mengambil inisiatif dengan membuat laporan polis bagi memastikan perkara itu tidak akan berulang.

Wakil NGO SPS, David Saminathan berkata, sebagai sebuah rakyat yang hidup dalam keadaan aman perbincangan seharusnya dilaksanakan sebelum melakukan tindakan.

“Tindakan memberi seluar dalam dan coli ini amat memalukan dan perkara itu seharusnya ditangani.


“Negara kita mempunyai undang-undang dan sekiranya tidak berpuasa hati terhadap sesuatu lakukan penyelesaian dengan baik dan bukannya dengan menjatuhkan maruah orang lain.

“Keadaan ini juga memalukan kita apabila ia dilihat oleh pelancong luar dan sudah pasti persepsi buruk akan dilemparkan kepada rakyat Malaysia,” katanya yang juga selaku Pengerusi E-community Service SPS.

David yang ditemui selepas membuat laporan polis berhubung perkara terbabit turut memberitahu, sejak pagi semalam beliau menerima aduan daripada penduduk wanita berhubung isu berkenaan.

“Rata-rata wanita kecewa apabila tindakan pengerusi persatuan terbabit seperti menjatuhkan maruah mereka apabila menggunakan coli dan seluar dalam untuk melahirkan perasaan tidak puas hati.

“Beliau seharusnya menjadi contoh dan menunjukkan kelakuan yang baik meskipun tidak berpuas hati dengan mana-mana pentadbiran.


“Selesaikan dengan cara elok dan bukannya dengan melakukan perkara yang tidak wajar serta menjatuhkan maruah orang lain.

“Sebelum ini, beliau juga pernah melakukan perbuatan yang kurang senang terhadap Kerajaan Negeri dan bagi menangani situasi terbabit dari terus berleluasa, tindakan tegas polis harus dilakukan.

“Diharap, dengan adanya laporan polis ini, pihak berkuasa akan mengambil tindakan tegas sebelum sesebuah komuniti yang hidup dalam keadaan aman menjadi pecah-belah,” katanya.


Komen GPB

Tak mahu lagi hadiah memalukan  oleh Ghani Jiman , senang saja  Ng Wei Aik dan Guan Eng wajib menyerahkan semula barangan yang dirompak dan dirampas buta oleh PDC dan kerajaan negeri  .

Kerajaan yang angkuh dan zalim berdepan dengan rakyat marhaen keras kepala ..memang elok la ..haha

default

Anwar cari petualang dalam Pakatan yang mahu tendangnya dari Ketua Pembangkang ?

on Saturday, July 30, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Rupanya Pak Sheikh Anwar melompat juga bila dengar nama  Tengku Razaleigh dikatakan calon pemimpin yang dipilih oleh beberapa pemimpin Pakatan dari PAS- DAP untuk ditawarkan jawatan Ketua Pembangkang . Kita tahu tak mungkin Ku Li akan terima tawaran itu tetapi yang pelik mengapa Anwar terasa sangat ?

Siapa lah agakanya pemimpin DAP - PAS yang merancang untuk menjatuhkan Anwar ini ? Nampaknya Anwar kini dianggap liabiliti dan beban dalam Pakatan berikutan pelbagai masalah seperti video seks dan kes liwatnya .
Pelawaan parti pembangkang supaya Tengku Razaleigh Hamzah dilantik menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang bukan saja mengejutkan beliau malah berang dan tersinggung.

Berikutan itu Anwar yang berdepan isu video seks dan kes liwat, dilaporkan sedang berusaha mengesan dan menjejaki pemimpin PAS serta DAP yang bertanggungjawab membuat pelawaan itu tanpa merujuk kepadanya.

Perkara itu didedahkan Pengerusi Parti Kesejahteraan Tanah Air (KITA) Kedah, Zamil Ibrahim yang mendakwa menerima maklumat mengenai maklum balas Anwar itu daripada rakannya di dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.

“Petang tadi kira-kira jam 4 petang, saya menerima maklumat daripada PKR Selangor mengatakan Anwar terkejut, kecil hati dan marah dengan pelawaan itu. Beliau kini sedang mengesan siapa pemimpin (PAS dan DAP) itu,” katanya kepada Berita Harian, semalam.

Beliau mengulas pendedahan Ahli Parlimen Bebas Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim kelmarin yang parti pembang-kang didakwa mempelawa Ku Li untuk dilantik sebagai ketua pembangkang bagi menggantikan Anwar - BH.

default

Pelakon terbaik Bersih 2.0 Shuhardi sound polis, nak keterangan datang rumah ..

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments"Bukankah polis lebih profesional dan tahu segala prosidur jika mahu seseorang itu memberi keterangan berhubung apa-apa kes? Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis),” .


"Tapi semalam bila saya lihat komen Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang berkata saya dipercayai menyembunyikan diri, saya terpaksa mendedahkan perkara ini,”KLIK DI SINI

Ini orang kata orang tua  nyanyuk . Dia ingat POLIS ini  Bapak di punya kot  sampai  minta polis jemput dia macam VIP di rumah jika hendak keterangan .

Orang lain kalau diminta ke balai polis memberi keterangan terus saja ke balai , tetapi ini orang gila yang pernah berlakon mati di jalanraya ini  berlagak dan tunjuk besar kepala .

Lepas itu pulak boleh beri No hp lagi iaitu 012 - 3900740 untuk dihubungi ..hahaha

Macam artis pulak orang tua ini ..nak kena call dia pulak ..hahaha


orang ini di belakangnya itu yang besar kepala sangat 

default

Ugut mogok lapar je, Kesatria Chin Peng dari PSM terus dibebaskan ....

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Tak sampai  3 hari selepas Jeyakumar ugut hendak mogok lapar . terus dibebaskan oleh polis  ke semua tahanan yang ditahan  di bawah Ordinan Darurat ini.  Besar betul ugutan puak2 penyokong komunis ini sambil dibantu sokongan khawarij PAS , PKR dan DAP .

Tapi GPB yakin kenyataan IGP bahawa tindakan selanjutnya akan ditentukan Peguam Negara , ia bermakna siasatan dan bukti2 yang ditemui polis telah mencukupi.  Cuma kita minta polis memantau pergerakan puak-puak PSM  selepas ini adakah mereka masih lagi meneruskan agenda menghidupkan semula fahaman komunis .

Begitu juga dengan DAP yang memang menyokong kuat perjuangan komunis sehingga pernah pemimpin mereka berjumpa Chin Peng di Bangkok.

Adakah semua keturunan  kepada mangsa kekejaman komunis di zaman darurat  rela melihat kembali pengganas yang tidak berperikemanusiaan bertapak kembali di bumi Malaysia ini ?
Kesatria Rashid Maidin dianggap wira /pejuang oleh PSM


SHAH ALAM – Ahli Parlimen Sungai Siput, Dr Michael Jeyakumar Devaraj, 56, bersama lima ahli Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang ditahan hampir sebulan mengikut Ordinan Darurat, dibebaskan semalam.

Yang lain adalah Timbalan Pengerusi PSM, M Sarasvathy, 58; Setiausaha Bahagian PSM Sungai Siput, AP Letchumanan, 49; Choo Chon Kai, 33; M Sukumaran 50, dan R Sarat Babu, 25. Mereka dipercayai dibebaskan tanpa syarat jam 5.30 petang di Balai Polis Jinjang. Mereka dibebaskan secara serentak selepas selesai pemeriksaan doktor.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dalam kenyataan medianya berkata, tindakan selanjutnya akan ditentukan Jabatan Peguam Negara.Mereka ditahan pada 2 Julai di Seberang Prai Utara, Pulau Pinang, di bawah Seksyen 3 (1) Ordinan Darurat (Ketenteraman Awam dan Pencegahan Jenayah).

Mengikut Seksyen terbabit, polis boleh menahan suspek sehingga 60 hari tanpa perbicaraan.

default

PANAS ! Pengusiran orang Melayu secara halus di Balik Pulau ...

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Peningkatan harga rumah di Balik Pulau, Pulau Pinang sehingga mencecah jutaan ringgit mengakibatkan orang Melayu di sana tidak mampu memilikinya, sekali gus menyebabkan mereka kini berdepan tindakan ‘pengusiran’ secara halus dari penempatan berkenaan.

Sejak kebelakangan ini, projek perumahan berharga serendah kira-kira RM500,000 seunit dibangunkan sektor swasta begitu banyak di Balik Pulau, sedangkan kebanyakan penduduk bekerja nelayan, petani dan pekerja kilang. Pada masa sama, tiada pembangunan rumah kos rendah dan sederhana rendah oleh kerajaan negeri, malah projek dibangunkan oleh agensi Kerajaan Pusat seperti Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) dikenakan tekanan.

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang, Datuk Azhar Ibrahim, berkata pembinaan rumah mewah itu menyebabkan penduduk terpaksa keluar dari penempatan asal kerana tidak mampu memiliki rumah mahal.

Katanya, pengusiran secara halus orang Melayu satu daripada taktik kerajaan DAP Pulau Pinang diketuai Ketua Menteri, Lim Guan Eng, yang sememangnya dikenali seorang yang rasis dan chauvinis seperti didakwa pelbagai pihak.

Ini satu bentuk pengusiran orang Melayu di bahagian pulau dengan rumah di sana termasuk di kawasan paling hulu (luar bandar), iaitu Balik Pulau harganya bermula RM500,000 ke atas... mana orang Melayu berpendapatan rendah dan sederhana mampu memiliki rumah semahal itu.

“Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memperkenalkan dasar yang membolehkan rakyat berpendapatan rendah dan baru bekerja boleh membeli rumah di bawah RM300,000, tetapi dengan harga rumah di Pulau Pinang pada masa ini yang terlalu mahal... bolehkah mereka membelinya?,” katanya pada sidang media di sini, semalam.
Komen GPB

Inilah cara pengusiran orang Melayu secara terhormat oleh kerajaan negeri DAP. Walaupun Yusmadi MP Balik Pulau cuba main wayang bela nasib penduduk kampung di Kongsi dan Titi Teras Balik Pulau  , tetapi kelulusan projek perumahan sama ada mewah ini adalah dari MPPP iaitu agensi Kerajaan negeri .

Malah ada juga penduduk di situ tidak dimaklumkan akan pembangunan yang bakal dilaksanakan di kampung mereka .

Salah ini semua adalah kepada dasar kerajaan negeri DAP yang mempunyai kuasa mutlak meluluskan sebarang projek perumahan di PP.  MPPP pulak tidak membina langsung rumah mampu milik bagi menampung permintaan rakyat berpendapatan rendah .

default

PANAS ! Guan Eng marah polis , pertahan jurukameranya tweet hasutan !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Ini lah sikap double standard kerajaan Lim Guan Eng yang sentiasa memilih bulu dalam sesuatu isu . Jika kena dengan puak-puak DAP , terus dibela secepat yang boleh   walaupun menggunakan kuasa dan pengaruh kerajaan negeri .

Terbaru jurukamera Guan Eng , Chan Lilian akan dipanggil polis untuk beri keterangan berhubung tweet di twitternya yang menghasut penganut  agama Kristian supaya turun ke jalanan .

 ''Saya berpendapat semua penganut Kristian di negara ini harus berarak ke atas semua penganiayaan yang mereka telah lakukan ke atas kita."


Ketua Menteri berlidah biawak ini punya la berang  kepada polis supaya tak sepatutnya ambil tindakan terhadap jurukameranya ini . Guan Eng cakap laman sosial peribadi sepatutnya dibiarkan bebas dan pemiliknya boleh meluahkan apa sahaja !Kepala otak lu Guan Eng !  Kalau penyokong2 DAP boleh maki bangsa lain dan  hina agama Islam , itu dianggap luahan peribadi ka ?  BULLSHIT !

Jangan dok spin la Lilian Chan ini adalah kakitangan pejabat KM dan itu diambil tindakan oleh polis. Pihak polis bertindak mengambil keterangan ini disebabkan laporan polis oleh orang awam mengenai tweet nya yang dikatakan telah menghasut penganut Kristian .Biar polis siasat isu ini lebih mendalam jika ia benar2 mempunyai niat menghasut .

Guan Eng kalau tak senang hati , boleh upah 30 lawyer untuk pertahan jurukamera kesayangan anda ini..haha

GEORGETOWN - Jurukamera pejabat penerangan Ketua Menteri, Chan Lilian dipanggil polis untuk memberi keterangan berhubung tweet yang dihantar ke laman sosial peribadi yang kononnya menghasut penganut agama Kristian supaya turun ke jalanan 29 Jun lalu.

Lilian, 46, yang ditemui berkata, dia diminta hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut petang kelmarin dan diambil keterangan selama 30 minit oleh seorang pegawai penyiasat daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfields.

Menurutnya, tweet yang dihantar di laman sosial kira-kira jam 10 malam itu hanya pandangan peribadinya dan tidak berniat untuk menghasut mana-mana pihak namun ia telah disalah ertikan.

Katanya, antara kandungan tweet yang dihantar ialah ‘I think all Christians shud march for all the persecution they had done to us and our lord. Dont you think so? I go sleep now, bye-bye. :)’ dan ia telah disalah ertikan.

“Selepas keterangan diambil, mereka mengikut saya pulang ke rumah dan mengambil komputer riba peribadi saya untuk siasatan.

“Saya akan memberikan kerjasama yang baik kepada polis sekiranya diperlukan namun agak pelik hanya disebabkan tweet saya disiasat di bawah Seksyen 511(5) Kanun Tatacara Jenayah sedangkan saya tidak terlibat dengan sebarang perhimpunan,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di sini, semalam.

Katanya, selain itu dia juga disiasat di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1984.

Sementara itu, Ketua Menteri Lim Guan Eng ketika mengulas mengenai perkara itu berkata, beliau hairan dengan tindakan polis yang menjalankan siasatan hanya disebabkan tweet yang dihantar pegawainya di laman sosial peribadi.

Katanya, laman sosial yang digunakan Lilian adalah ruangan media peribadi yang sepatutnya memberi kebebasan kepada pemiliknya untuk meluahkan apa sahaja yang difikirkan dan ia bersifat terbuka.

“Dia mempunyai kira-kira 900 pengikut sahaja di laman sosialnya namun dituduh cuba menghasut. Adakah hanya disebabkan dia bekerja di pejabat Ketua Menteri dia perlu disiasat?

“Saya rasa ramai pengguna laman sosial yang menggunakan tweet sebagai laman sembang, meluahkan rasa dan pendapat tetapi kenapa mereka tidak disiasat? Adakah hanya disebabkan dia bekerja di pejabat Ketua Menteri dia perlu disiasat? Saya memang tidak senang hati dengan tindakan polis ini,” katanya pada sidang media di sini, semalam.

Guan Eng berkata, Kerajaan Negeri akan memberi bantuan sewajarnya kepada Lilian dan berharap perkara ini akan diselesaikan dengan segera.

default

Kerajaan DAP tak hirau masalah rakyat , hanya beri RM 100 sahaja selesai semua masalah

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Zainal Abidin Osman menyelar dasar pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang yang ternyata gagal membela nasib rakyat terbanyak di negeri itu.

Selain kegagalan melunaskan banyak janji yang ditaburkan pada pilihanraya umum lalu, tegas beliau kerajaan DAP Pulau Pinang juga jelas gagal membuktikan pentadbiran yang kononnya mengamalkan dasar Cekap, Akautabiliti dan Telus (C.A.T).

Katanya selama tiga tahun memerintah, kerajaan DAP Pulau Pinang hanya dilihat mahu menonjolkan diri sebagai sebuah parti yang popular di mata rakyat dengan pelbagai tipu muslihat.

Apa yang kerajaan DAP Pulau Pinang lakukan untuk kebajikan dan kesejahteraan rakyat, pembangunan negeri…? Tidak ada satu pun yang mereka lakukan melain meneruskan apa jua yang telah dilaksanakan oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) sebelum ini.

Yang mereka buat ialah memancing hati rakyat dengan pemberian bantuan RM100 untuk warga emas dan yang terbaru kepada bayi yang baru lahir… itupun hanya diberi kepada mereka yang menjadi pengundi di negeri tersebut sedangkan kerajaan BN membuat lebih banyak kebajikan tanpa mengira warna kulit, latar belakang mahupun sama ada ia pengundi atau tidak.

“Pemberian RM100 hanyalah satu tindakan populis…. mereka sudah tidak perlu fikir bagaimana nak bina hospital, sekolah, jalan raya dan lain-lain lagi kerana semua disediakan kerajaan pusat… yang mereka perlu buat macam mana nak nampak popular..itu saja. 


 Sebab itu selama tiga tahun ini ramai peniaga kecil dihalau dan lebih malang lagi tidak ada sebuah rumah kos rendah pun yang dibina kerajaan DAP Pulau Pinang untuk rakyat yang tidak berkemampuan”, katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu wawancara eksklusif dengan UMNO-Online di sini.

Tegasnya lagi sebagai kerajaan negeri yang kononnya bertanggungjawab dan mengamalkan pentadbiran CAT, mereka sepatutnya mengkaji latar belakang sosio ekonomi rakyat negeri ini dalam membuat keputusan terhadap sesuatu perkara.

“Hakikatnya 60 ke 70 peratus penduduk di Pulau Pinang tidak kira kaum hanya mampu memiliki rumah kos sederhana ke bawah. Kerajaan yang bertanggungjawab haruslah menyediakan keperluan rakyat mengikut semua peringkat. Bukannya hanya tertumpu kepada satu peringkat sahaja dan hanya mementingkan tuntutan pasaran luar semata-mata.


“Ramai penduduk di sini adalah pekerja industri, kakitangan awam, peniaga kecil yang rata-ratanya berpendapatan kecil dan sederhana. Jika kerajaan negeri tidak menyediakan sekurang-kuranga rumah mampu milik di manakah mereka mahu tinggal?

“Keghairahan kerajaan DAP Pulau Pinang membina rumah yang berharga RM350 ribu ke atas memperlihatkan kecenderungan mereka untuk menghalau rakyat miskin atau yang tidak berkemampuan keluar dari negeri itu. Mungkin itulah agenda tersirat mereka,” terangnya.

Justeru beliau berharap agar rakyat di Pulau Pinang tidak dikelabui atau terpedaya dengan pemberian wang RM100 itu kerana ia jelas bermotifkan politik kotor untuk menutup kegagalan kerajaan DAP menjaga kebajikan rakyat dalam erti kata sebenar.

Kerajaan DAP hanya beri RM100 walhal sebelum seseorang bayi itu dilahirkan, ibu mengandung telah pergi ke klinik, dapat ubat subsidi, bila lahir, kos hospital pula murah kerana ditanggung kerajaan. Bila anak mula bersekolah, buku percuma malah pelbagai bantuan dihulurkan sehingga mereka ke universiti.


“Bila kita bangun pagi, nak buat air dan buka gas, dah subsidi gas. Nak buat nasi goreng dah subsidi beras, nak buat kopi, gulanya subsidi dan pelbagai lagi malah apabila meninggal dunia pun van jenazah juga ada yang wakil rakyat sediakan. Tetapi semua ini dilupakan hanya kerana bila bayi lahir, dapat RM100 atau bila sudah tua dapat RM100”, ujarnya.

Tegas beliau harga dan maruah diri bukan begitu murah untuk dibeli dengan hanya RM100.

“Tetapi pemberian itu diberi, terimalah tapi nilaikan jasa kerajaan DAP dengan ratusan ganda nilai yang diberi oleh kerajaan Persekutuan. Orang boleh bagi bantuan kepada kita tetapi orang tak boleh beli harga diri kita.

”Pandanglah ke kiri, kanan, depan dan belakang. Lihat apa yang telah kerajaan Persekutuan sediakan selama ini untuk rakyat. Nilai sebaik mungkin dan jangan mudah terpedaya dengan sandiwara DAP,” ujar beliau. –MediaUMNO

default

PANAS ! Jawapan KEMENTAH dalam isu Scorpene & Sukhoi , Pakatan memang PEMBOHONG !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsIsu pemilikan Kapal Selam Scorpene oleh ATM dimanipulasi dan di fitnah  semaksimum oleh puak-puak FUCKATAN .  Ia diulang-ulang dari dulu  sampai sekarang dengan merekacipta isu sehingga lah nak membawa seorang peguam tajaan Soros dari Perancis kononnya kerajaan membayar komisyen RM 500 juta. 


Mereka spin isu pembelian kapal selam ini seperti  membeli sebuah perabot di apom balik di pasar malam  tanpa melalui proseder dan tatacaranya .  Sepatutnya isu kononnya komisyen seperti ini hendak dijawab dengan cepat , tetapi  kita lambat untuk memberitahu rakyat hal sebenar . 


Ikuti penjelasan ATM yang memang membunuh habis rekayasa komisyen Scorpene Chegubard, SUARAM , Anwar , Saifuddin Nasusion ............


Kementerian Pertahanan hari ini ingin memberi penjelasan berhubung kenyataan-kenyataan yang dibuat oleh pihak-pihak tertentu tentang perolehan pesawat Sukhoi SU30MKM dan kapal selam Scorpene oleh Angkatan Tentera Malaysia.

Kementerian Pertahanan mendapati bahawa kenyataan-kenyataan yang dibuat terutama oleh parti-parti politik tertentu mengenai perolehan kelengkapan tersebut sejak akhir-akhir ini telah menimbulkan banyak kekeliruan dan salah faham di dalam masyarakat.

Selain itu, ia juga menimbulkan persepsi negatif dan prasangka bahawa perolehan kelengkapan untuk keperluan Angkatan Tentera Malaysia telah dilaksanakan tanpa mengikut prosedur yang ditetapkan, tidak telus dan membazir.

Di sini, pihak Kementerian ingin memaklumkan bahawa semua rundingan perolehan adalah dijalankan mengikut Tatacara Perlaksanaan Kontrak-Kontrak Perolehan Peralatan Pertahanan Negara oleh pegawai-pegawai kerajaan. Ia melibatkan pelbagai peringkat kelulusan termasuk Jawatankuasa Teknikal dan Jawatankuasa Rundingan Harga setelah penilaian-penilaian yang teliti dibuat demi memastikan perolehan tersebut menepati keperluan Angkatan Tentera Malaysia.

Selain itu, rujukan juga dibuat kepada pihak Jabatan Peguam Negara bagi mendapatkan kelulusan ke atas klausa-klausa kontrak tersebut. Semua terma-terma dan kelulusan untuk rundingan terus dikemukakan kepada Kementerian Kewangan dan kontrak hanya akan ditandatangani selepas kelulusan Kementerian Kewangan diperolehi.

Berhubung dengan perolehan kapal selam Scorpene, Kementerian Pertahanan ingin menegaskan bahawa dakwaan kononnya kerajaan telah membayar komisen sebanyak RM540 juta kepada Encik Abd Razak Baginda merupakan satu tuduhan yang tidak berasas sama sekali.

Kementerian juga ingin menegaskan bahawa dalam soal perolehan kapal selam Scorpene, TIDAK ADA sebarang komisen yang dibayar kepada syarikat Perimekar Sdn. Bhd. seperti yang didakwa. Ini kerana perolehan kapal selam telah dibuat secara rundingan terus – selaras dengan tatacara perolehan kerajaan – dengan syarikat pembuat iaitu ARMARIS (Perancis) dan NAVANTIA (Sepanyol) yang telah mendapat persetujuan kerajaan masing-masing.

Sebaliknya, syarikat Perimekar Sdn. Bhd. yang didakwa menerima komisen, sebenarnya diberikan kontrak menyediakan perkhidmatan sokongan dan koordinasi untuk tempoh selama enam tahun. Nilai kontrak tersebut adalah sebanyak EURO 114.96 juta, yang dibayar secara berperingkat-peringkat mengikut kemajuan pelaksanaan projek.

Perimekar Sdn Bhd dimiliki bersama oleh Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT), Boustead Holdings Berhad dan K.S.Ombak Laut Sdn. Bhd.

Skop kerja perkhidmatan sokongan adalah seperti berikut:

1. Menyediakan kemudahan kediaman beserta kelengkapan untuk tim projek bagi 27 keluarga di Perancis dan Sepanyol untuk tempoh enam tahun.

2. Menyediakan pejabat urusan dan kediaman beserta kelengkapan bagi krew kapal selam TLDM seramai 156 orang untuk tempoh empat tahun di Perancis dan Sepanyol.

3. Menyediakan insurans kesihatan bagi anggota serta keluarga tim projek dan krew kapal selam di Perancis dan Sepanyol

4. Membayar elaun harian dan elaun krew kapal selam sebanyak EURO 50 sehari seorang untuk tiga tahun pertama dan EURO 60 sehari seorang untuk tiga tahun kedua.

5. Membiayai kos penerbangan pergi dan balik bagi setiap krew kapal selam untuk balik bercuti ke Malaysia pada setiap 4 bulan (tiga kali setahun).

6. Lain-lain keperluan tim projek dan krew kapal selam di Perancis dan Sepanyol

Perkhidmatan koordinasi pula melibatkan:

1. Bertanggungjawab memastikan penyertaan syarikat Malaysia dalam pembinaan dan membantu syarikat-syarikat Malaysia yang berpotensi untuk menyertai program off-set.

2. Membantu kontraktor utama dalam memberi maklumat tentang prosedur kerajaan berhubung perlaksanaan kontrak.

3. Menyelaras latihan krew kapal selam antara kontraktor dengan kerajaan.

4. Menyediakan laporan koordinasi setiap enam bulan.

Jumlah kontrak EURO 114.96 juta bukanlah merupakan keuntungan bersih milik syarikat Perimekar Sdn Bhd., sebaliknya jumlah ini adalah meliputi segala pembayaran kos langsung bagi skop perkhidmatan sokongan dan tanggungan ke atas kos tidak langsung bagi perkhidmatan koordinasi seperti yang ditetapkan dalam kontrak tersebut.

Kementerian Pertahanan membuat keputusan untuk melantik sebuah syarikat tempatan bagi menyediakan perkhidmatan sokongan dan koordinasi kerana kaedah tersebut dianggap lebih sesuai dan berkesan. Ia juga bagi tujuan melicinkan kerja-kerja Tim Projek membuat pemantauan ke atas pembinaan dan latihan krew kapal selam di Perancis dan Sepanyol.

Selain itu, segala perbelanjaan untuk projek kapal selam ini dapat dikawal dan dijadualkan manakala perbelanjaan di luar jangka (cost over-run) dapat dielakkan memandangkan pelaksanaan projek perolehan kapal selam memakan tempoh masa yang panjang iaitu selama enam tahun serta melibatkan bilangan anggota yang ramai.

Berdasarkan kepada keperluan tersebut, maka syarikat Perimekar Sdn. Bhd. telah dilantik untuk menyediakan perkhidmatan yang diperlukan mengikut skop kerja yang ditetapkan.

Tentang perolehan pesawat Sukhoi SU30MKM pula, Kementerian Pertahanan ingin menyatakan bahawa perolehan adalah dibuat secara rundingan terus dengan Rosoboronexport, syarikat milik negara Russia.

Rundingan terus ini adalah selari dengan dasar negara Rusia dan negara-negara lain yang mempunyai polisi bagi mengawasi penjualan peralatan ketenteraan keluaran syarikat negara masing-masing agar tidak terlepas kepada pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.

Berdasarkan senario tersebut, semua kontrak-kontrak perolehan peralatan pertahanan ditandatangani oleh wakil Kementerian Pertahanan bagi pihak Kerajaan Malaysia dengan syarikat-syarikat Principal negara asing, termasuk dalam soal pembelian pesawat Sukhoi. Perolehan pesawat ini juga mematuhi Tatacara Perlaksanaan Kontrak-Kontrak Perolehan Peralatan Pertahanan Negara.

Dalam soal pembelian pesawat Sukhoi, syarikat Rosboronexport telah melantik sebuah syarikat tempatan untuk memudahkan urusan mereka di negara ini. Justeru, Kementerian ingin menegaskan bahawa sebarang urusan perniagaan antara Rosboronexport dan syarikat tempatan yang dilantik adalah merupakan urusan perniagaan biasa semata-mata dan sama sekali tidak melibatkan Kerajaan Malaysia.

Dengan penjelasan ini, maka Kementerian Pertahanan berharap agar semua pihak memahami keadaan sebenar dan tidak lagi mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang mengelirukan dan boleh menimbulkan persepsi negatif terhadap Angkatan Tentera Malaysia, Kementerian Pertahanan dan Kerajaan Malaysia.


Cawangan Perhubungan Awam
Kementerian Pertahanan Malaysia
Kuala Lumpur

default

Najib umumkan tarikh Perhimpunan Agung UMNO , PRU 13 sudah nak dekat !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
KUALA LUMPUR, 29 Julai – Majlis Tertinggi UMNO bersetuju untuk menetapkan Perhimpunan Agung UMNO diadakan pada 29 November hingga 3 Disember depan.

Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak turut memberitahu Perhimpunan Agung UMNO itu akan bermula pada 29 November dengan Forum Antarabangsa yang disertai delegasi parti-parti luar negara dan majlis perasmian ketiga-tiga sayap, Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri.

Katanya persidangan bagi ketiga-tiga sayap itu akan diadakan pada 30 November manakala Perhimpunan Agung UMNO akan diadakan bermula 1 hingga 3 Disember,

Beliau mengumumkan perkara tersebut selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di Ibu Pejabat UMNO di Menara Dato’ Onn di sini, hari ini.

Turut hadir pada sidang media itu ialah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin, Ketua Puteri, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin, Ketua Penerangan, Datuk Ahmad Maslan dan Bendahari Agung, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.Komen GPB 

Tarikh himpunan keramat pejuang-pejuang  UMNO telah ditetapkan , di situ lah nanti  laungan semboyan kedua Najib Tun Razak akan bergema sekali lagi untuk berperang dengan juak-juak Anwar Ibrahim  untuk PRU 13 .

GPB sudah pasti   akan mengikuti sepenuhnya secara langsung   PAU 2011 ini kerana kali ini merupakan mesyuarat agung terakhir sebelum menghadapi PRU 13 . Presiden UMNO dan barisan kepimpinan  tertinggi tentunya akan cuba bangkitkan semangat ahli2 semaksima mungkin  untuk berjuang dalam menghadapi pilihan raya yang tidak lama lagi .

 Pemimpin2 veteran UMNO selalu cakap parti keramat Melayu ini akan  hebat dan gah bila selepas PAU ini .
Jadi , Najib sudah tentu memilih untuk melakukan PRU 13 hanya selepas PAU 2011 .

Ramalan GPB  adalah pada awal tahun 2012 !

default

Guan Eng & Ng Wei Aik digelar Tarzan , terima baju dalam harimau !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
GEORGETOWN: Pusat Khidmat Kaunter Jabatan-jabatan kerajaan di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di sini hari ini kecoh apabila seorang peniaga barangan kulit cuba menaiki lif untuk ke pejabat Ketua Menteri dengan membawa dua pakaian dalam untuk diberikan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Setiausaha Politiknya, Ng Wei Aik.

Peniaga yang dikenali sebagai Mohamed Ghani Abd Jiman Ghani, 42, yang juga Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, membuka bungkusan plastik yang mengandungi dua pasang seluar dalam dan coli bercorak harimau ketika ditahan oleh pengawal keselamatan di hadapan pintu masuk lif.

Beliau berkata pakaian dalam itu adalah sebagai hadiah kepada kerajaan negeri yang didakwanya tidak berlaku adil, tidak telus kepada rakyat dan telah menindas beliau kerana tidak memberikannya semula tapak niaga di tingkat tiga Komtar.


"Pakaian dalam yang bercorak harimau itu sesuai untuk diberikan kepada mereka berdua yang dilabelkan sebagai tarzan kerana kerajaan negeri ini adalah pembohong dan menipu rakyat," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mohamed Ghani berkata gerainya yang didapati hilang itu juga hingga kini masih tidak dikembalikan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) setelah beliau enggan beredar untuk pelaksanaan kerja-kerja penambahbaikan kompleks itu Mac lalu.

Beliau berkata tindakan kerajaan negeri merampas gerai miliknya itu mengakibatkan beliau kerugian RM50,000.

Pakaian dalam itu akhirnya digantung di hadapan pintu masuk utama pentadbiran kerajaan negeri setelah pengawal keselamatan tidak membenarkan beliau menaiki lif. - BERNAMA

Komen GPB 

Memang elok pun digelarkan Tarzan pun kepada puak2 chauvinis DAP ini. Sikap degil dan angkuh mereka cukup menebal sehingga tidak endah langsung suara rakyat yang desak dipulangkan semula barangannya yang dirampas .

default

Panas ! Guan Eng perbodohkan Melayu , RM 15 .7 dilempaq untuk 200 kontraktor Bumiputra

on Friday, July 29, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsMEMALUKAN !  Apek DAP yang berlidah biawak ini sekali lagi cuba menipu orang Melayu  bahawa hanya melalui kerajaan DAP sahajalah , 200 kontraktor Bumiputra telah  dapat projek .

Kontrak bernilai RM 15.7 juta untuk lebih 200 kontraktor , bermakna secara puratanya setiap kontraktor akan dapat projek cuci parit tak sampai RM 100K."GEORGE TOWN: Some 200 bumiputra contractors in Penang have been awarded contracts worth RM15.7mil to carry out river deepening projects in flood-prone areas in the state.

Chief Minister Lim Guan Eng said the projects were awarded randomly through e-Tender on the state government’s website.

A steady increase in the river deepening projects in the state had been recorded, he told a press conference after meeting with the contractors in his office.

In 1990, 128 projects were carried out while 187 were carried out last year and as of June this year, 243 projects have been given out to contractors.-TheStar


Tetapi Guan Eng beri projek tambun tanah di Batu Kawan secara direct ( runding terus ) RM 76 juta kepada ECK Sdn Bhd tak pulak melalui open tender ? Sudah lah tak ikut spec ....haha

Nak tahu skandal projek ini .. KLIK DI SINI 

Gambar projek itu    ..KLIK DI SINI

default

Keling penyokong Anwar dan komunis panggil Melayu sebagai ANJING !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment

Memang kurang keling penyokong Bersih ini  ... kalau dia gelarkan UMNO sebagai Anjing , bermakna gelaran ini juga kepada orang Melayu yang menjadi ahli .

Baru  kena tangkap geng PSM yang mendalangi penyebaran doktrin komunis ,terus meroyan dan salahkan UMNO . Ingat negara ini bapa komunis punya ka ?

default

PANAS ! Sasterawan Tua ajar anak muda serang Perdana Menteri !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
“Jika suasana demokrasi negara tetap juga tidak berubah, saya sendiri menyarankan agar di mana sahaja Najib pergi, mesti ada sekumpulan anak muda yang berusaha hampiri dan sampaikan memo kepadanya,”

Itu kata A Samad Said bila diminta mengulas pasal kejadian 10 anggota PKR yang ditahan di KL Sentral ketika menyerbu Perdana Menteri.

“Saya mengikuti peristiwa ini dari masa ke semasa sehingga semua anak muda ini dibebaskan malam tadi. Mereka ingin sampaikan hasrat untuk murnikan perlembagaan negara dan meningkatkan demokrasi dan sepatutnya jika saya datang ke tempat umum, itulah yang akan layan terlebih dahulu.

“Sebab itu adalah suara kelompok angkatan muda yang memang berpelajaran, berazam dan ingin membantu negara sebenarnya.

Saya tidak faham seorang perdana menteri yang mengatakan 1Malaysia dan Rakyat Didahulukan, nampaknya secara praktis tidak mengamalkannya."


Sepatutnya golongan warga emas menjadi contoh yang baik kepada anak muda dan banyak menasihati mereka . Tetapi tidak kepada orang tua seperti   Samad Said yang menyarankan anak muda supaya menyerang Najib di mana saja beliau pergi . 

Orang tua seperti inikah hendak dijadikan contoh dan seorang  pejuang ?? Merosakkan habis pemikiran anak bangsa  untuk menghancurkan negara ini .  

Sebenarnya orang tua seperti beliau hanya memperkudakan anak muda sahaja  setelah beliau mendapat pelbagai ganjaran oleh Pakatan . Tak payah la beliau bercakap tak faham tentang PM yang mengamalkan 1 Malaysia . Renung balik diri hang tu dulu ingat orang suka ka perangai hang bersekongkol dengan juak2 Pakatan membuat huru-hara di himpunan Bersih .
 

default

Pakatan pelawa Ku Li jadi Ketua Pembangkang ,agenda DAP pecahbelahkan Melayu

, ,
by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
PETALING JAYA: Parti pembangkang didakwa mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah untuk dilantik sebagai ketua pembangkang bagi menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berhadapan masalah berhubung kontroversi video seks dan dipercayai akan dipenjarakan berikutan kes liwat dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Ahli Parlimen Bebas Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim yang mendedahkan perkara itu, berkata tindakan terdesak memilih Ahli Parlimen Gua Musang yang lebih dikenali sebagai Ku Li itu juga sebagai persiapan parti pembangkang itu untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13.

Pagi tadi (semalam) saya mendapat maklumat daripada rakan dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang bimbang apabila mendapat tahu mengenai adanya beberapa pemimpin tertinggi parti itu, DAP dan PAS sudah mengadakan perjumpaan dan berbincang dengan Ku Li berhubung perkara itu.


“Saya terkejut mendengarnya kerana kenapa perlu memilih Ku Li untuk dijadikan kuda tunggangan seolah-olah PKR ‘dijual’ kepada Ku Li dan kenapa tidak lantik Lim Kit Siang atau Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Ini permainan politik yang aneh dan luar biasa yang didalangi DAP untuk memecahbelahkan Melayu di negara ini, dan bukan semata-mata isu untuk melantik Ku Li sebagai ketua pembangkang saja,” katanya pada sidang media di sini, semalam.

Zahrain berkata, sebagai pemimpin politik veteran negara, Ku Li seharusnya memikirkan kesan terhadap masyarakat Melayu jika beliau menerima pelawaan parti pembangkang itu.

“Jika Ku Li tidak waras beliau akan terima pelawaan itu dan ini satu keadaan di mana ahli PKR diperkotakkatikkan.

“Oleh itu, jika Ku Li seorang pemimpin yang berpendirian dan membela kepentingan Melayu, beliau perlu tampil memberi penjelasan dan tidak berkelakuan seperti Anwar,” katanya.

Komen GPB

Nampak sangat  Pakatan semakin terdesak untuk menang PRU 13 sehingga terpaksa offer Ketua Pembangkan kepada Ku Li .

Mengapa Pakatan tak melantik saja Hadi Awang sebagai Ketua Pembangkang atau Kit Siang ?  Memang benar mereka ini mempunyai muslihat untuk memerangkap Ku Li dan pecahbelahkan lagi orang Melayu.

default

PANAS ! Jom lihat gambar hot negeri yang amalkan Amal Maaruf Nahi Mungkar

on Thursday, July 28, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Mungkin inilah  cara kerajaan DAP menarik pelancong dalam dan luar negara ke PP dengan menghalalkan segala macam "MISS " di PP . PAS pulak sentiasa menurut perintah abang besar mereka DAP dalam segala hal  dan itu yang demo2 bantah konsert di Masjid Batu gagal goncangkan Tingkat 28 Komtar . 

Lihat video hot di bawah ini... dunia sebenar neger Khalifah Umar Abd Aziz DAP ...IT FAIR pun  buat MISS juga ..kerajaan DAP ini nak bantu nak jual notebook ke jual tubuh ? 

default

Juak Bersih dan Ambiga boikot ke stadium sebab Malaysia pakai baju biru !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


KUALA LUMPUR: Skuad Harimau Malaya akan menyarung jersi biru bagi menentang pasukan Singapura dalam perlawanan dan pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia FIFA 2014, malam ini.

Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad berkata demikian dalam jawapan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Berita Harian sebentar tadi. -BERITA HARIAN

default

PANAS ! MP Sg Siput lancar mogok lapar dalam tahanan, ugut kerajaan dan polis !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 7 Comments

Lagi satu drama Tamil dibuat oleh juak2 penyokong Chin Peng dan Rashid Maidin di zaman moden ini. Bila geng PSM ini ditangkap di bawah EO ,  nak ugut polis dan kerajaan pulak dengan lancar mogok lapar. 
Dulu semasa kejatuhan kerajaan DAP di Perak , mereka lancar juga mogok lapar tapi 3 hari je kononnya untuk dapat kembali  hak rakyat .  Yang syoknya , bukan Islam boleh minum air setiap  6 jam dan tak boleh makan !


Kita tengok setakat mana penyokong Komunis ini boleh bertahan dengan cuba mogok lapar ...haha


KUALA LUMPUR: Ahli parlimen Sungai Siput, Dr D Jeyakumar yang ditahan di bawah Ordinan Darurat (EO), hari ini melancarkan mogok lapar ketika dalam tahanan.

Perkara itu dimaklumkan oleh isteri beliau, Mohanarani Rasiah ketika menemui suaminya itu kira-kira jam 11 pagi, semalam.

Menurut Moharani, suaminya itu sangat hampa dan kecewa dengan pendirian polis dan kerajaan terhadap enam aktivis Parti Sosialis Malaysia yang ditahan di bawah EO sejak 2 Julai lalu.

“Beliau akan teruskan mogok lapar sehingga kesemua PSM 6 dibebaskan atau dituduh di mahkamah.

“Saya cuba menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian kerana risau akan kesihatan beliau tetapi beliau bertekad mahu meneruskan mogok lapar,” kata Mohanarani dalam satu kenyataan hari ini.

default

PANAS ! Peguam Anwar gelabah biawak bila pegawal peribadi disoal siasat polis

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


Dua orang peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim meluahkan rasa ketidakpuasan hati apabila pihak polis mula menyiasat dakwaan Fayyahd Afiq Albakqry, pengawal peribadi Anwar yang mendakwa ada cubaan membunuh Ketua Umum PKR semasa perhimpunan haram, 9 Julai lalu.
Semalam, Fayyadh Afiq dipanggil ke balai polis Jalan Travers untuk memberikan keterangan berikutan laporan yang dibuatnya minggu lalu.
Dia hadir ke balai polis pada jam 2.40 petang dengan diiringi dengan tiga peguam Anwar iaitu, Surendran, Latheefa Koya dan Fadiah Nadwa Fikri yang memberi keterangan selama hampir dua jam.
Latheefa ketika ditemui di perkarangan balai polis ditemui berkata, Fayyadh sepatutnya tidak perlu hadir kerana masih dalam tempoh rawatan. Namun, polis mengeluarkan notis 111 yang mengehendakinya untuk memberi keterangan.
“Notis 111 kebiasannya diberi kepada mereka yang terlibat dalam kes jenayah.
“Tapi, beliau tiada pilihan dan terpaksa memberikan keterangan dan kami datang atas asas notis tersebut. Polis macam tak boleh bersabar,” kata Latheefa yang juga Pengarah Biro Guaman PKR seperti dilaporkan keadilandaily.com. Klik di sini
Selain Surendran, Sivarasa dan Latheffa yang merupakan aktivis PKR, Fadiah Nadwa Fikri adalah wakil satu pasukan peguam LFL (Lawyers For Liberty) yang pro Anwar.
Fadiah Nadwa sebelum ini dilantik menjadi peguam pemandu peribadi Anwar, Abdullah Sani Said yang pernah mendakwa kereta yang sering membawa Ketua Umum PKR itu telah disabotaj untuk tujuan yang sama.

Surendran, Naib Presiden PKR (kiri), Fadiah Nadwa Fikri (bertudung hitam) dan Fayyahd (memakai kaca mata hitam) ditemui media di balai polis Jalan Travers, 27 Julai
Dalam kes Fayyadh, Fadiah Nadwa mengulangi apa yang telah didakwa oleh Surendran sebelum ini, iaitu Fayyadh terkena tembakan kanister gas pemedih mata yang kononnya dihalakan tepat kepada Anwar Ibrahim pada itu.
“Fayyadh memegang tangan kiri Anwar dan beliau bergerak ke hadapan untuk menghalang peluru yang jelas dilihatnya menuju kepada Datuk Seri Anwar.
“Malah Fayyad menyatakan beliau masih boleh nampak ada lagi kanister gas pemedih mata yang melepasi aras kepala mereka ketika kumpulan tersebut mengundur ke eskalator ,” katanya.
Pada 20 Julai lalu, Fayyadh dengan 4 orang peguam Anwar N Surendran, Latheefa Koya, Sivarasa Rasiah dan Fadiah Nadwa Fikri hadir Ibu Pejabat Polis Dang Wangi (IPD) untuk membuat laporan polis mendakwa ada cubaan membunuh Ketua Umum PKR parti mereka.

Dari kiri, Latheefa Koya, Fadiah Nadwa Fikri, N Surendran, Ibrahim Yaakub, Fayyadh dan Sivarasa Rasiah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi pada 20 Julai
“Mereka (skuad penembak FRU) bertujuan menembak secara direct di kepala Anwar dengan salah satu kanister yang boleh membunuh. Kami mahu kes ini diklasifikasikan sebagai cubaan membunuh,” kata N Surendran yang juga Naib Presiden PKR.
Namun begitu kenyataan Surendran pada 20 Julai bercanggah dengan kenyataan Fayyadh yang pernah dibuat kepada Malaysiakini pada 12 Julai. Klik di sini
Semalam, Surendran turut bengang apabila polis turut menyoalsiasatnya ketika beliau menemani Fayyahd hadir ke balai polis Travers.
Selain Fayyahd, Surendran merupakan individu paling utama yang sering menjadi jurucakap untuk kes ‘cubaan membunuh’ tersebut, malahan Naib Presiden PKR itu salah seorang yang berada di tempat kejadian pada tarikh yang didakwa berlakunya kejadian tersebut pada 9 Julai.
Seorang lagi individu yang berada di tempat kejadian adalah Ibrahim Yaakub, Ketua Staff Pejabat Anwar di Seksyen 16, Petaling Jaya.
Surendran disiasat di bawah Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan kerana didakwa membuat kenyataan yang boleh memudaratkan ketenteraman awam di luar ibu pejabat polis Dang Wangi pada 20 Julai.
“Saya telah dimaklumkan bahawa pihak polis membuat laporan terhadap saya berhubung dengan satu artikel (komen yang saya buat) dalam The Malaysian Insider yang menyatakan bahawa apa yang berlaku di jalan bawah KL Sentral (pada 9 Julai) adalah percubaan membunuh,” katanya.
“Walaupun disoalsiasat, naib presiden PKR itu tetap bertegas bahawa beliau tidak melakukan sebarang kesalahan”, lapor portal pro Anwar, Malaysiakini. Klik di sini
Sebelum ini AIDCNews pernah melaporkan punca kecederaan Anwar disebabkan beliau ditolak ketika berusaha melarikan diri dari kesesakan dan hiruk pikuk perhimpunan haram itu.
Rakaman video Reuters memberikan bukti bahawa keadaan ketika itu kelam kabut dengan peserta perhimpunan yang saling bertolakan antara satu sama lain.
Dalam rakaman itu tiada kelihatan pasukan spinner, skuad penembak tepat FRU seperti yang didakwa yang jelas kelihatan adalah para wartawan tempatan dan asing yang turut bersesak-sesak untuk merakamkan sudut terbaik untuk laporan media masing-masing.
Namun begitu video Reuters itu turut sempat merakamkan sebahagian aksi Anwar terjatuh ketika berada dalam kesesakan tersebut. Klik di sini


sumber : AIDC

default

Kerajaan DAP luluskan hiburan Fun Fair sambut bulan Ramadhan

by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Dulu bila tiba bulan Ramadhan , Guan Eng dan konco2 DAP  berlumba-lumba ke masjid untuk berbuka puasa. Biasa lah bagi menunjukkan diri mereka itu tidak chauvinis depan juak2 taksub PAS .

Kali ini lain pulak jadi bulan Ramadhan tahun ini di mana mereka telah meluluskan FUN FAIR di sebelah Queensbay Mall .   Apa kejadahnya Fun Fair ini dibuat di bulan yang mana umat Islam berpuasa ?

Mengapa tak dibuat sebelum atau selepas bulan Ramadhan ?   Nampak jelas DAP mahu melalaikan umat Islam dengan fun fair ini terutama golongan muda .


SALAM,SAYA HJ SAHAR,


MANA DIA LIM GUAN ENG @KHALIFAH UMAR ABD AZIZ KONONNYA YANG MENGATAKAN SENTIASA MEMBELA NASIB ORANG-ORANG MELAYU PULAU PINANG.TIGA TAHUN BERTURUT-TURUT APABILA MENJELANGNYA RAMADHAN DISEBELAH QUENSBAY MALL,DIADAKKAN FUN FAIR YANG AKAN MENLALAIKAN UMAT ISLAM.AYUH PEMUDA ISLAM UMNO &PAS KETEPIKAN IDEOLOGI POLITIK MASING-MASING.DEMI SYIAR ISLAM ,BANGUNLAH DAN BANTAHLAH SEKERAS-KERASNYA.WAHAI TUHAN YANG MENCIPTA BURUNG ABABIL,ENGKAU HANCURKANLAH YA ALLAH MUSUH-MUSUH ISLAM ALLAHUAKBAR  MKP

default

PANAS !! DAP semakin gila kuasa dan angkuh !

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Kalau keputusan Mahkamah memihak mereka , terus diam dan tak kata apa . Tetapi kalau tidak menyebelahi mereka akan terus dituduh mahkamah tak adil !


Itu yang terjadi selepas perintah mahkmah supaya mengosongkan Pusat Komuniti Adun Penaga dan diserahkan kepada kerajaan DAP . Tindakan DAP ini sebenarnya merampas hak rakyat untuk menggunakan kemudahan pusat komuniti tetap malang sekali mereka cuba mempolitikkan .


Apa yang Penyelaras DUN Penaga dari PAS ini boleh bantu rakyat di situ jika mereka telah ambil alih pusat ini ?  Silap-silap pusat ini terus dikunci dan dibiarkan saja kosong . BUTTERWORTH 27 Julai - Meskipun akur perintah mahkamah supaya mengosongkan Pusat Komuniti Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penaga, Datuk Azhar Ibrahim tetap menyifatkan tindakan Kerajaan DAP Pulau Pinang yang mahu mengambil alih premis itu sebagai merampas hak rakyat.

Menurut Azhar yang juga Ketua Pembangkang, perbuatan tersebut hanya akan menyusahkan rakyat yang memerlukan bantuannya sebagai wakil rakyat di kawasan itu.

ADUN Penaga itu memberitahu, mereka yang datang ke pusat tersebut terdiri daripada pelbagai kaum dan latarbelakang politik berbeza, termasuk daripada parti pembangkang sendiri.

"Apa yang dilakukan oleh kerajaan negeri adalah sesuatu yang merugikan rakyat. Dengan sikap rakus sebegini, mereka telah merampas kemudahan rakyat.

"Pusat ini bukan untuk orang Barisan Nasional (BN) sahaja, orang Pas pun berlambak-lambak datang. Saya tidak tolak satu pun permintaan mereka. Saya tiada kepentingan di situ," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Semalam, Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) Kuala Lumpur menolak permohonan Azhar untuk membatalkan arahan kerajaan negeri supaya mengosongkan premis Pusat Komuniti ADUN Penaga.

default

Bila Najib duduk semeja dengan Lisa Surihani , Amy Search ...

by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments


Ini merupakan gambar persidangan meja bulat 1 Malaysia antara PM dengan beberapa pakar-pakar dalam bidang masing-masing di Putrajaya .  Antara  yang hadir dalam persidangan formal ini ialah Amy  Search dan Lisa Surihani .

Amy Search sebelum dikatakan sokong PAS kerana pernah berjumpa Tok Guru Nik Aziz  , tetapi apa pulak kali ini kata juak2 PAS mengenai pertemuan penyanyi rock ini dengan Najib .

Begitu juga Lisa Surihani , artis cun yang GPB minat sekali ... confirm lepas juak2  Pakatan akan boikot menonton filemnya di pawagam gara2 jumpa Najib ..haha

default

Juak -juak taksub PAS marah TV9 hentikan program Ustaz Zamri

on Wednesday, July 27, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Berbanding dengan pihak atas Prime Work itu sendiri atau Penerbit Eksekutif TV9 tersebut, Ezzah Aziz Fawzy, orang lebih mengenali dan menonton TV9 kerana rancangan itu dikendalikan oleh Ustaz Zamri, bukan kerana mereka-mereka di Prime Work atau Penerbit Eksekutifnya.

Sekarang lebih bertambah benci rakyat untuk menonton TV9.

Kepada Ustaz Zamri, teruskan perjuangan dan beristiqamah... rezeki di tangan Tuhan bukan di tangan pengarah-pengarah dan penerbit TV9 itu.

TV9 bakal bankrap, apabila setiap peserta himpunan Bersih memboikot siaran TV berkenaan.Kelab GreenGay


Komen GPB

Memang benar rezeki bukan di tangan pemimpin atasan TV9 dan datang dari Allah   .Tiada siapa yang boleh memberi rezeki kecuali Allah.Tiada siapa pula boleh mencapai rezeki kecuali atas izin-Nya.

Jika Allah telah mengizinkan seseorang mendapat rezeki,maka rezeki itu akan datang kepadanya walau cuba ditahan oleh seluruh penduduk alam semesta.Jika Allah tidak mengizinkan seseorang itu mendapat rezeki,maka tiadalah rezeki baginya walau seluruh malaikat,jin,syaitan dan manusia  cuba untuk menyampaikan rezeki itu ke mulut orang itu.

Tetapi mengapa juak-juak PAS tak nampak  bahawa rezeki Ostat Zamri  sebenarnya ini telah ditarik oleh tuhan sekelip mata sahaja selepas sertai Bersih  ?

Jangan menuding jari kepada orang lain seperti pihak atasa TV9  dan sepatutnya muhasabah diri itu dahulu .  Kalau Ostat Zamri tak ikut himpunan Bersih ini sudah tentu tak dikenakan tindakan ini .

Ternyata Allah sebenarnya tidak  redha seorang ilmuan seperti  Ostat Zamri ini ke himpunan yang menghancurkan negara dan menyokong seorang pemimpin yang anti Islam dan sokong murtad . Jadi , ditariknya rezeki dan ditimpa dugaan ini supaya beliau fikir semula apa yang telah dilakukaknya .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.