Rajagopal puas hati kemenangan #HarimauMalaya

on Thursday, November 29, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment

- Jurulatih kebangsaan, Datuk K. Rajagobal berpuas hati dengan kesemua barisan pemainnya selepas berjaya membelasah Laos 4-1, semalam.

Menurutnya, arahan yang diberikan telah diikuti dengan baik oleh pemain-pemainnya terutama pada separuh masa kedua apabila mempamerkan permainan intensiti tinggi dan tempo yang laju.

"Mereka bermain dengan agresif dan intensiti yang tinggi seterusnya memberi tekanan kepada Laos walaupun melakukan sedikit kesilapan pada separuh masa pertama," katanya pada sidang akhbar selepas perlawanan tamat, semalam.

Jelas Rajagobal, skuad bimbingannya bermain baik tetapi harus melupakan kejayaan ini kerana paling penting ialah perlawanan ketiga selepas ini menentang Indonesia untuk menempah tempat ke separuh akhir.

"Setiap pasukan tidak memikirkan tentang seri, semua mahu menang ia bukanlah mudah tetapi sebagai jurulatih saya tetap mempunyai kepercayaan terhadap pemain saya," ujarnya.

Kata Rajagobal, dia tetap optimis dan sudah melihat persembahan Indonesia, namun dalam masa yang sama dia menjangkakan pasukan jiran itu juga sudah melakukan perkara sama terhadap mereka.


One Response

  1. Anonymous says:

    Pemain2 perlu berhati2 dan lebih fokus berdepan dengan Indonesia. Jangan jadikan kemenangan ini sebagai yang terbaik. Permainan Laos agak kelam kabut di bandingkan dengan permainan Singapura yang lepas.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.