Jika jadi PM , saya tak tinggal di Putrajaya - Anwar

on Tuesday, August 28, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 CommentsKetua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, sekiranya berjaya dipilih menjadi perdana menteri, beliau tidak akan tinggal di kediaman rasmi di Putrajaya. "Bil elektrik di tempat itu terlalu tinggi," katanya dalam majlis rumah terbuka PKR di Bukit Gantang, Perak semalam. "Bil (elektrik) saja mencecah beberapa ribu (ringgit)," katanya lagi sambil disambut gelak ketawa orang ramai yang gembira dengan ejekan terhadap dakwaan pembaziran BN itu.

 Kira-kira 2,000 orang hadir dalam majlis sambutan Hari Raya Aidilfitri di Simpang. Anwar berkata, sekiranya menjadi perdana menteri, beliau merancang tinggal di rumahnya di Bukit Segambut dekat ibu negara. Menurutnya lagi, beliau juga akan menggalakkan menteri-menteri tidak membeli kereta baru sebagai kenderaan rasmi.

 "Kekayaan negara adalah rahmat yagn dirakusi oleh sesetengah pihak. Minyak, balak sebenarnya milik kita semua," katanya lagi. "Orang Melayu benar antara yang termiskin. Tetapi terdapat juga orang Cina, India, Kadazan dan Dayak yang miskin. Mereka semua ini juga berhak mendapat bahagian yang menjadi milik mereka." -UTARA NEWS-


Komen GPB

Puak-puak PAS setiap malam mimpi dok di Putrajaya ...tiba-tiba Anwar tak mahu pulak ..hahaha.. adakah Anwar tahu PR memang tak dapat tawan Putrajaya ??


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Banglow Bukit Segambut tu boleh tahan jugak besar..boleh muat 5 keluarga kot..cuba suruh anwar kuar situ dulu...

 2. Anonymous says:

  c'mon nuar jgn bagi cerita bodoh nak raih undi...u are talking about PM MALAYSIA?
  bodo punya statement nak raih undi kesian...

 3. Anonymous says:

  Mungkin benar dia tak akan tinggal di Putrajaya, dia mungkin memilih untuk tinggal kat belakang lorong hj Taib... senang nak buat kerja part time, he he he!!!
  si pemakan taik memang gemar dgn cerita fantasi anwar ni, kalau tak rasa macam seram sejuk tak berapa nak sihat. dah makan fitnah dan janji bodoh anwar, barulah sihat sikit...

 4. Anonymous says:

  anwar ni cakap tak serupa bikin..mail lambung betui la dia ni

 5. Anonymous says:

  Betullah Si Kitol ni mana ada standard tinggal di Putra Perdana.... diakan dah jadi Presiden Republic of Malaysia... mestilah tinggal di Istana Negara???..... Buat istana Presiden baru di Segambut???

  Warisan

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.