Ezam gegarkan Pulau Pinang !!! Penyatuan Melayu Pulau Pinang

on Sunday, August 3, 2008 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Setelah selesai memberikan ceramahnya di Politeknik Seberang Perai dalam program Perhimpunan Penyatuan Melayu Pulau pinang pagi tadi di kubu pengkhianat bangsa , malam ini Ezam berangkat ke kubu terkuat BN di Pulau Pinang iaitu Kepala Batas.Jelas ucapan Ezam pagi tadi cukup untuk mengegarkan 10000 hadirin yang hadir selain pidato dari Ustaz Kamal Saidin ,Dr Malik dan Tan Sri Jins Shamsuddin . Perasaan saya cukup berkobar2 dan semangat Ezam membuat saya pergi ke depan untuk bersalam denga pejuang Melayu itu . Ucapan dan kata2 semangat dari golongan veteran dan hadirin ketika bersalam dengan Ezam cukup membuat saya bersemangat mahu berjuang bersama2 Ezam .Saya amat terpegun dengan cara pelaksanaan sekretariat Perhimpunan Penyatuan Melayu yang membuka majlis dengan bacaan ayat suci Al Quran. Qari yang dijemput pula merupakan seorang al hafiz. Perkara ini amat berbeza dengan dengan perhimpunan yang dianjurkan oleh PROTES atau Pakatan Rakyat.Mereka lebih mengagungkan artis yang boleh "tonggeng punggung" daripada memperdengarkan bacaan ayat suci Al Quran. Allah Maha berkuasa, kerana tanggal 3 Ogos 2008, cuaca di Padang Politeknik mendung seperti mengizinkan perhimpunan ini berjalan dalam keadaan yang dingin. Hujan selama 5 minit pada jam 12.20 tgh, berjaya menyejukkan keadaan. Inilah yang dinamakan program barakatillah.Intipati pidato yang disampaikan oleh 4 orang pemidato cukup mantap dalam aspek penyatuan Melayu.Berikut ialah kesimpulan yang dapat saya buat :
1. Pemidato Pertama, Saudara Kamal Saidin -mengupas tentang perpaduan yang disuarakan UMNO berlandaskan ayat Al Quran yang dibaca oleh Qari pada pembukaan perhimpunan.Namun, perpaduan yang dipinta, dibalas dengan kesombongan daripada parti PAS.PAS menyatakan UMNO terhimpit dan mereka mengharapkan jasa PAS membantu. Tapi PAS perlu ingat bahawa idelogi politik perlu dikesampingkan demi ummah.


2. Pemidato Kedua, Tan Sri Jins Samsuddin-menceritakan tentang nasib bangsa selepas kaum lain memerintah.Namun, bangsa kita mudah lupa dan mereka rela hilang hak miliknya.


3. Pemidato Ketiga, Dato' Malik Munip mengupas erti sejarah bangsa dan peritnya pengorbanan datuk nenek mencapai kemerdekaan yang akhirnya dikecapi bersama tak kira PAS atau PKR.


4. Pemidato Ke empat , Saudara Ezam Bekas Ketua AMK yang membawa pendedahan tentang bahayanya Anwar Ibrahim dan mencabar Anwar untuk mengkritik beliau secara terbuka.


Apapun yang berlaku, Perhimpunan Penyatuan Melayu telah berjaya mencapai objektifnya.


Tahniah kepada gabungan NGO PP yang menganjurkan program ini dan juga tempat saya menuntut ilmu ini iaitu politeknik seberang perai yang menjadi saksi bangsa melayu Pulau Pinang berkumpul untuk satu penyatuan . Hadirin yang hadir terutama pengundi Permatang Pauh diharap sedar dan menghebahkan kepada keluarga ,kawan2 tentang ancaman bahaya politik baru yang dibawa oleh Anwar .Kepada Ezam ,pejuang bangsa akan berdiri dibelakang menentang pengkhiatnat bangsa melayu dalam Permatang Pauh War 2008


jumpa di Wisma UMNO Kepala Batas
Jam : 9.00 mlm


pejuang bangsa


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.