Debat -Tahniah Tan Sri Koh

on Friday, August 22, 2008 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Hebat dan bergaya....dan tahniah!!!! harap debat itu dapat membuka mata dan minda orang PP terutama pengundi cina iaitu siapa yang suka tembak tanpa fakta dan siapa yang bercakap dengan hujah yang berasas.

ikuti ulasan blog pejuang aspirasi bangsa

Itulah kesimpulan yang boleh dibuat selepas melihat debat antara Tan Sri Koh Tsu Koon dan Lim Guan Eng....

Semua persoalan dapat dijawab oleh Sri Koh Tsu Koon dengan tenang dan tersenyum... Hakikatnya tuduhan yang dibuat oleh Lim Guan Eng tidaklah mempunyai asas yang kukuh.

Lim Guan Eng boleh dikatakan gagal mengemukakan hujah yang kukuh bersama fakta dan bukti. Seperti pembangkang cabuk, hanya mahu menempelak pihak lain atas kegagalan kerajaan negeri yang ditadbirnya.

Ketiadaan fakta bila berbahas. Semasa berdebat, tiada satu fakta yang jelas dan tepat. Semuanya bersifat umum dan tidak spesifik dan seolah-olah hanya cuba memanipulasikan isu.

Sikap perkaumannya jelas apabila dia dengan sengaja menggunakan kerajaan UMNO apabila cuba menuduh “skandal tanah” itu. Semua orang tahu bahawa Pulau Pinang dipimpin oleh Gerakan di bawah BN. Jelas dia cuba untuk memburukkan nama baik orang Melayu dengan tuduhan tidak berasas itu.

Dalam isu tanah tersebut, kata Lim Guan Eng (LGE), beliau telah menukarkan pegawai yang dikatakan terlibat dengan kes tanah tersebut ke pejabat lain. Tiadalah tindakan disiplin yang diambil. Dan menuduh bahawa kerajaan BN sebelum itu tidak mengambil apa-apa tindakan.

Tan Sri Koh Tsu Koon menjawab bahawa pada zaman beliau, BPR telah 2 kali membuat siasatan namun hasilnya... dakwaan itu tiada asas yang kukuh. Seterusnya beliau mempersoalkan dan mencabar, bahawa tindakan LGE hanya menukar pegawai tersebut bukanlah mengenakan tindakan disiplin dan beliau juga mencabar agar LGE membuat siasatan BPR semula. Dan inilah yang tidak dibuat oleh LGE sepanjang hampir 6 bulan memerintah..

Lim Guan Eng nampaknya macam bodoh atau buat-buat bodoh, kerana masih tidak memahami yang di sampaikan oleh Koh Tsu Koon...

Sebagai orang biasa seperti saya melihat bahawa Tan Sri Koh Tsu Koon menang dalam debat ini..

Rasanya selepas ni ramai rakyat akan yakin Tan Sri Koh Tsu Koon akan kekal dalam BN.


Keputusan Debat (Markah)

Tan Sri Koh Tsu Koon - 75%
Lim Guan Eng - 25%


TABIK SPRING!!!!! BUAT KOH TSU KOON

aspirasibangsa.blogspot.com


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.