Hot ! Dap arah ulamanya berdebat Kamal Saidin guna Bahasa Arab #tolakPR

on Tuesday, April 2, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Ustaz DAP Syed Araniri Syed Ahmad Al Idrus mencabar dua ulama pro-Umno untuk berdebat dalam Bahasa Arab. Syed Araniri yang juga Ketua DAP Taman Wira berkata, surat cabaran bertarikh 26 Mac itu disampaikan melalui pegawai khas agama kepada menteri besar Terengganu Kamal Sadin dan pengasas sebuah sekolah agama Abdullah Sa'amah.

 Cabaran itu dibuat ekoran Kamal dan Abdullah berpendapat bahawa haram bagi umat Islam menyokong DAP, kata Syed Araniri. "Kenyataan mereka tidak bertanggungjawab dan tidak bermoral, dan bertujuan mencetuskan perbalahan dan ketegangan antara kaum dan agama," katanya.

 Beliau juga menuduh Kamal dan Abdullah mengeluarkan fatwa secara sewenang-wenangnya untuk tujuan publisiti diri sendiri.

 Debat dalam Bahasa Arab, jika menjadi kenyataan, merupakan yang pertama seumpamanya dalam situasi politik negara ini


2 Responses

  1. Orang asal SABAH semakin takut.orang bumiputra akan kehilangan hak hak mereka.dijadikan bisnes oleh timbangan BN.dan orang asing akn mndpt ic semakin brtmbah.kesanya,maka bertukarlah orang buMiputra mjdi pendtg asing di negara sndri..jika BARISAN NASIONAL umno menang lagi.

  2. Orang asal SABAH semakin takut.orang bumiputra akan kehilangan hak hak mereka.dijadikan bisnes oleh timbangan BN.dan orang asing akn mndpt ic semakin brtmbah.kesanya,maka bertukarlah orang buMiputra mjdi pendtg asing di negara sndri..jika BARISAN NASIONAL umno menang lagi.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.