Hot ! Ceramah Anwar & Chegubard diboikot ahli Pas di Sg Acheh #PRU13 #tolakPR @dzainalabidin

on Sunday, April 21, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments

Semalam  Ceramah Perdana  PKR  di perkarangan Pejabat PKR Cabang Nibong Tebal,Taman Keramat Permai dalam DUN N.21 Sg Acheh  diadakan yang menampilkan calon2 PKR seperti  Dr Mansor Othman ,Chegubard  , Ustaz Makhtar dan Soon Lip Chee. Selain itu , Anwar Ibrahim juga turut hadir dalam program ceramah ini.


Kehadiran dianggarkan  lebih kurang 250 org yg hadir yg terdiri daripada  ahli2 PKR Kawasan Dato Keramat dan kawasan berhmpiran dalam DUN N.21 Sg Acheh .

GPB dimaklumkan penyokong Pas memboikot ceramah Anwar kerana berang PKR tetap bertanding di Dun Sg Acheh.

Seperti biasa antara point2 dalam ucapan calon mereka seperti Ustz.MAKHTAR SHAFEE dan Dr Mansor ialah  menyeru hadirin supaya menolak BN pada PRU kali ini dan mmberi mndat pada PR untuk memerintah negara pada kali ini.


 Ceramah Datuk Seri Anwar Ibrahim pulak seperti biasa berjanji  akan membawa perubahan kepada pentadbiran negara kelak yg telah dicemari perbuatan kotor pemimpin UMNO sekiranya PR dpt merampas Putrajya.

Selain itu ,  dalam tempoh 24 jam beliau akan mngumumkan harga minyak akan turun sekiranya diumumkn PR menang besar selepas PRU kali ini dn berjaya merampas Putrajaya.

Malah beliau  juga menghasut hadiri yang hadir jika  pemimpin UMNO tidak sapu wang rakyat pasti rakyat tidak hidup susah .

Akhir sekali beliau merayu agar Parlimen Nibong Tebal akn dipertahankan supaya tidak dirampas oleh Datuk Zainal Abidin Osman yang mewakili BN pada PRU kali ini.


Manakala ceramah  calon Sg Acheh Chegu BARD selain menghenta Datuk Seri Najib berjanji akan mnjadikan Sg Acheh akan mnjadi hub pertanian yg terbesar dalam masa 5 tahun akan datang sekiranya dirinya  menjadi YB Adun Sg Acheh.


Kesimpulannya ,Ceramah PKR semalam  yg dianjurkan tidak mendapat sambutan penyokong PR di parlimen dan Dun ini walaupun menampilkan  DSAI .

Ini mungkin disebabkan penyokong2 PR sudah berpecah disebabkan Pas pun turut bertanding di Dun Sg Acheh.


6 Responses

 1. Anonymous says:

  itu petanda awal, Anwar dan Pakatan akan tumbang kali ini.

 2. Anonymous says:

  PKR SEMAKIN TAKUT. Tanda awal untuk tumbang di bumi sendiri!!!!

 3. Anonymous says:

  klu dah dah sepakat dlm pakatan macamana nak memimpin negeri dan negara?.....

  ingat kata-kata pemimpin pembangkang ini..cuba perbodohkan
  rakyat!!!.......\\\fikir-fikirlah...sayang!!!!!

 4. Anonymous says:

  Lihat lagi, bagaimana kerajaan PR akan tumbang. Dianggarkan 113 orang sahaja yang hadir ke anjuran PR

  http://3.bp.blogspot.com/-E2_kYy5ePEI/UKctwpLKVfI/AAAAAAAAqR8/20Ku-pcxPcc/s1600/Himpunan+Rakyat+di+KB.jpg

  http://cdn.malaysiandigest.com/images/jan2012/stadium1.jpg


  http://4.bp.blogspot.com/-bi-snNM5bC8/UKbui9CnM6I/AAAAAAAARmk/Fqnhmb89Qsg/s1600/himpunan+kebangkitan+rakyat+KB.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/-0UGXMA8APfI/UPGcFtCLc7I/AAAAAAAAKmk/4x1UmHWtGGg/s1600/KL+112+rally+Himpunan+Kebangkitan+Rakyat+stadium+merdeka+2.jpg

 5. Anonymous says:

  ala ceramah kt stadium dikerahnya semua ahli dari seluruh negeri dan negara nak bagi nampak ramai.. hakikatnya di kampung2 tak mendapat sambutan.. kehadiran pon cuma orang luar yg tegar

 6. Anonymous says:

  rakyat dah faham membazir dn dapat dosa je dengar ceramah Pembangkang...asik2 pembohongan dn fitnah burukan kerajaan...petanda PR menuju kehancurannya!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.