Kenyataan Ketua Penerangan UMNO mengenai isu PPSMI

on Wednesday, July 8, 2009 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsSMS YB Ahmad Maslan Ketua Penerangan UMNO

MAHSUHKAN PPSMI DAN TINGKATKAN USAHA PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN BAHASA INGGERIS DENGAN KAEDAH YANG DIPERBAIKI ADALAH BUKTI KERAJAAN SENTIASA MENGKAJI SESUATU DASAR AGAR MENGUNTUNGKAN RAKYAT .TERPENTING IALAH DENGAN PERUBAHAN YANG DIBUAT INI MAKA BAHASA MALAYSIA AKAN SENTIASA DIMARTABATKAN & PADA KETIKA YANG SAMA BAHASA INGGERIS AKAN TERUS DIMANTAPKAN . BAHASA MALAYSIA ADALAH SATU ALAT TERPENTING BAGI PERPADUAN RAKYAT NEGARA INI SELARAS DENGAN GAGASAN 1 MALAYSIA . PERANAN INI MESTI DITERUSKAN..

PENGUMUMAN INI ADALAH UNTUK PELAJAR LUAR BANDAR /PINGGIR BANDAR ..UMNO JOHOR SEJAK MULA LAGI TIDAK SETUJU DENGAN PPSMI . PEMBANGKANG JANGAN PULAK KATA INI ATAS SEBAB USAHA MEREKA KERANA PERUBAHAN DASAR INI ADALAH SETELAH KAJIAN TELITI DAN PERBINCANGAN DILAKUKAN PELBAGAI PIHAK . SAYA JUGA MENYOKONG AGAR PELAJAR PERLU DIGALAKKAN MEMPELAJARI BAHASA KE 3 SEPERTI ARAB ,MANDARIN ,TAMIL ,PERANCIS ,JEPUN DLL . INI PENTING UNTUK MENJADIKAN BANGSA KITA MENUJU KE ARAH YANG GLOKAL BUKAN HANYA HEBAT DI ARENA LOKAL TETAPI BOLEH BERJAYA DI PENTAS GLOBAL

TERIMA KASIH ..


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.