HOT ! SEBAB BUKAN ISLAM BERALIH PR , MARUAH AGAMA DIGADAI PEMIMPIN PAS !!

on Thursday, August 15, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Lagi seorang pemimpin PAS yang bacul sanggup menggadai maruah agamanya hanya kerana politik dan sokongan bukan Islam .

Mujahid langsung mengenepikan sensitiviti agama Islam dan lebih menyebelahi bukan Islam kerana sokongan kuat mereka kepada Pakatan di PRU13.

Sepatutnya beliau mengecam tindakan pihak yang tidak menghormati sensitiviti agama ini tapi sebaliknya mempolitikan isu ini dengan mensabitkan   tindakan oleh pihak berkuasa  kerana bukan Islam beralih menyokong Pakatan .

Mujahid  ternyata  lebih teruk daripada Ketua Sami Buddha yang rasa  bertanggungjawab  dengan  memohon maaf kepada orang Islam berhubung  insiden ini   .KLIK DI SINI

Sekurang-kurangnya mereka faham dan masih ada yang tahu menghormati hak dan sensitiviti orang Islam di Malaysia bukan seperti pemimpin PAS ini !!

 MUJAHID  & PAS MEMANG SIAL  & BANGSAT   !!!

Seorang pemimpin PAS mengecam perbuatan menerbitkan dan mensensasikan isu-isu agama sehingga mengganggu sensitiviti rakyat Malaysia terutama selepas pilihan raya umum 5 Mei lalu.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Datuk Mujahid Yusof Rawa berkata, perkembangan itu tidak baik untuk rakyat Malaysia dan Islam secara keseluruhannya. 

Menurutnya, trend selepas pilihan raya umum itu menunjukkan, 51 peratus pengundi yang kebanyakannya bukan Melayu dan bukan Islam beralih menyokong Pakatan Rakyat. 

Mujahid berkata lagi, "kes-kes terpencil" seperti surau di Johor yang digunakan oleh sekumpulan penganut Buddha dari  Singapura dan jurulatih anjing Maznah Mohd Yusof yang ditahan kerana menghina Islam sepatutnya boleh diselesaikan di kalangan mereka yang terlibat, bukannya polis.


Mujahid yang juga merupakan Pengerusi Dialog Antara Agama Untuk Keamanan Asia Tenggara itu berkata lagi, apabila seseorang yang beragama Islam melakukan suatu perkara buruk, ia tidak mewakili keseluruhan masyarakat itu dan begitu juga dengan yang bukan Islam. 

"Terdapat satu agenda untuk mewujudkan ketakutan dan kebencian di kalangan bukan Islam dan bukan Melayu.

"Ia bukan secara langsung tetapi terdapat gambaran bahawa keadaan boleh menjadi lebih buruk kepada masyarakat antara agama dan berbilang kaum ini jika mereka terus menyokong Pakatan," kata Mujahid selepas melancarkan Festival Etnik Rawo Pulau Pinang di Pulau Pinang hari ini.  - 


2 Responses

  1. HassanNik says:

    Menurut Mujahid, "trend selepas pilihan raya umum itu menunjukkan 51 peratus pengundi yang kebanyakannya bukan Melayu dan bukan Islam beralih menyokong Pakatan Rakyat ".

    Sepatutnya Di Baca Begini:

    Pada PRU13 Yang Lalu Dan Selepasnya, 51% Pengundi Kebanyakan Buka Melayu Dan Bukan Islam Beralih Menyokong DAP Dengan Mempergunakan PAS Dan PKR Sebab Itu DAP Lebih Dominan Dalam Pakatan Rakyat, DAP Pula Ahlinya Di Dominasikan Oleh Cina! Sebenarnya Analisis Mujahid Tu Sekadar Mahu Tumpang Semangkuk KeGahhan DAP Dan Di Apit Oleh PKR.

  2. Anonymous says:

    Allah akn mbalas prbuatan ko very soon.amin

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.