KL akan jammed seperti ini jika ikut janji populis Rafizi !

on Saturday, July 28, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Sekiranya harga kereta diturunkan, ia juga akan memberi kesan kepada pengangkutan awam dan menambahkan lagi kesesakan di jalan raya.

 “Dari segi pengangkutan awam, hari ini dibawah kerajaan Barisan Nasional (BN) ada satu usaha untuk meningkatkan kualiti pengangkutan awam sama ada dari segi LRT, MRT, komuter dan perkhidmatan bas dan saya ingin melihat ramai lagi yang akan menggunakan pengangkutan awam supaya dapat mengurangkan kesesakan jalan raya.

 “Perkara ini tidak dikaji oleh pihak pakatan kerana mereka hanya membuat janji populis untuk turunkan harga kereta tetapi tidak fikirkan kepada kesesakan dan juga penggunaan pengangkutan awam yang telah kerajaan buat komitmen melalui pembinaan MRT dan sebagainya.”

Tegasnya, cadangan ini walaupun dari segi beban kepada rakyat mungkin baik tetapi tidak difikirkan implikasinya dari segi kewangan dan pengangkutan awam. “Ini adalah janji yang dibuat secara spontan untuk pancing undi dan tidak bertanggungjawab.” 


One Response

  1. Anonymous says:

    Nak dengar sangan cakap budak rafizi ni,orang baru pandai bercakap politik,jumpa wartawan,jumpa orang ramai sikit mula nak bercakap.Kalau yang betul u ok juga,tapi cakap macam orang BODO CERDEK(orang macam ni kat kampung aku dipanggil KEPITUNG-PITUNG)dengar boleh pakai jangan!Negara maju nak sekat agar kereta berkurangan,x jem.Budak bodoh ni nak bagibantak lagi........hei lu punya otak mana pegi oiii

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.