PRK SG LIMAU : 4 NOV HARI PENGUNDIAN , 26 OKTOBER PENAMAAN CALON

on Thursday, October 3, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada Khamis menetapkan hari pengundian bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau pada 4 November depan.
Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, sementara tarikh penamaan calon pula pada 23 Oktober ini.
"Seramai 27,222 pemilih berdaftar bagi PRK ini. 27,220 pemilih berdaftar biasa dan dua lagi tidak hadir kerana berada di luar negara. Tidak ada pengundi-pengundi awal bagi PRK kali ini," katanya pada sidang media selepas mesyuarat khas SPR di sini, Khamis.
PRK DUN Sungai Limau akan diadakan berikutan kematian penyandangnya, Tan Sri Azizan Abdul Razak pada Khamis lepas setelah lebih empat bulan mengalami masalah kesihatan yang serius.
Pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) Mei lepas, Azizan yang juga bekas menteri besar Kedah memperoleh 13,294 undi menewaskan sepupunya, Mohd Fazillah Mohd Ali dariBN dengan majoriti 2,774 undi.
Ahad lalu, Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah, Datuk Md Rozai Shafian menyerahkan notis kekosongan kerusi DUN Sungai Limau kepada SPR.


2 Responses

  1. Anonymous says:

    bro.. cerrita psl audit takde ke? takkan buat pekak je... generasi pejuang negara muflis ni...

  2. Unknown says:

    Malaysia blum reformasi sudah ada reformis tentu saja ini pengambilan nama sebuah era dari bangsa lain,indonesia tak pernah mencaplok nama atau perubahan sistem politik dari negara manapun kecuali dengan undang undang yang di sahkan oleh PBB,kita bertetangga jangan sampai saling mencuri kreatifitas dari siapapun apalagi bangsa atau negara.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.