PEROMPAK TAK SEMPAT JOLI DUIT DAH DITEMBAK POLIS DALAM MASA 24 JAM !! #OPSCANTASKHAS

on Wednesday, October 9, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment

Tiga lelaki yang sebelum ini bertindak mengepung dan merompak seorang mangsa wanita di Klang Selatan pagi tadi, tidak sempat untuk membelanjakan wang itu apabila mereka mati ditembak polis ketika cuba melarikan diri.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Rahim Jaafar ketika mengesahkan kejadian itu berkata ketiga-tiga lelaki yang berusia dalam lingkungan 20 hingga ke 30 tahun itu, merupakan sebahagian daripada anggota kumpulan yang merompak sejumlah RM2,000 daripada mangsa mereka itu.

 Tiga lelaki yang mengepung dan merompak seorang wanita di Klang Selatan, tidak sempat untuk membelanjakan wang haram tersebut apabila mereka mati ditembak oleh pihak polis. Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata ketiga-tiga lelaki yang berusia dalam lingkungan 20 ke 30 tahun itu, adalah hanya sebahagian daripada kumpulan yang merampas RM2,000 daripada wanita tersebut. Abdul Rahim berkata kumpulan tersebut telah memerhatikan wanita yang memasuki sebuah bank untuk mengeluarkan duit. “Apabila wanita itu keluar dengan wang dan menaiki keretanya, perompak-perompak itu yang menaiki tida buah kereta, mengepung kereta wanita itu. “Sejenak kemudian, seorang lagi lelaki yang bermotosikal menghampiri kereta wanita itu, memecahkan cermin kereta dan merampas wang itu,” kata Abdul Rahim kepada Astro AWANI. Beliau berkata pihak polis yang kebetulan berada di kawasan tersebut telah mengejar perompak-perompak itu. “Mereka meninggalkan salah satu kereta di tempat kejadian dan melarikan diri menggunakan dua kereta lain dan sabuah motosikal. “Kemudian, mereka berpecah jalan. Polis berj

Abdul Rahim berkata kumpulan tersebut dipercayai telah memerhati dan mengekori wanita yang memasuki sebuah bank untuk mengeluarkan duit sekitar pukul 10 pagi.

“Apabila wanita itu keluar dengan wang dan menaiki keretanya, perompak-perompak itu yang menaiki tiga buah kereta bertindak mengepung kereta wanita itu.

“Sejurus kemudian, seorang lagi lelaki yang bermotosikal menghampiri kereta wanita itu sebelum memecahkan cermin kereta dan merampas wang itu,” kata Abdul Rahim kepada Astro AWANI.

tembak

Beliau berkata pihak polis yang kebetulan berada di kawasan kejadiannya kemudiannya telah mengejar perompak-perompak itu.

“Mereka meninggalkan salah sebuah kereta di tempat kejadian dan melarikan diri menggunakan dua kereta lain dan sebuah motosikal.

“Mereka kenudiannya berpecah arah. Polis berjaya mengejar salah sebuah kereta, iaitu Proton Wira berwarna hitam. Semasa berada di Lebuhraya Duke menghala ke Sentul, perompak-perompak itu melepaskan tembakan terhadap pihak polis dan polis bertindak melepaskan tembakan balasan,” katanya.

Abdul Rahim berkata ketiga-tiga lelaki yang belum disahkan kewarganegaraan itu, mati serta merta. Pihak forensik turut menemui sepucuk pistol di dalam kereta mereka.One Response

  1. Anonymous says:

    INDIA KULIT INDON KOT..........
    PADAN MUKA !

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.