TAHNIAH ! KESABARAN KONSTABEL INI TAHAN DIMAKI MACAI ANWAR DIPUJI @PDRMsia @zahid_hamidi

on Wednesday, May 29, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 CommentsTimbalan Ketua Polis Kuala Lumpur SAC Datuk Amar Singh Ishar Singh menyampaikan Surat Perhargaaan Khas Ops Aman kepada Konstabel Muhalim Osop yang sabar menghadapi caci hamun sekumpulan peserta perhimpunan bagi membantah penahanan aktivis mahasiswa pembangkang di depan Balai Polis Jinjang Khamis lepas.
Muhalim, 22, dari Sabah yang bertugas di balai itu pada malam kejadian, melayani karenah peserta pehimpunan dan mendengar kata-kata kesat mereka kepadanya tanpa mengambil sebarang tindakan agresif.

Perhimpunan itu bertujuan mendesak pihak berkuasa membebaskan Adam Adli Abdul Halim yang ditahan mengikut Seksyen 124 Kanun Keseksaan dan Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948.

Amar Singh memuji tindakan Muhalim dan menyifatkan kesabaran serta kecekalan anggota polis mengendalikan perhimpunan itu perlu dijadikan teladan oleh seluruh pasukan keselamatan berkenaan.


"Kumpulan tersebut sengaja menghamburkan kata-kata sengaja menghamburkan kata-kata kesat yang mencabar polis, tetapi beliau amat sabar  dan tenang walaupun berdepan dengan cabaran besar itu.

"Ada seorang perempuan yang mendakwa dirinya peguam, menuding jari ke muka beliau, namun beliau tetap sabar dan bertindak secara profesional dengan menenangkan mereka secara baik," katanya kepada pemberita selepas majlis itu - Bernama

Setelah dimaki hamun oleh Pakatan pembangkang, berani Anwar berbohong 95% anggota polis sokong Pakatan pembangkang : KLIK SINI
*** MACAI PR YANG MAKI POLIS INI CONFIRM MALU BESAR...AKU MAKI POLIS NI TAK DAPAT APA PUN DARI ANWAR..TAPI POLIS INI DAPAT SIJIL PENGHARGAAN ..


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Kesabaran nya harus di puji tapi kelembapannya tidak harus di contohi!!

  Perempuan Keling mulot mcm kemaluan itu sepatut nya di tangkap dan di dakwa di atas kesalahan mengganggu tugas polis dan berkelakuan mengganggu ketenteraman awam.

 2. Anonymous says:

  cibai punya perempuan

 3. Anonymous says:

  Tak tangkap ke org yg maki kat penjawat awam.?

 4. Anonymous says:

  Tahniah Konstabel Muhalim dan PDRM. Tapi sekiranya ada ruang untuk kenakan tindakan undang-undang, tolong caj segera. Kalau orang dewasa/tua tidak hormat authority dan undang-undang, bayangkan kemusnahan yang akan berlaku apabila golongan muda tidak menghormati orang dewasa lain, ibu-bapa mereka, pihak berkuasa dan undang-undang.

 5. dah jadi macai umngok jugak polis malaysia ni ptuiiii macai umngok bodoh btul.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.