Hot ! Bantahan setiap minggu di P.Pinang jika Guan Eng terus bisu isu kalimah Allah !

on Friday, February 15, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Hari ini  bertempat di hadapan  Masjid Sheik Eusoff, Jln Air Itam, YDP Pas Tanjong Zaidi Abu Bakar bersama NGO2 Melayu  telah mengadakan   satu bantahan bekenaan isu kalimah Allah terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng.Beliau  menuntut agar  Lim Guan Eng segera  meminta maaf akan keterlanjurannya yang mendesak penggunaan kalimah allah untuk digunakan kepada penganut Kristian dalam bible berbahasa Melayu.

Ini kerana perbuatan Ketua Menteri Pulau Pinang ini  telah  menguris hati umat islam khusunya di negeri ini malah pemimpin Pakatan dalam PKR dan  Pas dilihat  tidak pula berani menegur dalam isu ini.


Selain itu , mereka juga memaklumkan bantahan selamatkan kalimah Allah ini
akan diadakan  setiap minggu sebagai tanda bantahan umat Islam negeri ini terhadap isu  kalimah allah dicetuskan Dap.Selepas itu , upacara pembakaran Buletin Mutiara diadakan adalah simbolik kebiadapan Lim Guan Eng yang  menghina Kalimah Allah yang menjadi hak mutlak umat Islam.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.