NGO Melayu pertama berani tampil pertahankan pekerja KFC !

on Friday, February 10, 2012 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 9 Comments
Info@SAM1M

Isu KFC, Tgk Apa Nak Jadi Bila Di Bakar2 Sentimen Kaum.. Seorang Pemuda Cina Memaki Pekerja2 KFC Yg Penat Bekerja Melayan Pelanggan Dengan Memaki Dan Menengking Pekerja Tersebut Perkataan "Cibai Punya Melayu"

Akhirnya Tercetus Pergaduhan, Beberapa Saksi Dlm Restoran Tersebut Juga Mengesahkan Perkara Tersebut Melalui Twitter Juga Di Blog2.

Kini Ahli Parlimen DAP Terus Pertahankan Pemuda Cina Tersebut Buat Sidang Akbar. Kenapa Pergi Ke DAP Bukan Ke Pihak Polis Adakah Ini Satu Mainan Politik Kerana Melayu Kini Berpecah, Siapa Yg Pertahankan Pekerja2 Melayu Tu Pulak, Saya Dan Rakan2 SAM1M , Insyallah Akan Pertahankan Pekerja2 Tersebut, Kerana Kebenaran Harus Di Pertahankan Atas Dasar Semangat 1Malaysia Dan Perpaduan Negara Adalah Batu Asas Negara Kita.

Pada Pekerja2 KFC Tersebut Jika Terbaca Sila Hubungi Pihak Saya, Juga Pada Saksi Kejadian Sila Hubungi Saya Bagi Mencari Keadilan Dan Kebenaran.

Arman Azha Hj Abu Hanifah
Suara Anak Muda 1Malaysia
SAM1M


9 Responses

 1. Anonymous says:

  Cina dah mula bermain api.
  Kita pun dah tahu apa pedekatan yg 'sesuai' perlu diambil. No time for argument and talk.

 2. Anonymous says:

  Syabas Saudara Arman... kita perlu banyak lagi NGO untuk mempertahankan hak Melayu dari cina rasis seperti ini...

 3. Anonymous says:

  Sdr Sdr Alif Ba Ta sekalian

  Izin saya masuk.

  Hari ini Jumaat,sebelah petang ,ada rakyat yang fasih bahasa Mandarin telah murah hati membeli surat khabar vernakular Oriental Daily dan di edarkan percuma di sebuah Pasaraya TS, di Selangor.

  Nampak 3 halaman ada berita gambar serta ulasan.

  Ada rakyat Malaysia yang nampak bunga bunga api, telah mengambil kesempatan curah minyak.

  sesiapa yang fasih, sila baca dan ulas.
  apa pun semua blogger Alif Ba Ta wajib Pantau rapi.
  arjuna waspada
  changkat lobak.

 4. mim says:

  ..... SYABASSS .... HIDUP MELAYU .....

 5. Anonymous says:

  tahniah SAM1M...pertahankan semua isu perkauman yang melibatkan orang melayu kita..semangat melayu yang suka bertolak ansur tak pernah dan takkan dihargai oleh kaum pendatang ni selagi negara ni bukan jadi milik diaorg..

 6. Anwar si tua purba says:

  pegi KFC i-City je.. boleh laa jumpa pekerja tu semua..

 7. Anonymous says:

  melayu juga yg bg muka dn bantu cina naik kepala. Skrg mrk berani maki Melayu dpn2. Sbb usaha mrk pecah2 kan Melayu dh nampak berhasil. Melayu dh semakin lemah. Dulu seberkas lidi ssh nak dipatahkn tp kini dh berselerak, sng2 kena lanyak. Tak beringat lg tak tau lh...

 8. Sepat Ronggeng says:

  Kita mmesti pergi buat program makan kat KFC I-City ramai-ramai, tunjuk sokongan dan satu padu bangsa melayu pada budak melayu tu

 9. Melayu sesekali kena tunjuk sifat ayam jantan. Syabass saudara dan anak2 jantan KFC.Mereka perlu sedar bumi yg dipijak....!!!!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.