NGO MELAYU MENGAMUK , DESAK TANGKAP CALVIN GANI !

on Friday, June 14, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 9 Comments

- Tiga pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini menghantar memorandum kepada Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mendesak supaya tindakan tegas diambil terhadap individu yang menghina Nabi Muhammad SAW dan agama Islam, Calvin Gani baru-baru ini.

Tiga NGO tersebut adalah Angkatan Perpaduan Islam Sejagat Malaysia (API), Pertubuhan Kebajikan Dakwah Islamiah (Pekida) serta Permuafakatan Majlis Ayahanda-ayahanda Malaysia (Permas) menyerahkan memorandum itu kepada wakil Ibu Pejabat Polis Bukit Aman kira-kira pukul 3 petang ini.

Pengerusi API, Datuk Seri Aziz Nani berkata, memorandum tersebut antara lain menggesa Kementerian Dalam Negeri dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak lagi berlengah dan segera bertindak terhadap pihak yang cuba menimbulkan provokasi di dalam negara.
"Kenyataan yang dibuat Calvin Gani di laman sosial itu amat sensitif dan seolah-olah suatu rancangan menimbulkan suasana tegang di dalam masyarakat.

"Oleh kerana terdapat beberapa undang-undang yang secara sah diperuntukkan di dalam Perlembagaan Persekutuan, kami minta supaya individu terbabit segera ditangkap," katanya kepada pemberita. - UTUSAN ONLINE


9 Responses

 1. Anonymous says:

  DAH PUAS JENUH DENGAR MEMORANDUM DAN REPORT NII...HASILNYA TAHAN DAN BEBAS...DAKWAAN XTAU BILA....CUBALAH BUAT CARA F***KATAN PULA...HANTAR PERMOHONAN BUAT PERHIMPUNAN DI SELURUH NEGARA... BUKTIKAN PARA MUSLIM BERSATU APABILA AGAMANYA DI HINA.....TENGOK PUAK2 YG SUKA BERDEMO TU TURUT SAMA X

 2. Anonymous says:

  Desak demi desakan,apa pun xrak,naik geli dengoo,

 3. Anonymous says:

  tak fikir polis ambil tindakan. kalau macam tu forget about law. orang islam tentu tau apa yg harus dilakukan. ini isu agama

 4. Esperalzi says:

  Selagi Najib Razak jd PM Malaysia dan Presiden UMNO, selagi itulah hinaan demi hinaan akan dihamburkan kepada Raja2 Melayu, agama Islam, bangsa Melayu dll..

  Semua ini berlaku kerana Najib sangat LEMBIK dan sangat takut pada Cina. Cina2 ni tahun Najib tak akan berani buat apa2. Tendang keluar Najib dari kepimpinan UMNO dan kepimpinan kerajaan, maka baru selamat orang Melayu/Islam.

  Manusia lembek dan lemah macam Najib razak ini tak layak langsung jd PM Malaysia dan Presiden UMNO. Isterinya sendiri dia tak boleh kontrol. Buang saja Najib di perhimpunan agung UMNO nanti.

 5. Unknown says:

  tangkap dan siasat..apa masaalah sebenar mamat tuh.islam ke apa dia nih.ke ejen yahudi.aduyai....rosak

 6. Anonymous says:

  Bahagian pertama:

  Makin ramai BIAWAK-BIAWAK si PENYAMAR-PENIPU-PENGGANAS Cina-Cina/Bukan Bumiputera Kristian Zionis DAP/PKR menyamar sebagai orang Islam, dengan tujuan untuk menghina dan menjatuhkan Islam dan maruah orang Islam; termasuk video baru keluar, kononnya seorang wanita Islam pakai telekung pun sanggup buat perkara lucah! Dan sementara, makcik-makcik PAS ini terlolong benci sangat sesama orang Islam dalam UMNO, si DAP terus ketawa melalai macam hantu POLONG, dengan projek PENGKRISTIANANNYA!

  Puak Kristian Zionis DAP/PKR sekarang menggunakan agama sebagai senjata untuk MENJAJAH Malaysia dan menjatuhkan Islam dan orang Melayu! Kalau kita tak selesaikan masalah kita di Malaysia ini, bakal kita jadi macam Bumiputera Islam Palestin/Singapura! Bahkan penghinaan kepada Islam, Raja-raja Melayu sebagai Ketua Islam, sejadah sonsang dengan gambar babi dan penggunaan "Allah" dalam Injil – adalah untuk mengancam KEDAULATAN Islam dan KESELAMATAN orang Islam di Malaysia ini.

  Cara yang boleh berkesan ialah KDN/JAKIM mesti ada Intelligence yang amat cekap dan berani, kerana pertubuhan PENGGANAS Kristian Zionis, sudah menyamar sebagai gereja biasa, NGO-NGO alam sekitar ataupun kononnya nak menolong orang miskin, atau sebagai perhimpunan peribadi di rumah-rumah dan kawasan perumahan, yang banyak tidak berdaftar, serta di bawah sekolah-sekolah yang dikuasai Dong Sonsang- DAP, makin MENGKRISTIANKAN Bumiputera/Bukan Bumiputera yang Islam dan bukan Islam, seramai mungkin – ini sebab utama undi bukan sahaja dari orang Cina, tetapi bukan Islam kepada DAP.

  Dan ramai yang Bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab hendak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS, untuk menyembunyikan rahsia mereka ini sebagai Kristian Zionis. Bahkan saya syak puak Kristian Zionis ini makin rancak dengan menyamar sebagai yang disebut di atas, di pendalaman Sarawak/Sabah, di perkampungan Orang Asli dan orang India miskin di perkampungan estet, serta flat-flat di bandar ,untuk mempastikan lebih ramai Bumiputera/Bukan Bumiputera yang dikristiankan akan mengundi DAP di pilihanraya akan datang!

  MAKCIK Tempurung.

  (PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca)

 7. Anonymous says:

  Bahagian Kedua:

  Pertubuhan Kristian Zionis ini sebenarnya adalah senjata politik yang amat merbahaya dipergunakan oleh CIA-US/MI5-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui DAP/PKR) untuk menjajah negara-negara atau tanah Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Jadi fahaman Kristian Zionis digunakan untuk cuba memecahbelahkan orang Islam termasuk dengan menubuhkan pejuang 'jihad' (yang sebenarnya diketuai bukan Islam Kristian Zionis, tetapi menyamar sebagai orang Islam untuk melagakan dan memperdayakan Shia-Sunni sampai berbunuh sesama sendiri atau dibunuh amat kejam pejuang 'jihad' pengganas bukan Islam itu, seperti di Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, selatan Thailand/Filipina dan Iraq, dan kemudian di Nigeria, Lebanon, Iran dan lain-lain), dan cuba mengkristiankan Melayu/orang Islam dan Bumiputera lain yang Islam atau bukan Islam seramai mungkin (termasuk semakin agresiv di Indonesia dan negara-negara islam lain). Dan penjajah Barat-Zionis melalui sekutu DAP/PKR mereka, ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas untuk dikuasai!

  Maka, jabatan DAKWAH Islam mesti lebih kuat berusaha, terutamanya di perkampungan Orang Asli dan di pendalaman Sabah dan Sarawak, dan kawasan perumahan termasuk kawasan flat untuk orang miskin/sederhana. Jangan berlengah lagi – masjid mesti dibina di setiap kampung dan kawasan perumahan untuk berdakwah; serta sistem ZAKAT perlu dipermudahkan untuk bantu orang Islam miskin dan teraniaya, serta sebanyak mungkin NGO-NGO Islam oleh NGO-NGO Melayu dan Bumiputera lain, di bawah payung UMNO/JAKIM. Serta setiap kawasan perumahan di seluruh negara, melalui penggubalan undang-undang mesti ada kuota tinggi untuk Bumiputera dan yang miskin, dan orang Islam, kerana ini negara Islam dan kita makin ditindas di negara sendiri. Saya masih ingat tentang perkampungan Rungus yang majoritinya Kristian, di Kudat. Tetapi, terkejut saya namun amat gembira, melihat ada juga yang dah masuk Islam dan meraikan Hari Raya dengan meriah, Mereka dengan bantuan UMNO/JAKIM, menjemput semua orang kampung termasuk yang Kristian dari rumah panjang, untuk menyambut Hari Raya; dari situ terus mereka mengenali Islam! Namun, saya lihat usaha DAKWAH ini telah berkurangan.

  MAKCIK Tempurung.

 8. Anonymous says:

  memang kelakar dengan ngo ni,kalau yg buat tu ali ke,mamat ke,husin ke baru tak cukup tangan menangkapnya.

 9. Anonymous says:

  Polis tetap lembik..tindakan dia setakat bagi keterangan dan bebas...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.