Kastam cuba main wayang , DAP tukar sorak !!

on Saturday, April 9, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Lihat betapa tinggi dokumen yang diperolehi. Bayangkan satu hilai itu komisyen sekotak rokok, berapa banyak jumlah terkumpul?

Sebentar tadi, satu sidang akhbar telah dipanggil oleh Pekasa, Cuepecs, Ketua-Ketua Union Kastam Diraja Malaysia, dan lain-lain.

Pihak Kastam membangkitkan untuk bertemu dengan Ketua SPRM. Kononnya mahu bertemu KP SPRM untuk dapatkan keterangan dan jaminan supaya Pegawai yang disoalsiasat tidak dipukul.

Ketua Pengarah KDRM juga nak jumpa PM untuk dapatkan keterangan mengenai isu kematian baru-baru ini. Ketua Pengarah mahu nama si mati dibersihkn dari tuduhan bunuh diri.

Pelik ... macam mana dia mahu mendahului siasatan polis? Kenapa perlu seorang penjawat kerajaan perlu buat sidang akhbar dan dedahkan apa yang mahu dibincangkan dan dituntut?

Cuepecs pun turut serta mahu bertemu dengan KP SPRM pada 12hb jam 3 ptg. Nampak sangat Kastam mahu berhelah. Macam orang tutup kesalahan.

Terdapat juga percubaan dapipada pihak forwarding agent yang cuba menggagalkan usaha SPRM di dalam menjalankan siasatan kes rasuah. Bukankah ini boleh menyelamatkan yang kerajaan berbillion ringgit?

Dengan menggunakan isu kematian pegawai kastam bagi mengalihkan pandangan masyarakat kepada isu kematian pula. Mereka telah sekian lama menipu kerajaan daripada segi pungutan cukai dan mahu rakyat melupakan isu pokok yang sebenarnya.

Mereka sekarang menggunakan pakatan pembangkang dan mempolitikkan isu kematian ini. Masyarakat harus pandai membeza isu kematian dgn isu rasuah dan juga aktiviti haram pihak forwarding agent ini.

Dari maklumat yang diterima selama ini, Forwarding agent yang yang membantu DAP dengan kewangan. Jadi tidak hairan dap begitu bersungguh sungguh mahu mempolitikkan isu kematian ini.

Pada hari ini juga, Pegawai SPRM Mohd Azwan bin Ramli telah membuat laporan polis di IPD PUTRAJAYA.

Azwan mendakwa pada april 7hb, China Press Online telah menyiarkan kenyataan Nga Kor Ming, ahli Parlimen Taiping dari DAP bahawa mengikut statistik 10 tahun, seramai 1,839 orang telah mati semasa dalam tahanan SPRM. Pengadu mendakwa wujud unsur2 fitnah terhadap SPRM.

Kenyataan ini satu pembohongan dan boleh jejaskan kredibiliti SPRM. DAP terus nak menyalah kerana mereka lebih pentingkan politik dari sebenarnya mahu bersihkan negara dari rasuah.


sumber : the unspinners Komen PB 

Kepada KASTAM Malaysia ... mengapa takut sangat  ?? Ooo SPRM sudah kacau periuk nasi hang pa ka ??

Sudah lama dah hang pa dok buat kerja ini ... TIPU  hasil Kerajaan Malaysia ... sekarang bila nak kena siasat , baru hang pa ketaq guna Union la ..

Kepada SPRM , Jangan takut dengan puak - puak ini walaupun Pengarah depa .. sepatutnya kalau pegawai2 kanannya kena cekup Rasuah , Bos di atas patut malu dah letak jawatan atau pun digantung tugas !!


2 Responses

  1. KASTAM-Pengkhianat negara

  2. Anonymous says:

    TU LA....Berani Buat Berani Tanggung.Ingat no mahasabah lah diri duit bukan boleh bawa mati...tambah-tambah kalau duit haram .

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.