DAP sendiri janji kepada penduduk Flat Padang Tembak , tiba-tiba BN kena tanggung ??

on Saturday, April 9, 2011 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
Ketua regim DAP P.Pinang , Guan Eng  yang gila publisiti terus memutar belitkan isu flat kos rendah padang Tembak menggunakan skill  cakap lidah biawaknya bila berdepan media .  Isu Flat Padang Tembak ini yang heboh bila PM turun melawat perumahan yang dibina kerajaan negeri itu dan bila melihat sendiri masalah yang dihadapi penduduk .

Di tambah menarik lagi  , ketua regim DAP lebih dahulu ke kawasan itu dari Najib  dan janji kepada mereka bahawa hendak cat semua flat di kawasan itu . Tetapi yang membuatkan penduduk tidak puas hati adalah Guan Eng dan kerajaan negeri yang dikatakan mempunya lebihan wang ini hanya menanggung kos mengecat hanya 80 % dan selebihnya dibayar oleh penduduk .

Bila ramai penduduk di situ  marah kepada kerajaan negeri kerana meminta wang kepada  penduduk yang kebanyakannya berpendapatan rendah bagi menampung kos mengecat ini   , Guan Eng dengan kemahiran berlidah biawaknya , terus melibas lidahnya  kesemua ini kepada kerajaan Pusat untuk tanggung kos mengecat flat itu .

Persoalannya , siapa sebenar yang tabur janji kepada penduduk di situ ?? Bila dikorek cerita ini , muncul di TV3 ada video  pemimpin yang bergelar Anugerah Tuhan la yang janji bagai nak gila kepada penduduk flat Pdg Tembak bahawa bila Pakatan menang akan cat ke semua flat di situ .

Ini sudah 3 tahun  mereka menang dan berkuasa ... mengapa kerajaan negeri regim DAP ini tidak menunaikan janji mereka kepada penduduk ?

Yang melucukan lagi .. Adun di kawasan itu cakap Anwar bukan bermaksud  cakap menang saja  Pakatan di  negeri  P.Pinang dan kawasan DUN itu baru dapat dicat rumah , tetapi menang Kerajaan Pusat ! hahaha............

sama skrip la macam dia ditipu penduduk Kg Buah Pala ..hahaha .. lihat di bawah ini cakap Ketua Menteri DAP yang  pembelit No 1  bila bercakap ....


Tambahan pula kata Lim, kerajaan negeri Pulau Pinang tiada kedudukan kewangan yang kuat untuk bersaing dengan kerajaan persekutuan dari segi peruntukan dana.

“Jika Najib mahu membiayai penuh kos mengecat semula flat-flat Rifle Range dan kesemua rumah pangsa dibina kerajaan di Pulau Pinang, kerajaan negeri Pulau Pinang bersedia untuk memberi laluan dan biar kerajaan pusat yang mengambil pujian,” katanya lagi.

Lim menambah, Najib juga ada mengatakan yang beliau hanya mengunjungi flat Rifle Range sekali dan mengumumkan kerajaan negeri akan memberi subsidi 80 peratus kos kononnya selepas mengetahui perdana menteri akan melawat, yang diadakan semalam.

“Sekali lagi, Najib disalah maklum oleh penasihat-penasihat BN Pulau Pinang. Ia bukan kali pertama saya melawat flat Rifle Range.

“Dan, keputusan kerajaan negeri mahu memberikan subsidi 80 peratus kos mengecat bukan dimaklumkan kali pertama di flat Rifle Range atau di Kampung Melayu tetapi kira-kira dua minggu lalu di flat Mahsuri di Bayan Baru, yang perdana menteri tidak melawat langsung.

“Atas alasan ini, jika Najib dan kerajaan pusat sanggup untuk menaja kos mengecat semula seratus peratus, kerajaan negeri bersedia untuk memberi laluan,” kata Lim sambil menambah, kerajaan negeri Pulau Pinang tidak akan berlumba-lumba dengan kerajaan persekutuan dalam memperbaiki kehidupan rakyat.

“Meletakkan kepentingan rakyat berbanding politik sentiasa menjadi asas bagi kerajaan negeri Pulau Pinang Pakatan Rakyat,” kata Lim lagi. MI


4 Responses

 1. jie says:

  Sicina haram LGE memang celaka. tapi depa apa nak kisah kalau janji tak tunai sebab dunia ni syurga mereka. di akhirat nanti tau la jadi kayu api di neraka. memang haram jadah. rakyat pulau pinang tolong buka mata. PRU13 nanti kasi ajar pada puak2 pakatan haram jadah ni. biar mereka tau langit itu masih tinggi.Satu lagi pada rakyat penang jangan la pertaruhkan negeri sendiri kalau marah pun pada BN. sebab yang susah sekarang ni bukan ke diri sendiri.tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini melainkan Allah. tak pernah kata BN tu bagus 100% tapi ianya jauh lebih baik dari Patatan Haram tu. Fikirkan lah dan berfikir lah dulu sbelum bertindak.

 2. Anonymous says:

  aku dah kata dah...dia mesti jelir lidah cabang dia macam tu punya...wak wak wak

 3. Anonymous says:

  di harap ore PP sedar yang mereka di tipu hidup2 oleh DAP dan PKR.

 4. pacat says:

  orang penang memang bodoh piang! nak cakap lagu mana lagi... dok hayal anak mami anak mami... la nie tanggung la sendiri.. kerajaan bn pulak bodoh banggang nak g cat buat pa? babi punya najis, BN jugak tukang cuci!!! bodoh piang! baik guna duit tu bela nasib rakyat di negeri lain macam perlis, pahang dan lain2!!!!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.