..

..

RAFIZI MENIPU TUDUH PM ABAIKAN ISU ROHINGYA JUMPA TRUMP

on Thursday, September 14, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Inilah kerja  Rafizi sotong dengan pertubuhannya   Invoke sebagai agen  fitnahnya .

Dia menuduh dan menipu rakyat bahawa Najib tak bawa isu Rohingya bila jumpa Trump.  Tetapi hakikatnya isu Rohingya telah mendapat perhatian pentadbiran Trump dan kita boleh lihat sendiri media di sana telah melaporkan .

Rafizi ni ada ciri-ciri MUNAFIQ. Selalu berdusta. Banyak kali kantoi dan pernah disaman kerana memfitnah.

Nabi sallallahu alaihi wa sallam bersabda tentang tanda-tanda orang MUNAFIK,

"Tanda orang MUNAFIK ada tiga: apabila berbicara, dia BERDUSTA; apabila berjanji, memungkirinya; dan apabila diberi amanah, dia khianat." [HR. al-Bukhari & Muslim].

Kita pula yang diberi akal fikiran kalau datang berita dari orang yang ada ciri-ciri MUNAFIK macam ni, kita periksa dulu. Jangan terburu-buru sebar. Takut nanti kita pun berdosa sebab menyebarkan dusta dia.

"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu ORANG FASIQ membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu." [QS. Al Hujurat: 6].One Response

  1. Anonymous says:

    Buang sotong jauh2 dlm pru 14.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.