..

..

KERAJAAN DAP TERDESAK HASUT RAKYAT GUNA ISU LRT @dzainalabidin @RRafizal @tunfaisal

on Monday, September 25, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments1. Tokong DAP ini kalau spin dan bohong kepada rakyat memang makanan dia.  Semasa program makan malam anjuran DAP dihadiri Tun Mahathir, dia berkata jika rakyat P.Pinang mahu LRT bagi mengatasi kesesakan lalulintas , mesti ditukar Perdana Menteri di PRU14.

2. Ini kerana PM semasa melakukan lawatan ke Balik Pulau  bahawa kerajaan Pusat tidak akan menyokong projek tambakan  laut kerajaan DAP yang mana pemaju berkenaan akan guna keuntungan itu membina LRT. Projek bernilai RM46 billion itu akan membina 3 pulau buatan di Pmtg Damar Laut dan akan mengorbankan mata pencarian bagi  1500 nelayan .

BALIK PULAU: Datuk Seri Najib Razak berkata, kerajaan Pusat tidak akan meluluskan projek tambak laut di selatan perairan Pulau Pinang, sekiranya ia didapati merugikan rakyat dan tidak mesra alam.
Perdana Menteri berkata, sebarang projek pembangunan mesti mempunyai tiga kriteria utama.
"Ia mesti tidak memberi impak dan kerugian besar kepada masyarakat setempat.
"Dalam hal ini, kira-kira 1,500 nelayan akan terjejas jika projek dijalankan. Ia umpama mencampak pasir dalam periuk nasi nelayan.
"Kriteria kedua, projek mesti bersifat mesra alam dan ketiga menjimatkan duit rakyat. Berdasarkan ketiga-ketiga kriteria itu, kita tidak akan sokong projek ini," 

3.  Tindakan Guan Eng menghasut rakyat negeri terutama kaum Cina untuk terus membenci BN menggunakan isu LRT jelas cukup memalukan . 

4. Adakah dia lupa bahawa di negeri pembangkang iaitu Selangor bukan sahaja ada sistem pengangkutan LRT malah MRT dibina hasil usaha PM ?
5. Seperti kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno PP Datuk Seri Zainal Abidin Osman , rakyat di negeri lebih memerlukan Pelan Pencegahan Banjir berbanding Pelan Induk Pengangkutan . Malah rakyat pun sudah muak dengan begitu kerap banjir di negeri ini dan lebih baik tukar terus Ketua Menteri dan kerajaan negeri !!

“Negeri Pulau Pinang memerlukan satu Pelan Induk Pencegahan Banjir lebih dari Pelan Induk Pengangkutan. Apa guna bina jaringan jalanraya dan kemudahan pengangkutan darat yang baik jika semua jalan dan kenderaan tenggelam dalam banjir bila hujan turun dengan lebat


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.