..

..

KEJAYAAN PERTEMUAN NAJIB -TRUMP YANG CUBA DISEMBUNYIKAN PEMBANGKANG

on Saturday, September 23, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsSemasa ucapan PM di Sambutan Maal Hijrah Peringkat Kebangsaan , beliau ada menyebut tuduhan fitnah Rafizi menyatakan pertemuannya dengan Presiden Trump tidak membawa isu Rohingya .

Tetapi ia ternyata bohong dan isu Rohingya kini mendapat perhatian AS dan negara juga mengumumkan menghantar bantuan kemanusiaan dan sumbangan kepada pelarian Rohingya .

Sebenarnya ini adalah salah satu contoh sabotaj fitnah ekoran  perasaan dengki pembangkang terhadap kejayaan pertemuan Najib dengan Trump.

Di bawah ini adalah senarai kejayaan disebalik pertemuan Najib -Trump._Saksikan petikan video pertemuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bersama Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump. Hasil kejayaan pertemuan tersebut, Najib mengumumkan;_✔Pemeteraian MoU antara _Malaysia Airlines_ dan _Boeing Aircraft Corporation_ bagi pembelian 8 pesawat Boeing 787-9 Dreamliners & 8 pesawat 737 MAX.

✔Malaysia dan AS mendesak Myanmar menghentikan segera keganasan terhadap etnik _Rohingya_ dan membenarkan bantuan kemanusiaan sampai kepada mangsa.

✔Mengalu-alukan pembabitan sektor swasta Amerika Syarikat dalam pembangunan _Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi Kuala Lumpur-Singapura._

✔ Penambahan US$3-US$4 bilion pelaburan dana pencen pelaburan KWSP kini sudah melabur kira-kira US$7 bilion dolar.

✔Khazanah berpeluang melabur US$400 juta dolar, di dalam syarikat teknologi tinggi.

✔Malaysia komited memastikan keselamatan Amerika Syarikat sebagai langkah menjaga keamanan dunia dengan memerangi pengganas seperti Daesh, IS, Al-Qaeda, Abu Sayyaf dan pelbagai lagi.


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Kejayaan? Hahaha...jom gelak sampai guling2..

  2. Anonymous says:

    aku baca tajuk..rasa nak gelak smpai guling2..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.