..

..

SPRM SERBU UNISEL & MBI

on Tuesday, August 22, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Skandal UNISEL: Azmin ketakutan

SPRM menyerbu pejabat Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI), Universiti Selangor (UNISEL) dan Jana Niaga berhubung tuduhan rasuah. Ia susulan laporan yang dibuat Pemuda UMNO Selangor baru-baru ini.
Skandal UNISEL kecoh selepas MBI dikatakan telah membayar RM16 juta dan menyambung kontrak Jana Niaga untuk menyelenggara bangunan dan asrama Kampus UNISEL di Bestari Jaya.
Di bawah Khalid Ibrahim, Jana Niaga telah ditamatkan kontrak kerana gagal mematuhi perjanjian. Syarikat itu kalah di mahkamah dan rayuan juga ditolak.
Tindakan Azmin dan MBI membayar RM16 juta kepada Jana Niaga dan menyambung semula kontrak menjadi kontroversi kerana dibantah Naib Canselor UNISEL, Prof Redzuan Othman.
Azmin dan kartelnya yang selama ini bermaharajalela mungkin dalam ketakutan. Pakatan tidak lari daripada rasuah dan seleweng kuasa walaupun mereka sering mendakwa lebih baik berbanding BN.
#PakatanProDAP #TolakPakatanPRU14


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.