..

..

NURUL IZZAH GELABAH BIAWAK DENGAN GERAK KERJA UMNO PMTG PAUH @dzainalabidin

on Wednesday, August 9, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Alahai bakal Calon PKR Pmtg Pauh Nurul Izzah  nampaknya buat statement gelabah biawak sampai  kata UMNO Pmtg Pauh borak kosong nak rampas parlimen ini.


UMNO Bahagian  bukan tunjuk lagak dan sembang besaq  tetapi atas keyakinan berdasarkan gerak kerja selama ini dan turut dibantu dengan  "ketidakpulangan" Ahli Parlimen Permatang Pauh yang juga bonda Nurul ke kawasan .


Untuk pengetahuan Nurul Izzah atau lebih dikenali wakil rakyat Touch n Go  , kita nak  bagitau nurul bahawa 8000 pengundi baru ini ,  sebahagiaan besarnya adalah yang didaftarkan melalui kempen yang UMNO Bahagian  buat selama ini.

Kalau Nurul Izzah calon PKR Pmtg Pauh masih lagi menggunakan taktik keji dengan menghasut rakyat konon kerajaan menyekat pembangunan di Pmtg Pauh , lebih baik dia lupakan  .

Perdana Menteri akan datang ke Pmtg Pauh minggu hadapan ini juga akan  ke meninjau projek pembinaan  Masjid baru di  Kubang Ulu  . Adakah ini pembangunan ke Pmtg Pauh  disekat ?

Walaupun Umno tidak menjadi wakil rakyat di parlimen ini tetapi 35 fakta ini dibuat oleh Umno Bahagian selama ini  untuk  rakyat .

Permatang Pauh sebenarnya  perlu lebih lagi !!
UMNO hanya borak kosong kononnya ia akan merampas kerusi Parlimen Permatang Pauh kerana tidak semua 8,000 pengundi baru yang Umno dakwa sudah ia daftarkan sebagai pengundi di kawasan itu akan mengundi parti berkenaan, kata Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.
Jelas beliau sesiapa saja yang meneliti data pengundian akan tahu dakwaan itu tidak lebih sekadar “tunjuk lagak”.
Nurul Izzah menjelaskan pendaftaran pengundi baru bukan jaminan akan diterjemahkan sebagai undi, dan mengingatkan rakyat Malaysia akan menolak kerajaan persekutuan yang didakwa korup sekiranya pilihan raya dijalankan dengan adil dan bebas.
Beliau juga mengingatkan rakyat tidak lupa bagaimana kerajaan menekan penduduk di kawasan yang dimenangi pembangkang dengan menyekat pembangunan, termasuk di Permatang Pauh.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.