..

..

KIT SIANG LARI KE PULAU PINANG DEMI KUASA DINASTI LIM

on Friday, August 4, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Hari ini tular di media sosial tentang tempat pengundi terkini   diktator DAP Lim Kit Siang iaitu dari Gelang Patah ke  Tanjong .

Timbul persoalan Mungkin LKS tahu akan kalah teruk di Gelang Patah akibat pengurangan pengundi Cina dan kehilangan sokongan daripada Melayu yang menyokong PAS?

Atau mungkin dia mahu bertanding di DUN Pulau Pinang untuk menjadi Ketua Menteri menggantikan anaknya Lim Guan Eng yang bakal dipenjara atas tuduhan rasuah?Mengimbau rekod  Kit Siang berpindah parlimen  memang  buruk . Bermula MP Bandar Melaka (1969), kemudian ke Kota Melaka (1974). Petaling Jaya, Selangor (1978) dan kembali ke Kota Melaka (1982). Kemudian di Tanjong, Pulau Pinang (1986), Ipoh Timur, Perak (2004) dan kini Gelang Patah (2013).

 Nampaknya hasrat Chow Kon Yeow untuk menjadi Ketua Menteri jika Lim Guan Eng ke penjara bakal terkubur  andaikata  Kit Siang menjadi calon bertanding di Dun Pulau Pinang di PRU14.


Apakah nasib bakal menimpa YB Tong Gas Ng Wei Aik MP Tanjong dan Adun Komtar yang mungkin terpaksa diterajang di PRU14 ?

Kesimpulannya  , Dinasti Lim sama saja dengan Keluarga Anwar Ibrahim yang mahu kekal di Pmtg Pauh  . Bila mereka berkuasa , hanya family mereka sahaja layak untuk mewarisi .
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.