..

..

NASIHAT PAK LAH KEPADA AHLI PARTI SEMPENA ULANG TAHUN UMNO KE 71 #UMNO71 @dzainalabidin

on Thursday, May 11, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Tun Abdullah Ahmad Badawi menyeru anggota UMNO supaya terus bersatu dan bersetia di bawah kepimpinan Presiden Datuk Seri Najib Tun Razak supaya khidmat yang diberi dan disampaikan dapat meresapi jiwa dan sanubari setiap rakyat.
Bekas Presiden UMNO itu berkata setelah tujuh dekad berlalu, UMNO berjaya menghadapi dan menyelesaikan pelbagai krisis dalaman dan luaran berkat kepercayaan dan kesetiaan anggotanya.
Katanya, krisis yang telah berlalu perlu dijadikan pedoman dan panduan untuk parti keramat orang Melayu itu terus kekal relevan sepanjang zaman.
“Kepercayaan rakyat kepada UMNO hanya akan kekal sekiranya UMNO dilihat ikhlas dalam memperjuangkan nasib rakyat Malaysia,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.
Abdullah yang merupakan perdana menteri kelima menyatakan demikian bersempena sambutan ulang tahun ke-71 penubuhan UMNO pada Khamis ini.
Justeru, Abdullah berharap semoga rakyat Malaysia dapat merasai keikhlasan segala khidmat bakti UMNO khususnya dalam memperjuangkan nasib orang Melayu.
Beliau juga meminta orang Melayu untuk berusaha keras bagi terus cemerlang dan gemilang dalam apa jua bidang diceburi sekali gus menyumbang kepada pembinaan negara yang terbilang.
Dalam pada itu, beliau mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada kepimpinan UMNO diterajui Najib serta menzahirkan kesyukuran kerana parti UMNO masih teguh dan utuh menjadi tunjang kepada pentadbiran negara hingga kini.
Beliau berkata kerjasama antara UMNO dan parti komponen di dalam Barisan Nasional (BN) juga terus menjadi intipati dalam memastikan kelangsungan dalam pentadbiran negara semenjak merdeka hingga hari ini.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.