..

..

RAHMAN DAHLAN SEKOLAHKAN KIT SIANG , KEJAHATAN TIDAK PEROLEHI KEMENANGAN

on Tuesday, April 4, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsBuat pertama kali Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan bersependapat dengan Penasihat DAP, Lim Kit Siang bahawa ‘kejahatan tidak boleh memenangi kebaikan’. 

Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu bagaimanapun secara sinis berkata, disebabkan itu juga Kit Siang gagal dalam cubaannya beberapa kali untuk menjatuhkan kerajaan BN. 

 Abdul Rahman pada masa sama tu­rut membuat perban­dingan apabila menjelaskan parti-parti di dalam BN mengamalkan konsep demokrasi yang sangat bagus manakala Kit Siang pula menggunakan pendekatan diktator yang disifatkan sebagai jahat. 

 “Untuk menye­lamatkan Malaysia daripada kejahatan, Kit Siang sepatutnya meletak jawatan atau bersara, bukan­nya membunuh pe­mimpin politik yang berpotensi se­perti Tan Seng Giaw di da­lam DAP,” katanya menerusi akaun Twitter beliau hari ini. 

 Komen Abdul Rahman itu sebagai reaksi kepada kenyataan Kit Siang yang disiarkan di laman blog beliau hari ini. 

 Ahli Parlimen Gelang Patah itu menerusi blog beliau mahu memberi pengajaran ketiga kepada Abdul Rahman iaitu ‘kejahatan tidak boleh memenangi kebaikan’. 


 Perkara itu berikutan Kit Siang yang telah memimpin DAP sejak 51 tahun lalu itu ‘berang’ dengan serangan demi se­rangan terhadap­nya apabila terbaharu Ahli Mahlis Tertinggi UMNO, DatuK Seri Hamzah Zainuddin pula tampil mendakwa beliau menyalahgunakan kuasa untuk kepentingan peribadi.

 Beberapa minggu kebelaka­ngan ini, Kit Siang menjadi perhatian media dan juga pe­merhati politik apabila timbul dakwaan beliau merupakan se­orang pemimpin diktator dan terlibat dalam gerakan me­nyingkirkan Seng Giaw daripada barisan kepemimpinan DAP.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.