..

..

PEMUDA UMNO BIDAS KENYATAAN KEBUDAK-BUDAKAN ADUN PKR SEBERANG JAYA @RRafizal

on Wednesday, April 5, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsMerujukan kepada portal berita The Star Online yang tertulis ' Okay for rapist to marry victim, even some 9-year-old can marry"

 Jelas sekali bercanggah dengan ucapan YB Datuk Shabudin Yahaya yang dalam perbahasan nya di Dewan Rakyat mengatakan pendirian berdasarkan pengalaman beliau sebagai Hakim Mahkamah Syariah (Mantan )

Dalam perbahasan menolak usul YB Kulai (DAP), YB Datuk Shabudin Yahaya tidak menyokong perbuatan RAPE tetapi yang disebut kata "boleh kahwin" merujuk kepada STATUTORY RAPE iaitu asalnya consesual rape tapi jadi rogol pasal faktor bawah umur.

Oleh yang demikian , kenyataan dalam laman sosial twitter YB Dr Afif Bahardin yang mengatakan " kalau anak dia sendiri, would he allow? Notion of allowing a rapist to marry his victim just to show how sick is the mind of this UMNO goons.

Kenyataan dari ADUN Seberang Jaya ( PKR ) amat keanak-anakan, beliau sebagai seorang profesional seharusnya berfikir dan bersikap profesional selaku seorang yang bijak bukan sekadar mencari populariti politik murahan jika mahu mengkritik sesuatu kenyataan dalam konsep untuk membawa kepada kepentingan rakyat.

Apa yang saya dapat lihat Adun Seberang Jaya ini sentiasa menunggu peluang untuk mencipta kesalahan orang untuk dipolitikkan.Kalau inilah caranya adun PKR Sbrg Jaya ini selepas ini berhenti sahaja jadi Adun dan jadilah cybertroopers.

Nashrol Hisham Abdullah
Ketua Pergerakan Pemuda 
UMNO Bahagian Tasek Gelugor


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.