..

..

KERAJAAN PERLU GANTUNG PERMIT AKHBAR BIADAP NANYANG SIANG PAU

on Tuesday, April 11, 2017 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

'

Tindakan akhbar Cina Nanyang Siang Pau mengumpamakan Speaker Dewan Rakyat di Parlimen Tan Sri Pandikar Amin Mulia dan Presiden Pas Datuk Seri Abd Hadi Awang sebagai monyet selepas RUU355 diusulkan jelas biaDAP dan satu besar penghinaan.

Tetapi seperti biasa bila kurang ajar , tindakan mudah  memohon maaf sama seperti DAP .

Sewajarnya Kerajaan menerusi KDN wajar menggantung permit akhbar ini ekoran penghinaan  yang melampau yang boleh mencetuskan suasana tidak tenteram dalam masyarakat.

Umat Islam wajib solidariti mendesak kerajaan akan mengambil tindakan tegas terhadap akhbar biaDap ini .
KUALA LUMPUR: Akhbar berbahasa Cina, Nanyang Siang Pau hari ini memohon maaf kepada Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berhubung penyiaran kartun yang dianggap menghina kedua-dua pemimpin itu.
Akhbar itu dalam 1 kenyataan berkata mereka memohon maaf dan mengakui penyiaran kartun itu adalah tidak wajar untuk tatapan umum.

“Pihak kami juga telah menarik balik kartun sama yang disiarkan di laman berita Nanyang Siang Pau iaitu eNanyang.my,” menurut kenyataan itu.
Pada 8 April lepas, akhbar berkenaan menyiarkan sebuah kartun di portal mereka, yang menggambarkan seekor monyet memakai songkok dan dilabelkan sebagai ‘speaker’ manakala seekor lagi monyet memakai serban dan diberi label ‘Hadi Awang’.
Kedua-dua monyet berkenaan digambarkan sedang bertenggek di atas dahan sebuah pokok yang diberi label ‘Akta 355


3 Responses

  1. Anonymous says:

    mintak maaf ya boleh mintak maaf tapi atas kesalahan yang brutel gitu, perlu jugak diiringi dengan hukuman. yaaa...seringan-ringan hukuman kepada si kurang ajar begitu ialah digantung permit atau dibatalkan terus. gak usah diberi chance.... selain terima permohonan maafnya.

  2. Anonymous says:

    Perlakuan yg sangat biadap. Pihak berkuasa mesti mengambil tindakan tegas.

  3. Anonymous says:

    Walaupun minta maaf, hukuman yg setimpal perlu ada. Ini kes menghasut dan menghina. Ia satu jenayah. Kalau tidak, ia akan berulang lagi sebab tak serik.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.